Zawsze możesz pytać Daj znać jak wrzucisz fotkę.
Idealnie w ogrodzie? To nie dla mnie Tylko wystawy np. kwiatowe, samochodowe lub meblowe muszą być idealne, ale nie ogrody. Wtedy wygląda to zbyt sztucznie dla mnie
rośliny przyjdą za jakieś 2 tyg. A mleka od krowy zapomniałam przywieźć, trzeba jechać bedzie. W zeszłym roku pomogło. Zauważyłam,że tam gdzie jest karmnik dla sikorek ( na wierzbie hakuro) to brak na wierzbie mszyc w tym roku no,a na róży zawiazakam narazie żółte wstążki,ale coś biedronek chyba nie ma
Hmm, myżlę, że te kolory zagrają, zwłaszcza, jak je trochę oddzielisz bylinami. Kolor też zależy od ziemi, więc sama jestem ciekawa, jak to wszystko u Ciebie będzie wyglądać. Czerwone one nie są. To kolor wina, jaśniejszy lub ciemniejszy bordowy z lekkim dodatkiem ciemnej czerwieni.
Ja strażackiej nie potrafię łączyć
Białą scabiozę chcę dokupić, bo jakoś dziwnie mi się przesunęła w tym roku. Dzielić nie chcę, bo ma silnie kwitnąć
Czy mrówki przesuwają byliny i nasiona? Wysiałam bób na rabatach i wyszedł mi kawałek dalej od miejsc, gdzie wciskałam nasiona...
Jasne, czosnek możesz, cebulę. Piołun podobno dobrze działa, ale nie wypróbowałam jeszcze.
Ale pokaż te szarawe mszyce, bo może to coś innego?
Liście z mszycą możesz wrzucać na kompost. Mszyca umrze, bo ona odżywia się sokiem roślin, którego po pewnym czasie jej zabraknie Potem zajmą się nią bakterie i inne mikroorganizmy
On ma piękną kolekcję i na pewno lepiej doradzi niż ja Napisz na priva może, bo on niestety rzadko tu bywa.
W szkółce mamy aktualnie Acer palmatum 'Little Princess', ale latem to drzewko zielenieje.