Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Kasia_CS 20:08, 19 mar 2020

Anda napisał(a)

Narcyzy też mnie zaskoczyły. Te są wczesne, ale nawet te późniejsze już niedługo zakwitną.

Mam bez Black Tower i stwierdzam, że cięcie mu nie służy. Robi się jakby miotłą. O zagęszczeniu nawet nie myśli. On sam z siebie się nie zagęszcza. To po prostu kolumna, wąska kolumna. Może za słabo go nawożę i dlatego tak rośnie. Jestem prawie pewna, że to dlatego. Muszę przyznać, że nawet zastanawiałam się nad jego usunięciem. I nie pamiętam, ale ktoś właśnie też tak o nim pisał, chyba Jankosia.

Nie wiem niestety, jak to będzie z Golden Tower. Przypuszczam, że podobnie, ale pewna nie jestem. Zobacz, jak się zachowa po tym przycięciu i daj mu kompostu, i obornika granulowanego. Nie żałuj Mam nadzieje, że Twój w miotłę się nie zamieni.

No to mnie szczerze mówiąc zaskoczyłaś spodziewałam się, że raczej cięcie mu przysłuży i tak nawet hojnie tymi nożycami capnęłam I nawet pokusiłam się o wsadzenie tych patyków w ziemię - ciekawe, czy puści korzonki. Oby miotła nie wyszła mi zbyt miotlasta
Anda 20:10, 19 mar 2020

Mam jeszcze bez Black Beauty. Temu cięcie służy, ale on ma zupełnie inny pokrój Poza tym chcę go wyprowadzić na wielopniowca
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jola_M 20:14, 19 mar 2020

Ładnie u Ciebie Ewa a trawnik mega wygląda nawet bez wertykulacji
Anda 20:17, 19 mar 2020

Jola_M napisał(a)
Ładnie u Ciebie Ewa a trawnik mega wygląda nawet bez wertykulacji

Trawnik zaraz po wertykulacji u mnie wygląda zawsze jak po Armageddonie Wolę więc pokazać go przed

Dzięki Jolu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
dajana 20:27, 19 mar 2020

Ja też się bardzo cieszę,mam nadzieję że złe czasy już za mną.
Mam tyle zaległości w waszych ogrodach że poznać ich nie mogę ,tak wypiękniały .Wczoraj przyszły moje zamówione róże z rozarium Trzy szt Luis Odier i AUsmary .Zanim się wyprowadzę, chcę jeszcze poczuć ich zapach po moim oknem .Nie mogę się powstrzymać przed sadzeniem .Mam trawy ozdobne, świerka serbskiego ,hortensje .Zrobiłam nawet płotek drewniany, ale w zimie mi ukradli na opał .No cóż, takie miasto, a ludzie dziwnie reagują na moje nasadzenia .Nie zwracam na to uwagi ,robię swoje i już. Pozdrawiam cię serdecznie
Waclaw 09:18, 20 mar 2020

Anda napisał(a)
Serdecznie dziękuję wszystkim za pochwałę wiosny u mnie i życzenia zdrowia Mam nadzieję, że pogoda będzie dopisywać a przymrozki nie dokuczą za bardzo roślinom.
Wiosenne kwiaty dają tyle radości że naprawdę je każdemu polecam Jak chodzę po ogrodzie to zawsze mi się do nich gębą śmieje

Życzę Wam rownież zdrowia, uważajcie na siebie i swoich bliskich. Całe szczęście że mamy ogrody

Zgadzam się z Tobą Ewo. Ogrody to zwłaszcza obecnie dobre miejsce na spędzenie wolnego czasu. Mnie wysłano na przymusowy urlop i bardzo się cieszę, że mam gdzie spędzać nadmiar wolnego czasu. A przy tym radość z obcowania z przyrodą, ptaszki śpiewające, słonko przygrzewające i ten szum przy pracy w ogrodzie
Wendy79 09:51, 20 mar 2020

Macham Ewuś Własnie wychodzę z infekcji wirusowej. Dobrze, że są u nas te porady telemedyczne, to do przychodni nie trzeba iść (zresztą i tak zamknięte). Trzeci dzień głowa mnie nie boli, czyli leczenie domowe chyba się powiodło. Tymczasem idzie ochłodzenie w pogodzie i może to i dobrze, że jeszcze róż nie zdążyłam przyciąć, bo znowu zapowiadają jakieś mrozy u nas.
deszczowymaj 15:03, 20 mar 2020

Anda napisał(a)

. Trawnik będę ograniczać

I to się nazywa prawidłowe podejście

Ja z moim żonem ..doszliśmy ostatnio do wniosku ,że jakoś tak wyszło ,że ogród podzielił nam się na pół ,połowa moja gdzie działam i sadzę i połowa jego,gdzie on działa.. ale nie sadzi ma tam swój blaszak narzędzia graty ,drewutnie itd... taki bajzlownik

I w związku z tym naszym odkryciem mówi do mnie ..Asiu Ty na swojej połowie to sobie sadź i rób co chcesz ..Serio ? słodki jessu już myślę jakie drzewa kupić

ale na mojej połowie ..nie
hłe hłe i tak mu po cichaczu ostatnio podrzuciłam/posadziłam roślinkę

Czyli mówiąc w skrócie nasz ogród będzie w połowie bajzlownikiem a w połowie buszem ale już knuje niecny plan podrzucania roślin poza moją część
AsiaK_Z 17:11, 20 mar 2020

Toż to wiosna pełną gębą jest nadzieja, że niedługo do nas zawita ♡ Ewuś, zdrowia, zdrowia, zdrowia
Basilikum 18:30, 20 mar 2020

Ewo u nas Ausgangssperre a u Was?? My bylismy na ostatnich zakupach i mam zamiar dlugo z domu sie nie ruszac