Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Magara 23:49, 26 kwi 2020

Anda napisał(a)

Poczekaj, gdzie mój pasek

No na rozgrzeszenie to nie wygląda, kolejna noc z lękami
KasiaBawaria 08:13, 27 kwi 2020

To ja sie wtrace, bom akwarysta od lat 35 glony pojawiaja sie, gdy w wodzie jest za duzo skladnikow odzywczych a za malo roslin. Poza tym w naslonecznionym miejscu polowa lub wiecej zbiornika powinna byc zacieniona przez rosliny

Oczko tez mi sie marzy. Ale zakopie chyba narazie cos malego i rosliny bede wyjmowac na zime do garazu.
galgAsia 08:30, 27 kwi 2020

Ewo, zajrzyj proszę do mnie str. 642 - boję się, że mam problem z różą...
Mariposa 10:23, 27 kwi 2020

Anda napisał(a)
Jabłonka Redlane.

Dla mnie jabłonie są królowymi wśród kwitnących owocowych drzew! Nigdy nie mogę się na nie napatrzeć!

Chyba jakieś ozdobne na froncie posadzę. Podoba mi się też Ola, ale chyba wysoka rośnie? wzdłuż ogrodzenia idzie idą przewody elektryczne, nie mogę posadzić tam za wysoko rosnących drzew.

TAR 12:09, 27 kwi 2020

speszę doniesc, ze na zamszyconej trzmielinie pokazaly sie biedronki znaczy sie szansa jest ze mszyca niebawem zniknie.

moje oczko ma 1000 l. wkopane w ziemie plus kaskada plus fontanna, nie mam roslin w srodku tylko kamienie, łupek szary i żółty, u mnie rzadko kiedy woda zielenieje a jesli juz mam preparat na glony, bio, ktory nie jest szkodliwy dla żab, owadów i ptakow. wlewam nakretke tego co 3 tygodnie latem. Kiedys na targach kupilam. Latem kiedy tojesc przyrasta tylko malowniczo zwisa w tej wodzie tak to wyglada (na chwile wrzuce)

kąpiele:

i krolewna złotooka

woda dosc znosna i czysta
Anda 12:41, 27 kwi 2020

greg66 napisał(a)
A moze też dlatego, ze dużo roślin?

Dużo roślin pewnie jest dobre. U mnie to chyba była wina rybek Za dużo nawozu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:41, 27 kwi 2020

BKosimkArt napisał(a)
O dzięki Ewa, zanim odpowiedziałaś to już zdążyłam nalać wody i wstawić jakieś rośliny, które miałam w ogrodzie
w lato może dorwę jakąś lilię mniejszą.
No nic, każdy się uczy na błędach, zobaczymy jak u mnie będzie to grało.

Wypróbuj po prostu. Ja w tym roku będę próbować bez rybek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:43, 27 kwi 2020

Helen napisał(a)

W nocy temperatura różna, najniższa w ostatnim czasie to około 0-2 st. C. Dzisiaj zaczęłam hartować sadzonki, mam nadzieję, że dadzą radę i będę mogła w przyszły weekend wsadzić do gruntu.
Jaką wysokość osiągały u Ciebie w gruncie?

Miały jakoś metr, trochę powyżej.
Anda 12:48, 27 kwi 2020

gosika67 napisał(a)
Cześć Ewka. Moją kalinę też mszyce uwielbiają. Ledwo co ma listki i już mszyca się wprowadziła. Ewka też wyciągnęłąm balię i też myślę o wodzie , obleciałam wszystkie sklepy ogrodnicze aby kupić do niej jakieś roślinki i nic nie mają.Co polecasz w tej kwestii, zawsze dobre rady dajesz. Pozdrawiam.

Ja mam rośliny typowe dla oczek, ale np. krwawnica też lubi stać w wodzie Mam mini-lilię wodną, Hippuris vulgaris, Sagittaria sagittifolia. Jeszcze chce dokupić rośliny pływające, bo nie przezimowały.
Anda 12:49, 27 kwi 2020

Magara napisał(a)

No na rozgrzeszenie to nie wygląda, kolejna noc z lękami

Oj tam, ja pasków nie noszę Mnie się bać nie musisz

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies