Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 20:09, 07 mar 2020

anna_t napisał(a)

przepiekna jest, ja swoją źle cięłam bardzo rzadka jest, twoja to gigant przy mojej
i u mnie choruje bardzo ale moze to przez eko

Aniu, ale ja tez jestem eko. Nawet w donicach nie uzywam nawozow mineralnych tylko organiczne.

A co jej dajesz i ile?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 20:19, 07 mar 2020

Magiczna siłę, w tamtym roku bodajże 2 razy dostały

A Ty chyba wiórki rogowe?
Anda 20:35, 07 mar 2020

Aniu, wiosna wiorki rogowe plus kompost i obornik granulowany. Jesli daje swiezy obornik, to juz nie daje kompostu. W czerwcu daje nawoz organiczny (ekologiczny) Neudorffa. Jesli widze, ze roze slabuja, to daje jeszcze po "szczypcie" obornika granulowanego. I tak co roku. Tne krotko, zeby mialy mocne pedy.

Przy Twoim nawozie jest napisane NPK 27+15+12. To o wiele za duzo. Nastepuje zasolenie gleby, a tego roze nie lubia. Moj nawoz ma 7-7-5.
Zmien nawoz i dawaj rozom kompost i obornik granulowany. Na calej rabacie najlepiej. W PL jest przeciez biohumus. Zdrowa gleba to zdrowe rosliny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 20:37, 07 mar 2020

Anda napisał(a)

Hmm, nie do konca. Moja rosnie w donicy.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=1852#post_1

Przepiękne masz te róże...
Anda 20:39, 07 mar 2020

Helen napisał(a)

Przepiękne masz te róże...

Dzieki Helen Dzisiaj cielam Louise Odier i co chwila mi czapke "zdejmowala" Chyba te moje roze tez mnie lubia
karo 20:43, 07 mar 2020

Chciałam się przywitać

Róże piękne i nie tylko.
karo 20:45, 07 mar 2020

Właśnie chodzę po Twoim ogrodzie.

anna_t 20:48, 07 mar 2020

Anda napisał(a)
Aniu, wiosna wiorki rogowe plus kompost i obornik granulowany. Jesli daje swiezy obornik, to juz nie daje kompostu. W czerwcu daje nawoz organiczny (ekologiczny) Neudorffa. Jesli widze, ze roze slabuja, to daje jeszcze po "szczypcie" obornika granulowanego. I tak co roku. Tne krotko, zeby mialy mocne pedy.

Przy Twoim nawozie jest napisane NPK 27+15+12. To o wiele za duzo. Nastepuje zasolenie gleby, a tego roze nie lubia. Moj nawoz ma 7-7-5.
Zmien nawoz i dawaj rozom kompost i obornik granulowany. Na calej rabacie najlepiej. W PL jest przeciez biohumus. Zdrowa gleba to zdrowe rosliny

osz choroba
a ja włąsnie go kupowałam za konkretny skład...
jeszcze jest taki w sklepei obok mnie https://sklep.swiatkwiatow.pl/nawoz-do-roz-agrecol-1-2-kg.html?gclid=Cj0KCQiAqY3zBRDQARIsAJeCVxMobFIfNtA93Hsjmvkq2uX7koJ7pdS1YTI3OiYmopJjWeg8Kz1U2BgaAiTDEALw_wcB
co sądzisz?
a teraz na wiosne podlać już tym moim + granulowany obornik?
Anda 21:52, 07 mar 2020

anna_t napisał(a)

osz choroba
a ja włąsnie go kupowałam za konkretny skład...
jeszcze jest taki w sklepei obok mnie https://sklep.swiatkwiatow.pl/nawoz-do-roz-agrecol-1-2-kg.html?gclid=Cj0KCQiAqY3zBRDQARIsAJeCVxMobFIfNtA93Hsjmvkq2uX7koJ7pdS1YTI3OiYmopJjWeg8Kz1U2BgaAiTDEALw_wcB
co sądzisz?
a teraz na wiosne podlać już tym moim + granulowany obornik?

Nie znam tego nawozu a w opisie nie ma podanego składu NPK.

Granulowany obornik koniecznie. Masz gdzieś w pobliżu kompostownię sprzedającą kompost? Też by się przydał. Możesz kupić też Biohumus, od dżdżownic chyba kiedyś widziałam.
Tego co pokazywalaś wcześniej ja bym nie używała.
Nawożenie wiosenne koniecznie. Potem drugi raz końcem czerwca.
Anda 21:52, 07 mar 2020

karo napisał(a)
Chciałam się przywitać

Róże piękne i nie tylko.

Witaj Karo i zapraszam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies