Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

HannaR 18:30, 30 kwi 2020

Ewa, widziałam na wątku z rozpoznawaniem chorób, że pomagasz tam. Proszę, zajrzyj w wolnej chwili do tego wątku. Mam problem z nowymi świdośliwami. A tak się nimi cieszyłam.
deszczowymaj 19:29, 30 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Super zdjęcia robisz

Zgadzam się Ewuś to mistrz nr.1
Anda 20:25, 30 kwi 2020

TAR napisał(a)
te smoki beda sie mialy czym wyzywic sa jeszcze kaliny, szczegolnie na tych Aurea mszyc pelno. Wczoraj sporo biedronek widzialam w ogrodzie. Może i poscinałam jesienia byliny ale mam tez ściólke z kory plus to co z drzew i krzakow opadnie. Z rabat nigdy nie zbieram lisci, niech materiał biologiczny sie tworzy. na pewno ma mnostwo dzdzownic, kopiac w rabatach czuje sie jak kiler

Marzy mi sie wieksze oczko

Ja też tak mam kopiąc ziemię Mam potem straszne wyrzuty sumienia.
Znając Ciebie i twoją szybkość to pewnie niedługo je będziesz miała

BKosimkArt napisał(a)
O i mi się marzy większe ale póki co eM nie chce się zgodzić bo są ważniejsze rzeczy do zrobienia.
Moze kiedyś. Na razie balia musi mi wystarczyć
Rybek nie planuję wiec może nie bedzie tak źle. Na razie woda się ustała i jest ok.

Balię widziałam i wygląda wszystko bardzo ładnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:28, 30 kwi 2020

Katkak napisał(a)
Ewunia masz najpiękniejsze mobilne oczko, jakie kiedykolwiek widziałam.

Kasiu, dziękuję bardzo Po zimowaniu niestety nie, ale mam nadzieję, że jak rośliny podrosną to znów będzie ładnie.

Dorota123 napisał(a)
Podczytuję o oczkach wodnych, też mam problem z glonami. U mnie co prawda jest tylko kałuża, wysypana cała żwirem. Jutro ją zaleję i sprawdzę ile wchodzi wody. W ubiegłym roku miałam tylko irysy wodne i nie mam żadnej fontanny, bo to za mała powierzchnia. Gdy dolałam "coś" na glony przestały przylatywać ptaki do wodopoju. Radziłam sobie w ten sposób, że co dzień wybierałam 3 polewaczki z kałuży i dolewałam nowej wody z własnej studni.

Twoją kałużę widziałam i już wtedy się zastanawiałam, jak sobie radzisz. W poidełku dla ptaków też muszę często zmieniać wodę, bo szybko zielenieje. Moja kranówka na pewno szybciej zielenieje niż deszczówka.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:30, 30 kwi 2020

Pola napisał(a)

No i znowu coś nowego wiem, myślałam o małym oczku, ale boję się czy będą wstanie utrzymać czystość wody.
Dzięki za wiedzę...

Takie dyskusje i wymiana doświadczeń zawsze się przydają Może jednak się skusisz.

KasiaBawaria napisał(a)

Ah to faktycznie male. Rybki w takim zbiorniku faktycznie lepiej nie trzymac. U siebie myslalam o cos w typie kaluzy- na brzegu rosliny blotne i zeby bylo to okresowo zalewane.

Takie porządne oczko to zupełnie inna bajka
Anda 20:44, 30 kwi 2020

Milka napisał(a)
Jakie bogactwo natury w tym oczku.
A my ostatnio przenosiliśmy donice- cycki i jaka niespodzianka, w jednej mieszkała rzekotka, cudna i jaka przyjemna w dotyku

To Tarci oczko, które pokazywała jako przykład
Kasiolaaa 20:44, 30 kwi 2020

Ewus macham i pozdrawiam chodujesz zabki ? hihi
Anda 20:45, 30 kwi 2020

daszum napisał(a)
Ewa, zapraszam Cię do siebie na konsultacje w sprawie tui

Byłam i niestety nie pomogłam.
Anda 20:45, 30 kwi 2020

dzika_roza napisał(a)
hej, czy możesz zajrzeć do mnie i pomóc z cisami?

Byłam
Anda 20:47, 30 kwi 2020

anabuko1 napisał(a)
Ale super te ptasie kąpiele.
ciekawa jestem, czy do mojego poidełka przylecą ptaszki .
Żabcie to i przy i w stawie widzę

To u Tarci te kąpiele Pokazała swoje oczka jako przykład
Do Ciebie na pewno się ptaki zlecą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies