Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

kasiab 16:20, 01 maj 2020

Pięknie u Ciebie
deszczowymaj 16:45, 01 maj 2020

Anda napisał(a)
Jeżówki, sałata, cebula i czosnek.

Prawdziwa uczta dla oczu

Jeżówki zadziwiły mnie bardzo Takie wielkoludy już masz ? zaraz będą kwitły

Cerinthe major pięknie się rozrosła ..pamiętam jak była malusią kępką
violaskom 18:33, 01 maj 2020

Ewa piękna wiosna u Ciebie. Jaka to różyczka już ma pączki? U nas zapowiadają na następne dni minusowe temperatury w nocy, a ja mam masę roślin jednorocznych gotowych do sadzenia. Widzę, że dalie sadzisz do donic. Czy podganiałaś je w pomieszczeniu? Ja z daliami w donicach mam złe doświadczenia, ale z braku miejsca w ogrodzie będę dalej próbować. Parę dalii nie wykopałam przed zimą, zostały w gruncie i one wypuściły juz listki. Szkoda tylko, że to te, na których mi najmniej zależało.
Anda 18:41, 01 maj 2020

Kasya napisał(a)
Alez masz bukiet piwonii

No, ta zawsze taka wyrywna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:43, 01 maj 2020

kasiab napisał(a)
Pięknie u Ciebie

Dziękuję Kasiu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:45, 01 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

Prawdziwa uczta dla oczu

Jeżówki zadziwiły mnie bardzo Takie wielkoludy już masz ? zaraz będą kwitły

Cerinthe major pięknie się rozrosła ..pamiętam jak była malusią kępką

Asiu
Tylko na tej rabatce, tylko dwa krzaczki, reszta normalna Ta rabatka jakaś podgrzewana chyba

Z Cerinthe się bardzo cieszę, wyhodowana od nasionka Pewnie pamiętasz, jak się o nią trzęsłam
gobasia 18:49, 01 maj 2020

Załapałam sie na foto. Cudne
U ciebie ostatnie tulipany u nas dopiero zaczynają
Pozdrawiam Ewciu
Jola_M 18:52, 01 maj 2020

Trafiłam na fotki, nacieszyłam oczy i przy okazji dowiedziałam się że moje dziwne chwaściki to chyba jeżówki dobrze ze nie wyrywałam, buziaki!
Anda 18:52, 01 maj 2020

violaskom napisał(a)
Ewa piękna wiosna u Ciebie. Jaka to różyczka już ma pączki? U nas zapowiadają na następne dni minusowe temperatury w nocy, a ja mam masę roślin jednorocznych gotowych do sadzenia. Widzę, że dalie sadzisz do donic. Czy podganiałaś je w pomieszczeniu? Ja z daliami w donicach mam złe doświadczenia, ale z braku miejsca w ogrodzie będę dalej próbować. Parę dalii nie wykopałam przed zimą, zostały w gruncie i one wypuściły juz listki. Szkoda tylko, że to te, na których mi najmniej zależało.

Dziękuję Violu Ta różyczka to Louise Odier, ale przed domem na Summer Song i Lady Emma Hamilton też dziś dojrzałam małe pączki Już się nie mogę doczekać kwiatów

Dalie w zeszłym roku posadziłam do donic, pierwszy raz w życiu w ogóle. Przezimowały w garażu. Wyniosłam je na ogród jakoś dwa tygodnie temu, a w zeszłym tygodniu wyjęłam je z donic i podzieliłam, bo się bardzo rozrosły. Tym mnie bardzo zaskoczyły. Część dałam koleżance, bo już nie miałam wolnych donic One są żarłokami, więc co roku trzeba im dawać nową ziemię i przy okazji dzielić. Tak wynika z moich krótkich dotychczasowych doświadczeń Mam nadzieję, że Twoje w donicach się za siebie wezmą i będziesz z nich zadowolona. Ja z chęcią miałabym więcej donic z daliami, ale na zimowanie potem miejsca brak.
Anda 18:53, 01 maj 2020

gobasia napisał(a)
Załapałam sie na foto. Cudne
U ciebie ostatnie tulipany u nas dopiero zaczynają
Pozdrawiam Ewciu

Basiu, jak się cieszę, że jesteś
Niestety, u mnie już po cebulowych Tylko kamasje jeszcze mi zostały na pocieszenie Pozdrawiam również
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies