Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 11:11, 01 lut 2019

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Dziękuje Ewuś za odpowiedz która bardzo mnie ucieszyła tym ze mogę wiosną zaraz działać z różami a nie czekać. A w tym miejscu chciałabym posadzić róże Aspiryn (jesienią kupiłam 2 w doniczce) i musiałabym je przesadzić.
Bardzo podoba mi się biała rabata frontowa w ogrodzie Zagajani (str 387.)
Ewa mam tez 1 róże pashmine (ma 3 lata) o niej te myślałam ,wiec musze się zastanowić czy przesadzać czy kupić nowe np.Artemisa, chciałabym żeby zaraz wiosna było ładnie a na róże z gołym korzeniem chyba trzeba trochę poczekać aby wydoroślały .
To moje miejsce to tez jest rabata frontowa tak ze róże muszą być zdrowe i długo kwitnąć (ma być ładnie.
popodziwiam Twoje zimowe zdjęcia i "niebieskie" tez wszystkie piękne z naciskiem na niebieskie bo zimę lubię ale na zdjęciach. Widzę ze zimą może być pięknie
Pozdrawiam serdecznie i dobrego dnia życzę

Białe rabaty są śliczne. Też mi się ta rabata u Janki podoba W ogóle bardzo lubię jej rabaty różane

Jeśli te róże, które już masz, dobrze wyglądają i się czują w tych miejscach, w których je posadziłaś, to je tam zostaw i kup nowe. Jeśli je wiosną przesadzisz, to będzie to tak, jakbyś posadziła róże z gołym korzeniem. Te Artemiski, które posadziłaś jesienią, ewentualnie mogłabyś przesadzić z dużą bryłą korzeniową, ale Pashminę lepiej kup nową. Po trzech latach akurat się dobrze ukorzeniła. Szkoda byłoby startować znów od zera.

Jeśliby to był mój problem i zależałoby mi na szybkim i bujnym efekcie, to kupiłabym nowe róże w dużych donicach na to miejsce.

Ja też wolę te "niebieskie" fotki, dzięki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:11, 01 lut 2019

Kawa napisał(a)
śliczna zima
artyzm

Kami Buziam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dominika11 12:29, 01 lut 2019

teraz byle do wiosny
mikina34 13:06, 01 lut 2019

Pięknie pobieliło, pięknie skadrowane a niby samo suche i nieatrakcyjne...
Koperek w białym kubraczku wymiata
Anna_ogrodni... 13:34, 01 lut 2019

Dziękuje bardzo wiec wiosną kupie róże w doniczkach bo masz racje szkoda przesadzać jak już się ukorzeniły w danym miejscu.
Janka ma cudny ogród mnie tez podobają się u niej róże i cały jej piękny ogród.
Miłego dnia
Gosialuk 22:39, 01 lut 2019

Ewo piękne zdjęcia. A na te niebieskie nie głosowałam, bo nie mogłam się zdecydować.
MalgosiaW 15:17, 02 lut 2019

Witam. Przyszłam prosić o radę. Jaką lawendę mam wybrać na obsadzenie skarpy, by nie przemarzła. Myślę najbardziej o Munstead, lawendę Hidcote Blue Strain mam w różach, a tej Little Lady nie znam, a ponoć fajna Dumam i dumam
Anda 16:09, 02 lut 2019

Dominika11 napisał(a)
teraz byle do wiosny

O tak, byle szybciej
Anda 16:10, 02 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Pięknie pobieliło, pięknie skadrowane a niby samo suche i nieatrakcyjne...
Koperek w białym kubraczku wymiata

Dziękuję
Mój ostatni, świeży koperek. Uwielbiam do kartofli
Anda 16:10, 02 lut 2019

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Dziękuje bardzo wiec wiosną kupie róże w doniczkach bo masz racje szkoda przesadzać jak już się ukorzeniły w danym miejscu.
Janka ma cudny ogród mnie tez podobają się u niej róże i cały jej piękny ogród.
Miłego dnia

Pokaż, jak już posadzisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies