Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

BKosimkArt 13:10, 13 maj 2020

Anda napisał(a)

Czas nie czeka, czas ucieka Myślałam, czy by nie posadzić kamasji na łączce, ale tam taka spiekoty, że pewnie od razu by przekwitła.

Epimedium jest śliczne i są rożne odmiany i rodzaje. Warto je mieć

U mnie rośnie na słońcu... moze nie kwitnie jakoś super długo ale krótko też nie...
Pszczelarnia 13:45, 13 maj 2020

Ewo, nie wiem, co będzie z r. Artemis. Całe w brązowych pędach. Jakaś podła przypadłość. Coś robić, czy dać spokój i niech dożyją do jesieni a potem out?

Makao_J 13:52, 13 maj 2020

I na tej cienistej masz Overdam? Daje radę?
Bo moje też są w cieniu ale w plecach mają tuje i może to je blokuje. Za mało wody.
Anda 13:54, 13 maj 2020

kasiab napisał(a)
Ewo pięknie u Ciebie i jeszcze takie piękne zdjecia robisz mmmm.... Cudownie

Dziękuję

malgol napisał(a)
Piekne to Twoje epimedium.Ostatnio przypadkiem kupiłam i posadziłam w cieuniu pod drzewem bo cos mi świtało ,że ono się pnie jak bluszcz...chyba cos pokręciłam? U ciebie przy trzcinniku...hmm. Gdzie mam prezsadzic ,żeby było efektowne ?

Nie pnie się, ale się powoli rozprzestrzenia, jak kobierzec Mój trzcinnik jest bardziej z tyłu, przy siatce, a epimedium rośnie w cieniu, pod bzem czarnym. Na zdjęciu brak perspektywy Epimedium pod drzewem to dobre miejsce

Zobacz, w ogrodzie botanicznym
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:55, 13 maj 2020

BKosimkArt napisał(a)

U mnie rośnie na słońcu... moze nie kwitnie jakoś super długo ale krótko też nie...

U mnie też na słońcu, ale na rabacie. Tam czasem podlewam i ściółkuję trawą. Na łączce jest wolna amerykanka Nic nie podlewam, nie ściółkuję. Co przeżyje to jest

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:00, 13 maj 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Ewo, nie wiem, co będzie z r. Artemis. Całe w brązowych pędach. Jakaś podła przypadłość. Coś robić, czy dać spokój i niech dożyją do jesieni a potem out?

Ewo, pokaż proszę zdjęcia tych pędów, dołu gałęzi i całego krzewu. Mośe są jakieś uszkodzenia widoczne? Może wystarczy je ciąć. Pogoda wiosenna dała różom niestety w kość.

Zobacz co wycięłam ostatnio z mojej młodziutkiej Clothilde Soupert

Takich i podobnych pędów znalazłam więcej i na innych różach.
Kawa 14:00, 13 maj 2020

śliczne to epimedium
aeee za dużo roślin mi się podoba
Anda 14:02, 13 maj 2020

Makao_J napisał(a)
I na tej cienistej masz Overdam? Daje radę?
Bo moje też są w cieniu ale w plecach mają tuje i może to je blokuje. Za mało wody.

Nie Aniu, Overdam rośnie przy płocie i ma pełne słońce, ale wody ma mało. Epimedium jest kawałek dalej, w cieniu pod bzem. Zdjęcie skróciło perspektywę

Anda 14:02, 13 maj 2020

Kawa napisał(a)
śliczne to epimedium
aeee za dużo roślin mi się podoba

Słoneczko, Ty masz teraz miejsce Epimedium fajnie zadarnia, chwastów nie ma
Makao_J 14:04, 13 maj 2020

Anda napisał(a)

Nie Aniu, Overdam rośnie przy płocie i ma pełne słońce, ale wody ma mało. Epimedium jest kawałek dalej, w cieniu pod bzem. Zdjęcie skróciło perspektywę

Hmm...