Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

gogo 18:48, 31 sty 2019

Ten śnieg ma padać u nas jutro, choć śnieg mam cały czas i lekki mrozik.
Czyli jest w sam raz
Anna_ogrodni... 19:08, 31 sty 2019

Witam Ewa proszę o pomoc.Mam trzmielinę na pniu która dobrze rośnie pod nią posadziłam kolo z trzmielin ale od jakiegoś czasu zauważyłam, że ma podgryzione liście,opryskiwałam ja chemią ale nic nie pomagało. Teraz myślę ją usunąć a w to miejsce chciałabym posadzi róże Artemis.
Co sadzisz czy mogę tak zrobić czy róże mogę posadzić w miejsce usuniętej trzmieliny czy musze wcześniej "odkazić" ziemię?
Pozdrawiam serdecznie
Dominika11 19:31, 31 sty 2019

Cudnie zima ujęta w kadrach pięknie wygląda
Waclaw 20:39, 31 sty 2019

pięknie pokazałaś "swoją" zimę
Basilikum 20:59, 31 sty 2019

ale piekne fotki jak zwykle u mnie prawie bezsnieznie, ale mroz jest
Anda 07:23, 01 lut 2019

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Witam Ewa proszę o pomoc.Mam trzmielinę na pniu która dobrze rośnie pod nią posadziłam kolo z trzmielin ale od jakiegoś czasu zauważyłam, że ma podgryzione liście,opryskiwałam ja chemią ale nic nie pomagało. Teraz myślę ją usunąć a w to miejsce chciałabym posadzi róże Artemis.
Co sadzisz czy mogę tak zrobić czy róże mogę posadzić w miejsce usuniętej trzmieliny czy musze wcześniej "odkazić" ziemię?
Pozdrawiam serdecznie

Hej Aniu, mozesz sadzic tam roze. Trzemielina i roza nie sa spokrewnione, wiec nie ma problemu. Nie odkazaj niczym ziemi, bo zabijesz rowniez mikroorganizmy. Przy wykopywaniu trzmielin obejrzyj ziemie, czy sa tam jakies larwy, gasieniczki. Nie otrzepuj korzeni trzmielin. Brak ziemi uzupelnij kompostem lub/i ziemia dla roz. Bedziesz sadzila roze z golym korzeniem czy w donicy?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 07:23, 01 lut 2019

gogo napisał(a)
Ten śnieg ma padać u nas jutro, choć śnieg mam cały czas i lekki mrozik.
Czyli jest w sam raz

U nas juz sie topi, niestety.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 07:27, 01 lut 2019

Irenko, Iwono, Sylwio, Aniu, Asiu, Dominiko, Waclawie, Izabelo - ciesze sie, ze podobaja Wam sie fotki Lubie taka wlasnie zime, troche sniegu, troche mrozu, malo wiatru. Niestety, trwalo to krotko, ale dobre i to
Anna_ogrodni... 08:46, 01 lut 2019

Dziękuje Ewuś za odpowiedz która bardzo mnie ucieszyła tym ze mogę wiosną zaraz działać z różami a nie czekać. A w tym miejscu chciałabym posadzić róże Aspiryn (jesienią kupiłam 2 w doniczce) i musiałabym je przesadzić.
Bardzo podoba mi się biała rabata frontowa w ogrodzie Zagajani (str 387.)
Ewa mam tez 1 róże pashmine (ma 3 lata) o niej te myślałam ,wiec musze się zastanowić czy przesadzać czy kupić nowe np.Artemisa, chciałabym żeby zaraz wiosna było ładnie a na róże z gołym korzeniem chyba trzeba trochę poczekać aby wydoroślały .
To moje miejsce to tez jest rabata frontowa tak ze róże muszą być zdrowe i długo kwitnąć (ma być ładnie.
popodziwiam Twoje zimowe zdjęcia i "niebieskie" tez wszystkie piękne z naciskiem na niebieskie bo zimę lubię ale na zdjęciach. Widzę ze zimą może być pięknie
Pozdrawiam serdecznie i dobrego dnia życzę
Kawa 11:06, 01 lut 2019

śliczna zima
artyzm