Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 10:50, 13 maj 2020

karo napisał(a)
Cześć Ewuniu

piękne zdjęcia u Ciebie jak zawsze
Kamsaje widzę, że masz bialą - śliczna . U mnie fioletowa.
Jaką różę posadziłaś do donicy?
Ja się skusiłam na różę Van Goegh.
Siedzi juz w donicy i czekamy na kwiaty

Karolinko, właśnie byłam u Cię

W donicach mam od paru lat cztery róże. Nie wiem dokładnie która to akurat, poznam jak zakwitnie Mam Princess Alexandra of Kent, Munstead Wood, Harlow Carr i Souvenir de St. Anne’s.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:52, 13 maj 2020

antracyt napisał(a)
Szkoda, że wena Cię opuściła, mam nadzieję na jej szybki powrót Robisz piękne zdjęcia, czerpię z nich mnóstwo radości i inspiracji.

Też mam taką nadzieję. Dobija mnie sytuacja wirusowa, brak snu itd.
Cieszę się bardzo, że zdjęcia Cię inspirują, dziękuję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
karo 11:30, 13 maj 2020

Anda napisał(a)

W donicach mam od paru lat cztery róże. Nie wiem dokładnie która to akurat, poznam jak zakwitnie Mam Princess Alexandra of Kent, Munstead Wood, Harlow Carr i Souvenir de St. Anne’s.

A własnie te róże mi polecałaś , pamiętam i mam w głowie cały czas.Miejsce pewnie się znajdzie
BKosimkArt 11:49, 13 maj 2020

Anda napisał(a)

Mam nadzieję, że kamasja w końcu do Ciebie dotrze Jest mało wymagająca i dobrze znosi suszę.

Potwierdzam, mam drugi rok, a może trzeci? Hmm ale ten czas leci... kępy coraz większe i więcej kwiatów... piękna roślina.

A mnie kusi epimedium... kiedyś kupię.
Piękny busz Ewuniu.
Nowa12 12:22, 13 maj 2020

Anda napisał(a)

Ewa, ja posadziłam w donicy pierwszy raz w tym roku 2 małe róże co to są nadają do donic. Najpierw je zaatakowały jakieś gąsienice i mimo że parę już znalazłam to nadal są nowe wżery na lisciach. To byłoby nic gdyby nie to, że jedna róża zaczyna jakby zwijać liście, jakby więdła. Nie ma sucho bo podlewam dość solidnie. Co to może być?
Anda 12:42, 13 maj 2020

karo napisał(a)

A własnie te róże mi polecałaś , pamiętam i mam w głowie cały czas.Miejsce pewnie się znajdzie

Mam nadzieję
Anda 12:44, 13 maj 2020

BKosimkArt napisał(a)

Potwierdzam, mam drugi rok, a może trzeci? Hmm ale ten czas leci... kępy coraz większe i więcej kwiatów... piękna roślina.

A mnie kusi epimedium... kiedyś kupię.
Piękny busz Ewuniu.

Czas nie czeka, czas ucieka Myślałam, czy by nie posadzić kamasji na łączce, ale tam taka spiekoty, że pewnie od razu by przekwitła.

Epimedium jest śliczne i są rożne odmiany i rodzaje. Warto je mieć
Anda 12:46, 13 maj 2020

Nowa12 napisał(a)

Ewa, ja posadziłam w donicy pierwszy raz w tym roku 2 małe róże co to są nadają do donic. Najpierw je zaatakowały jakieś gąsienice i mimo że parę już znalazłam to nadal są nowe wżery na lisciach. To byłoby nic gdyby nie to, że jedna róża zaczyna jakby zwijać liście, jakby więdła. Nie ma sucho bo podlewam dość solidnie. Co to może być?

Agato, wrzuć proszę ich zdjęcia u Ciebie i mi napisz. Może ją przelałaś? Jakie to odmiany?
kasiab 12:47, 13 maj 2020

Ewo pięknie u Ciebie i jeszcze takie piękne zdjecia robisz mmmm.... Cudownie
malgol 12:49, 13 maj 2020

Piekne to Twoje epimedium.Ostatnio przypadkiem kupiłam i posadziłam w cieuniu pod drzewem bo cos mi świtało ,że ono się pnie jak bluszcz...chyba cos pokręciłam? U ciebie przy trzcinniku...hmm. Gdzie mam prezsadzic ,żeby było efektowne ?