Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Kawa 10:47, 14 maj 2020

Anda napisał(a)

Chciałabym jeszcze posadzić gdzieś niebieskie kamasje. Chyba dobrze się u mnie czują.

ejjj no Ewa weźźź bo mi się miejsce skończy hahha
Anda 10:49, 14 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Epidemium o tej porze roku jest cudowne Tez u ciebie zielenieje?

Tak, później jest jasozielone, też ładne

TAR napisał(a)
Ewcia, wiesz co. Jednak zostawie te swoje epimedium żółte juz tam gdzie rosnie, poszlo niesamowicie i zaczelo robic kepki, za chwile dostanie wiecej cienia od azalii, klonow, dereni, brzoz i traw. Nie bedzie mu zle. Doloze jeszcze zakupione Niveum, Rubra i Lilafee. W poblizu maja hosty, runianki, rutewki. Zaczyna mi sie podobac, chyba ide w dobrym kierunku, jednak cierpliwosc, ktorej tak malo we mnie sie oplacila.

Masz wyczucie ogrodowe, więc skoro intuicja podpowiada Ci, że będzie dobrze, to będzie. Cierpliwość się czasem opłaca Czekam zatem na fotki tej półcienistej rabaty
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:50, 14 maj 2020

Kawa napisał(a)

ejjj no Ewa weźźź bo mi się miejsce skończy hahha

Nie tak szybko Masz jeszcze mnóstwo wolnego miejsca i ogromne możliwości
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:51, 14 maj 2020

anabuko1 napisał(a)

I to jaki urokliwy

Busz dziękuje
Magara 11:11, 14 maj 2020

Anda napisał(a)

I jak, doczytałaś?

Masz dwie możliwości. Albo wacikiem ze spirytusem zmywasz pojedynczo każdego owada, albo bierzesz środek do pryskania ze środkiem azadirachtin ( np. Lizetan Bayer).

Ewcia, trochę czytam, środka żadnego nie mam, czytałam o wodzie z mydłem, ale jak piszesz, że spirytus to pójdę tą drogą
Spirytusu co prawda też nie mam, ale mam ten słynny preparat odkażający na covid, cudem nabyty, myślę że się nada, szczęśliwie nie ma ich jakoś strasznie dużo, do wieczora na drabince będę sobie siedzieć i je miziać
Kawa 11:12, 14 maj 2020

no to już na liście mam i kamasje i epimedium pffff
Anda 11:45, 14 maj 2020

Magara napisał(a)

Ewcia, trochę czytam, środka żadnego nie mam, czytałam o wodzie z mydłem, ale jak piszesz, że spirytus to pójdę tą drogą
Spirytusu co prawda też nie mam, ale mam ten słynny preparat odkażający na covid, cudem nabyty, myślę że się nada, szczęśliwie nie ma ich jakoś strasznie dużo, do wieczora na drabince będę sobie siedzieć i je miziać

Zrób mieszankę ok. 30 ml spirytusu, parę kropli płynu do naczyń lub szer mydło i ok. litr ciepłej wody. Po ok. godzinie smaruj tym grubo te wstrętne stworzenia Jeśli nie zauważysz zmian na drugi dzień, to powtarzaj procedurę aż do skutku.
Anda 12:07, 14 maj 2020

Kawa napisał(a)
no to już na liście mam i kamasje i epimedium pffff

No i prawidłowo. Byliny sadzimy po to przecież, żeby chwasty się nie panoszyły
gobasia 12:11, 14 maj 2020

Zrobiłam dziś wczesnym rankiem zimny prysznic z mszycom.Mam nadzieję ,że różom nie zaszkodziłam? Co o tym sądzisz?
Johanka77 12:56, 14 maj 2020

Anda napisał(a)

Busz mnie czasem przerasta
Kamasje są śliczne, wiesz, takie minimalistyczne, pasujące do traw...

No właśnie! Moje nowe odkrycie