Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 16:13, 06 gru 2019

mira napisał(a)
Ewo poczytałam .
Listy roślin przeglądam - robię sobie zakaz bylin - na razie
rok kolejny to mnożenie tego co jest i tyle

drogę do szkoły masz przepiękną

ta strona tego towarzystwa różanego fajna - nawet kiedyś gadałam z kimś bo chciałam z nimi jechać do jakiegoś rosarium - ale stwierdziłam że aż taki miłośnik nie jestem

a z pomarańczami cytrusami to można się było spodziewać, mimo to zimą az się chce - ja sok z pomarańczy lubię a najbardziej herbatę z plastrem pomarańczy goździkami, imbirem i czym tam
pomarańcze parzyłam ale to chyba nic ne daje - będziemy mieli sporo jedzenia i nie będzie chyba co jeść - smutne to

nie chcę tak kończyć

dobrych grudniowych kolorowych dni życzę

Zakazu bylin sobie chyba nigdy nie zrobię Mimo ścisku panującego na rabatach. Po tym roku chyba nic nie zostanie z moich odętek. Może dosadzę nowe, a może posadzę coś bardziej sucholubnego. Już się zaczynam zastanawiać

To towarzystwo jest bylinowe Do różanego nie wstąpiłam, bo mało robią i są bardzo sztywni. Przez to, że Towarzystwo Różane jest takie kiepskie, to dużo osób wstępuje właśnie do bylinowego. Zresztą, nie wyobrażam sobie róż bez towarzystwa bylin

Cytryny kupuję eko, ale mandarynek, które najbardziej lubimy, w "naszym" sklepie nie ma. Muszę zobaczyć czy większe sklepy je oferują. Naprawdę, strach cokolwiek jeść.

Również życzę kolorowego i rozśpiewanego grudnia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:16, 06 gru 2019

Tulasia napisał(a)
Masz zachwycające rózę i piekne meble ogrodowe, myślę że w takim ogrodzie można cudownie odpocząć. Cuda

Dziękuję Asiu, witaj u mnie
Odpoczywam, a jakże Planuję więcej cienia, czyli judaszowca bardziej na środku. Latem w czasie upałów, które robią się coraz gorętsze, wydaje mi się on niezbędny do przeżycia

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:20, 06 gru 2019

roma2 napisał(a)
Witam po dłuuugiej przerwie. Listę roślin do cienia zapisałam . Choć cienia u mnie ciągle jak na lekarstwo. Mam z dzieciństwa wspomnienie takiego cienistego ogrodu. Rodzice mojej koleżanki ze szkoły podstawowej, mieli starą willę z właśnie takim ogrodem. To były lata 1972-1976/7???. Durne czasy w kraju. A to był dom z Nianią i Babcią z pieknymi sukniami, w które pozwalała sie nam przebierać. I gongiem na posiłek. Do dziś pamiętam smak chleba z miodem i różaną herbatką. Podwieczorek dla dzieci na kamiennym tarasie. I te cudne zabawy w "tajemniczym ogrodzie". Mam ogromny sentyment do cienistych ogrodów i dużych drzew. Choć sama takiego nie mam i pewnie nie dożyję .

Romo, bardzo się cieszę, że zajrzałaś Naprawdę długo Cię nie było.
U mnie cienia też mało, ale będzie go więcej. Mam już plan. Jeszcze tylko muszę zacząć go realizować. Niestety, napotykam opór ale myślę, że po kolejnym upalnym i suchym lecie opór się zmniejszy

W fajnym domu bywałaś, jak z filmu. Gong na posiłek to niczym jak w Downtown Abbey Takie ogrody są najcudowniejsze jednak. Przebijają wg mnie nawet ogrody różane.

Anda 16:22, 06 gru 2019

Agania napisał(a)
Listopad pokazałaś uroczy

Warto wstawać o 8.00 kto nie musi wcześniej, ale ciemne popołudnia
są przytłaczające, dla mnie najbardziej mi się zawsze dłuży zimowy
styczeń, a później już leci
Udanych mikołajkowych prezentów

Ogólnie mało światła powoduje lekkie depresje. Dlatego cieszę się, że w te krótkie dni nie muszę siedzieć w biurze. Szkoda, że wcześniej nie wpadłam na to, co najbardziej lubię

Mam nadzieję, że Twój Mikołaj był dziś hojny
Anda 16:24, 06 gru 2019

Jola_M napisał(a)
Hej Ewa,
patrzę na Twoje zdjęcia z jesienną aleją i jakby dejavu u nas powrót ze szkoły w bardzo podobnych okolicznościach i nawet córa jakby trochę w tym samym wieku
pozdrawiam

Uwielbiam aleje. Fajnie, że też taką masz Lepiej chodzić tak niż przez miasto. To ta z avataru?
Córa ma 11 lat, a Twoja?
Anda 16:26, 06 gru 2019

Poppy napisał(a)

Ale pieknie, az szkoda, ze my takiej drogi do szkoly nie mamy

Te smierdzace milorzeby do dla mnie jakis kosmos, znam jednego od 40 lat, innego mam na osiedlu i na szczescie to jak widac meskie osobniki Chyba jeden z nielicznych przykladow, gdzie oplaca sie meska nieowocujaca wersja

Mam nadzieję, że ta aleja jeszcze pożyje kolejne 30 lat W upalne dni jest tam najchłodniej.

Z chyba 6-ściu miłorzębów na tej ulicy tylko jeden jest żeński. Całe szczęście
makadamia 17:15, 06 gru 2019

aleje drzew po drodze do szkoły, wille z gongami - w jakie wytworne towarzystwo wpadłam tutaj
Tulasia 11:01, 07 gru 2019

Ewa,nakieruj mnie proszę, gdzie mniej więcej, znajdę u Ciebie zdjęcia "żaluzji " z cisa o których pisałaś u mnie, próbowałam znaleźć, ale na 1800 stronach, to trudne
Anda 14:49, 07 gru 2019

makadamia napisał(a)
aleje drzew po drodze do szkoły, wille z gongami - w jakie wytworne towarzystwo wpadłam tutaj

Wytworni jestesmy, a co
Anda 14:51, 07 gru 2019

Tulasia napisał(a)
Ewa,nakieruj mnie proszę, gdzie mniej więcej, znajdę u Ciebie zdjęcia "żaluzji " z cisa o których pisałaś u mnie, próbowałam znaleźć, ale na 1800 stronach, to trudne

Prosze bardzo

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=625

Potem we wizytowce na paru zdjeciach je widac

Jak patrze na nie z tarasu, na skos od nich, to tworza jednolita sciane. Im blizej nich jestem, tym wieksze robia sie przeswity miedzy nimi. Jak w zaluzji.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies