Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

violaskom 11:21, 08 gru 2019

Ewa dzięki za szybką odpowiedź w sprawie cięcia róż. Mam jeszcze takie pytanko: Co o tej porze mogę wycinać? Lawendę? Hortensję? Byliny mam już powycinane. Na wiosnę nie będę mieć czasu i chcę zrobić jak najwięcej teraz, oczywiście bez szkody dla roślin. Wycinka róż najbardziej by mi pasowała, ale myślę, że z nimi poczekam i spróbuję podgonić pracę w innych częściach ogrodu.
Jestem z Twoim wątkiem na bieżąco mimo że nie zostawiałam po sobie śladu. Miło było zobaczyć Wasze zdjęcia z Renatką. Szkoda, że nie było mnie wtedy w Poznaniu. Pozdrawiam cieplutko, mam nadzieję że ze zdrówkiem wszystko w porządku!
Anda 11:41, 08 gru 2019

violaskom napisał(a)
Ewa dzięki za szybką odpowiedź w sprawie cięcia róż. Mam jeszcze takie pytanko: Co o tej porze mogę wycinać? Lawendę? Hortensję? Byliny mam już powycinane. Na wiosnę nie będę mieć czasu i chcę zrobić jak najwięcej teraz, oczywiście bez szkody dla roślin. Wycinka róż najbardziej by mi pasowała, ale myślę, że z nimi poczekam i spróbuję podgonić pracę w innych częściach ogrodu.
Jestem z Twoim wątkiem na bieżąco mimo że nie zostawiałam po sobie śladu. Miło było zobaczyć Wasze zdjęcia z Renatką. Szkoda, że nie było mnie wtedy w Poznaniu. Pozdrawiam cieplutko, mam nadzieję że ze zdrówkiem wszystko w porządku!

Violu, nie ma za co Jak mogę, coś wiem i jestem, to piszę
Lawendę powinno wycinać się w kwietniu, jeśli tniemy nisko. Kwiaty można wyciąć i teraz.
Hortensje paniculata? Też wycina się wiosną, ale to ze względów estetycznych. Kwiatostany mogą zdobić zimą. Jeśli Ci nie zależy, to możesz ciąć i teraz.

Do Twojego wątku też często zaglądam, bo masz tak ładnie i kwitnąco w ogrodzie Tylko rzadko piszę

Szkoda, że Cię nie było wtedy w Poznaniu. Jednak możesz to nadrobić z Renią, Asią i może jeszcze inne dziewczyny byłyby chętne Gdyby ktoś miał ochotę, to w maju znów będę w PL

Zdrówko wreszcie jest i mam nadzieję, że tak zostanie. Dziękuję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jola_M 13:17, 09 gru 2019

Anda napisał(a)

Uwielbiam aleje. Fajnie, że też taką masz Lepiej chodzić tak niż przez miasto. To ta z avataru?
Córa ma 11 lat, a Twoja?

Hejka Ewcia,
nie mam zdjęć mojej ścieżki jesienią, ale mam zdjęcie wiosenne - poniżej. Wzdłuż ścieżki rosną stare dęby. Uwielbiam tamtędy chodzić.
Jakby co to usuń zdjęcie, żeby Ci nie zaśmiecało wątku

Moja córa też 11 lat drzewa z avataru to zdjęcie, które zrobiłam u rodziny pod Warszawą - budują dom w takich fajnych okolicznościach przyrody
anabuko1 08:09, 10 gru 2019

Anda napisał(a)
Z ogrodu fotek na razie nie mam, ale pokażę za to parę pstryków ze spacerku w drodze powrotnej ze szkoły.

Listopad - ta nazwa idealnie pasuje do tego miesiąca

Jakie ładne melancholijne te listopadowe widoczki.
Pozdrawiam Ewo
Kawa 14:32, 10 gru 2019

hej Ewunia
ho ho ho grzeczna byłaś

alejkowe foty cudowne

a tak wiesz jakieś drzewo na słońce? patelnię znaczy?
Katte 21:25, 10 gru 2019

Hej , hej ... melduję się .. Gorący okres , ale staram się.
Ale Zaraz będzie wolne
Piękne te Cisy - biorę je też pod uwagę , ponieważ sąsiad ogarnął co nieco koło ogrodzenia i odsłonił nieciekawy widok, pozostałego bajzlu.
Myślałam o nich bo są długowieczne , zimozielone i wogóle ....
Pamietam jak byłam mała i z owoców cisu robiłam z koleżankami różne mikstury heheh

Buziaki , pozdrawiam.
Anda 17:27, 11 gru 2019

Jola_M napisał(a)

Hejka Ewcia,
nie mam zdjęć mojej ścieżki jesienią, ale mam zdjęcie wiosenne - poniżej. Wzdłuż ścieżki rosną stare dęby. Uwielbiam tamtędy chodzić.
Jakby co to usuń zdjęcie, żeby Ci nie zaśmiecało wątku

Moja córa też 11 lat drzewa z avataru to zdjęcie, które zrobiłam u rodziny pod Warszawą - budują dom w takich fajnych okolicznościach przyrody

Zdjęcie proszę zostawić. Cudna alejka. Nie dziwię się wcale, że lubisz tamtędy chodzić
Ta moja aleja zbyt długa nie jest. Dalej była podobna, ale niestety wszystko zostało wycięte w celu "odmłodzenia". Był tam cudny czarny bez i jeżyny z daleka od szosy. Teraz nic nie ma. No dobra, ładne chwasty rosną, dopóki ich nie skoszą.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:28, 11 gru 2019

anabuko1 napisał(a)

Jakie ładne melancholijne te listopadowe widoczki.
Pozdrawiam Ewo

Dziękuję Melancholia, o tak, dziś bardzo mocno mi doskwiera.
Anda 17:28, 11 gru 2019

Kawa napisał(a)
hej Ewunia
ho ho ho grzeczna byłaś

alejkowe foty cudowne

a tak wiesz jakieś drzewo na słońce? patelnię znaczy?

Oj, nie wiem
Dziękuję

Idę do Cię
Anda 17:35, 11 gru 2019

Katte napisał(a)
Hej , hej ... melduję się .. Gorący okres , ale staram się.
Ale Zaraz będzie wolne
Piękne te Cisy - biorę je też pod uwagę , ponieważ sąsiad ogarnął co nieco koło ogrodzenia i odsłonił nieciekawy widok, pozostałego bajzlu.
Myślałam o nich bo są długowieczne , zimozielone i wogóle ....
Pamietam jak byłam mała i z owoców cisu robiłam z koleżankami różne mikstury heheh

Buziaki , pozdrawiam.

Kasiu, właśnie się ostatnio zastanawiałam, gdzie Cię wcięło
Fajnie, że się pojawiasz w miarę możliwości.

Cisy bierz koniecznie pod uwagę. Są świetne, mimo, że trujące. Dla koni bardzo niebezpieczne, ale chyba po ogrodzie u Ciebie nie biegają Dzieci są mądre i się szybko uczą, co dobre a co złe, konie nie. Zresztą widać po Tobie, żeś mądra, bo zabawę z owocami cisa przeżyłaś
Buziam i odpozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies