Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Magara 23:07, 13 maj 2020

Anda napisał(a)

Niestety to nie są mszyce. To jakiś rodzaj miseczników, jeśli się nie mylę. Dużo ich masz?

Ewcia, nie załamuj mnie Mam kolejnego wroga ogrodowego???
Mam ich tyle co widać na tej Nigrze, mniej więcej w takim skupieniu są jak na zdjęciu Na niczym innym nie zauważyłam, jutro popatrzę...
Miseczniki gorsze są niż mszyce? Idę o nich poczytać, wroga trzeba poznać
Agania 08:27, 14 maj 2020

Anda napisał(a)
Czas na fotki, tzn. parę tylko, bo wena mnie opuściła Spojrzenie wstecz, bo sprzed 2 tygodni

Rabata cienista, epimedium i trzcinnik Overdam.

Ewuś Epimedium się wyróżnia
Kamasji też jest wiele gatunków, moje są malutkie 20cm i prawie granatowe
KasiaBawaria 08:29, 14 maj 2020

Epidemium o tej porze roku jest cudowne Tez u ciebie zielenieje?
TAR 09:35, 14 maj 2020

Ewcia, wiesz co. Jednak zostawie te swoje epimedium żółte juz tam gdzie rosnie, poszlo niesamowicie i zaczelo robic kepki, za chwile dostanie wiecej cienia od azalii, klonow, dereni, brzoz i traw. Nie bedzie mu zle. Doloze jeszcze zakupione Niveum, Rubra i Lilafee. W poblizu maja hosty, runianki, rutewki. Zaczyna mi sie podobac, chyba ide w dobrym kierunku, jednak cierpliwosc, ktorej tak malo we mnie sie oplacila.
Anda 10:08, 14 maj 2020

kaz742011 napisał(a)
Pogoda się skiepściła, zimno się zrobiło i wszystko znowu stanie. A tak już fajnie zaczęło się robić. Róże mega duże są, w końcu dominują nad gaurą, reszta też całkiem fajnie ruszyła.

A gdzie fotki?

malgol napisał(a)

Wow, ale fajna inspirka nie miałabym mu za złe gdyby tak wyglądał u mnie

Zobacz u Ewy Pszczelarni jak fajnie u niej wygląda epimedium
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:11, 14 maj 2020

gogo napisał(a)
Kiedy u mnie będzie taki piękny busz
Zresztą, jak mogę go mieć, jak dziś stwierdziłam, że w jednym miejscu mam same jeżówki i puste miejsca między nimi
Mus to zmienić, ale pomysłu niet

Poczekaj sezon, to będzie tam pełno ich siewek Ewentualnie możesz dosadzić jakieś trawy, np. Stipa capillata Trochę inna jest niż tenuissima.

Johanka77 napisał(a)
Ta kamasja przepiękna
I busz masz obłędny!

Busz mnie czasem przerasta
Kamasje są śliczne, wiesz, takie minimalistyczne, pasujące do traw...

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:13, 14 maj 2020

Kokesz napisał(a)
Ewa, czy rozpoznajesz, co to za róża?

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/photo/upload/23397/medium__MG_3517.JPG

To mogłaby być Mozart

AgataP napisał(a)

kurcze też mam, tylko niebieską - muszę ją podejrzeć czy jej czas nadszedł
jak zawsze zdjęcia powalają jakością.. uwielbiam każdą fotkę od Ciebie

Niebieskie też gdzieś pewnie dosadzę. Chyba im się u mnie podoba
Dziękuję
anabuko1 10:32, 14 maj 2020

Anda napisał(a)
Róża, czosnki, Cerinthe, busz jest już

I to jaki urokliwy
Anda 10:36, 14 maj 2020

Magara napisał(a)

Ewcia, nie załamuj mnie Mam kolejnego wroga ogrodowego???
Mam ich tyle co widać na tej Nigrze, mniej więcej w takim skupieniu są jak na zdjęciu Na niczym innym nie zauważyłam, jutro popatrzę...
Miseczniki gorsze są niż mszyce? Idę o nich poczytać, wroga trzeba poznać

I jak, doczytałaś?

Masz dwie możliwości. Albo wacikiem ze spirytusem zmywasz pojedynczo każdego owada, albo bierzesz środek do pryskania ze środkiem azadirachtin ( np. Lizetan Bayer).
Anda 10:46, 14 maj 2020

Agania napisał(a)

Ewuś Epimedium się wyróżnia
Kamasji też jest wiele gatunków, moje są malutkie 20cm i prawie granatowe

Chciałabym jeszcze posadzić gdzieś niebieskie kamasje. Chyba dobrze się u mnie czują.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies