Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Catalinasdiary 15:11, 24 maj 2019

Aniu, Twój ogród jak zawsze czaruje pięknie jest. Uwielbiam do Ciebie po cichu zaglądać.
Helen 20:24, 24 maj 2019

Ewa, cudnie u Ciebie.
Możesz napisać co to za róża SS?
Helen 20:25, 24 maj 2019

Już widzę - Summer Song, bardzo ładna.
Faktycznie u Ciebie cieplej, bo róże już dosyć rozwinięte. U mnie dopiero zaczynają.
basia3012 00:45, 25 maj 2019

Dzięki Ewo za odpowiedż w sprawie Lepinoxu.
Mam pytanie o róże. Posadziłam w tym miesiącu pnące róże ( z donic) w ziemię z worka + obornik koński. Kiedy mam zacząć zasilanie jakimś nawozem np Florovitem? Czy w tym roku już nawozić?
Pozdrawiam.
Kasia_CS 13:46, 25 maj 2019

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Kolor tych orlików bardzo mój lubię takie pudry

Jak długo masz ten bez? Widzę, że udaje Ci się go trzymać dość wąsko i przy gabionie jest przyklejony. Od dawna mam chrapkę na Evę, ale mi odradzano ze względu na ten szybki wzrost.. A ja myślę np o zrobieniu z niego "klona w donicy"

Anda napisał(a)

To właśnie Superba? Fajna kompaktowa Będę szukać jak Purple Haze nie spełni oczekiwań - choć ma fajne, gęste kwiatostany, więc na razie plusik.

Ostatnio myślę właśnie o domku dla owadów, żeby z Kubą wspólnie zmontować i gdzieś powiesić w ogródku

Lwia paszcza cudnej urody, przepiękne kolorki!

Uraczyłaś zdjęciami!
anabuko1 14:44, 25 maj 2019

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Po deszczach rośliny bujnęły do góry. Jak znowu zacznie padać to pewnie wszystko położy, więc utrwalam rośliny jeszcze stojące

Orliki i brunnera z żurawkami

Pięknie.I prawie letnie widoczki
Pozdrowki zostawiam
Anda 12:20, 26 maj 2019

Catalinasdiary napisał(a)
Aniu, Twój ogród jak zawsze czaruje pięknie jest. Uwielbiam do Ciebie po cichu zaglądać.

Dziękuję bardzo Zaglądać możesz nie tylko po cichu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:21, 26 maj 2019

Helen napisał(a)
Już widzę - Summer Song, bardzo ładna.
Faktycznie u Ciebie cieplej, bo róże już dosyć rozwinięte. U mnie dopiero zaczynają.

Doczytalaś Tylko te przed domem zaczynają, róże za domem jeszcze daleko w tyle.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:23, 26 maj 2019

basia3012 napisał(a)
Dzięki Ewo za odpowiedż w sprawie Lepinoxu.
Mam pytanie o róże. Posadziłam w tym miesiącu pnące róże ( z donic) w ziemię z worka + obornik koński. Kiedy mam zacząć zasilanie jakimś nawozem np Florovitem? Czy w tym roku już nawozić?
Pozdrawiam.

Teraz nie musisz nawozić. Na jesień, tak od sierpnia, możesz zastosować oprysk i podlewanie gnojówką ze skrzypu na wzmocnienie przed zimą
Gosiek33 12:25, 26 maj 2019

Powiedz jak masz posadzone rośliny w oczku? W koszykach czy jakoś inaczej są zakotwiczone?