Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Napia 23:52, 20 mar 2020

Piękna wiosna u Ciebie i tyle słońca U Ciebie wszystko wcześniej zakwita, aż miło popatrzeć
Milka 07:24, 21 mar 2020

trawnik miodzio i już koszony
mrokasia 07:34, 21 mar 2020

Ależ ja Ci tej trawki zazdroszczę! Ja na nowej części jeszcze nie mam a na starej to co mam jest w opłakanym stanie...
inka74 08:13, 21 mar 2020

Cudowna wiosna u ciebie. U nas dziś zimno niestety
sarenka 08:16, 21 mar 2020

Ewa, zerkniesz do mnie? Pomożesz?
Zdrówka!
KasiaBawaria 10:17, 21 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)

I to się nazywa prawidłowe podejście

Czyli mówiąc w skrócie nasz ogród będzie w połowie bajzlownikiem a w połowie buszem ale już knuje niecny plan podrzucania roślin poza moją część

I bardzo dobre nastawienie, w koncu to tez jego ogrod pewnie z czasem i tak nie zauwazy, jak jego czesc zarosnie Moj nie ma swojej czesci. Twierdzi, ze tak jak ja zrobie, to na pewno bedzie dobrze
Anda 17:25, 21 mar 2020

dajana napisał(a)
Ja też się bardzo cieszę,mam nadzieję że złe czasy już za mną.
Mam tyle zaległości w waszych ogrodach że poznać ich nie mogę ,tak wypiękniały .Wczoraj przyszły moje zamówione róże z rozarium Trzy szt Luis Odier i AUsmary .Zanim się wyprowadzę, chcę jeszcze poczuć ich zapach po moim oknem .Nie mogę się powstrzymać przed sadzeniem .Mam trawy ozdobne, świerka serbskiego ,hortensje .Zrobiłam nawet płotek drewniany, ale w zimie mi ukradli na opał .No cóż, takie miasto, a ludzie dziwnie reagują na moje nasadzenia .Nie zwracam na to uwagi ,robię swoje i już. Pozdrawiam cię serdecznie

Dajano, jak wygląda teraz sytuacja u Ciebie? Kiedy się będziesz wyprowadzać?

Boszsz, żeby płotek kradli na opał... Myślałam, że te czasy już minęły.

Uściski ślę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:26, 21 mar 2020

Waclaw napisał(a)

Zgadzam się z Tobą Ewo. Ogrody to zwłaszcza obecnie dobre miejsce na spędzenie wolnego czasu. Mnie wysłano na przymusowy urlop i bardzo się cieszę, że mam gdzie spędzać nadmiar wolnego czasu. A przy tym radość z obcowania z przyrodą, ptaszki śpiewające, słonko przygrzewające i ten szum przy pracy w ogrodzie

Zanim się tego wirusa pozbędzie to jeszcze dużo wody upłynie... Naprawdę dobrze jest mieć choćby ogródek w takich czasach.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:43, 21 mar 2020

Wendy79 napisał(a)
Macham Ewuś Własnie wychodzę z infekcji wirusowej. Dobrze, że są u nas te porady telemedyczne, to do przychodni nie trzeba iść (zresztą i tak zamknięte). Trzeci dzień głowa mnie nie boli, czyli leczenie domowe chyba się powiodło. Tymczasem idzie ochłodzenie w pogodzie i może to i dobrze, że jeszcze róż nie zdążyłam przyciąć, bo znowu zapowiadają jakieś mrozy u nas.

U nas też przymrozki mają być. Zimą miałam najniżej -4. Ciekawe, do ilu dojdą te przymrozki.
Nie wiem, co gorsze, wirusy czy bakterie. Ostatnia taka pandemia była chyba po pierwszej wojnie światowej, hiszpańska grypa. Zmarło wtedy 50 mln. ludzi, ale czasy tuż po wojnie były bardzo ciężkie.

Anda 18:12, 21 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)

I to się nazywa prawidłowe podejście

Ja z moim żonem ..doszliśmy ostatnio do wniosku ,że jakoś tak wyszło ,że ogród podzielił nam się na pół ,połowa moja gdzie działam i sadzę i połowa jego,gdzie on działa.. ale nie sadzi ma tam swój blaszak narzędzia graty ,drewutnie itd... taki bajzlownik

I w związku z tym naszym odkryciem mówi do mnie ..Asiu Ty na swojej połowie to sobie sadź i rób co chcesz ..Serio ? słodki jessu już myślę jakie drzewa kupić

ale na mojej połowie ..nie
hłe hłe i tak mu po cichaczu ostatnio podrzuciłam/posadziłam roślinkę

Czyli mówiąc w skrócie nasz ogród będzie w połowie bajzlownikiem a w połowie buszem ale już knuje niecny plan podrzucania roślin poza moją część

Jasne, taka partyzantka ogrodowa Trzeba ten bajzlownik upiększyć, popieram

Mój M do ogrodu się nie pcha, że tak powiem Mimo to nie mogę zająć całości tak jakbym chciała Córa potrzebuje miejsca. Dlatego trawnik jeszcze parę lat będzie. Jednak potem... Strach się bać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies