Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 16:53, 21 maj 2020

Nowa12 napisał(a)
Widzę, że masz alstroemerię. Widziałam ją w ogrodnictwie i nawet chciałam kupić ale cena mnie powaliła. 100 zł za niedużą sadzonkę.

Boszsz, a czemu taka droga? U nas ładna i pokaźna sadzonka kosztuje 7 euro
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:58, 21 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
Ewuś Twój ogród jest tak samo niesamowity jak i Ty zdjęcia jak zawsze obłędnie cudowne ..

Dziękuję bardzo Ogród tak samo pomieszany jak ja

Magda70 napisał(a)

a to sprytne!

Polecam

Magara napisał(a)

Ewa, no właśnie u tulucy pisałam o Twoich patentach kocich - doniczkowych, ale widzę, że idziesz z postępem - podążę zatem za Tobą
EDIT: a te Twoje ogródkowe nasadzenia - jak zawsze magia kiedy ja się tej sztuki nauczę?????

Doświadczenia z kubkami mi pomogły, więc rzeczywiście postęp Ten patent działa, więc polecam

Dago, pokaż coś ogrodowego i pewnie przy okazji znajdziemy plusy w Twoich nasadzeniach. Pewnie za skromna jesteś
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:04, 21 maj 2020

TAR napisał(a)
Ewcia, nie bede odmienna i dolacze do pozostałych, przepieknie.

Patent z kostka ściągam. Dobrze ze pokazalas dzieci biedronek, mam takie cos na kilku roslinach. Natomiast mszyca zżera mi klony palmowe. Co robic, powstrzymuje sie cala soba by nie pryskac, raz ze wzgledu na ptaki, dwa na biedronki. ale klony mi umieraja. Tym razem Ryusen i Sangokaku. W brzozach nawet mszycy pelno, o kalinie nie wspomne, w bukach zdobniczka siedzi a w modrzewiu pewnie zaraz tez sie cos objawi. Wymiekam. Po pistie moze wyskocze w piatek.

Dziękuję
Dobrze, że nie pryskasz. Pożyteczne w końcu przyjdą. Twój ogród jest duży i różnorodny, więc na pewno się pojawią. Zresztą, w klonach już je masz Ptaki mają młode, więc potrzebują protein

gogo napisał(a)
Jak dobrze zobaczyć piękne zdjęcia
U mnie jakoś mszyc nie ma, ale wolałabym je, niż opuchlaki
Bardzo mi się podoba orlaya, ale nie trafiłam na nasiona i nie mam
Nowe rośliny dalej w doniczkach, nie mam weny twórczej, nic mi nie pasuje, więc czekam, może przyjdzie.

No właśnie, myślę, że są gorsze plagi niż mszyce, choć i te mocno dają się we znaki zwłaszcza młodym roślinom.
Wysłać Ci nasiona jak uda mi się zebrać? Nigdy ich nie zbierałam ale mogę spróbować
Brak weny znam. Dziś pierwszy dzień powyżej 25 stopni i w maseczce można kipnąć.
Anda 17:05, 21 maj 2020

Helen napisał(a)
Już nie mam czego napisać, siedzę, podziwiam i wzdycham.

Dziękuję

Makao_J napisał(a)
Miałam zapytać czy ten lilak to zwisłokwiatowy ale wypatrzyłam że chyba nie u Ciebie rośnie

U sąsiada ale nad moją ławką. Po raz pierwszy taki piękny. W ubiegłych latach miał non stop grzyba.
Kasya może wie co to za lilak?
Anda 17:10, 21 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Uwielbam to, ze u ciebie sa niespotykane rosliny. I zawsze mozna sie czegos nowego nauczyc U siebie juz dawno myslalam o lustrach, tylko wlasnie balam sie ze ptaki beda beda wlatywac. Ale znalazlam w koncu miejsce w waskiej czesci ogrodu i jestem pewna, ze tam nic zlego nie powinno sie stac.

No mam trochę innych roślin niż te popularne, ale prawdziwym zbieraczem nie jestem. Za mało miejsca. Inaczej pewnie bym próbowała takim zostać
To jestem ciekawa, jakie miejsce znalazłaś Na pewno będzie fajnie wyglądać taki zakątek.

Mixtoorka napisał(a)

Hej!
Jak nic muszę skopiować, sąsiedzi mają 2 koty i sprowadzają sobie towarzystwo, do mnie. Zmyślne, zmyślne
Czasem wylegają po 4 szt na korze ... 4 szt na moim obszarze to okropny tłok. Najgorzej jak wschodziły cebulowe

U mnie się sprawdza, więc u Ciebie też powinien
No ale żeby aż 4 sztuki? Rzeczywiście tłok
Gdyby koty nie zostawiały po sobie właśnie takich śladów i nie polowały na ptaki, to lubiłabym je jeszcze bardziej
oliwka 17:13, 21 maj 2020

Ewa ślicznie u Ciebie. Dziękuję, że podpisujesz zdjęcia, dzięki temu łatwiej mi zapamiętać moje chciejstwa :0)
Mam pytanie. Prowadziłam chyba za dużo pominięto w donicy i teraz mi sie nie podoba. Może będziesz miała pomysł co z nia zrobić może przyciąć? Za chwilę wstawie fotkę jak teraz wygląda. :0)
Anda 17:22, 21 maj 2020

Nowa12 napisał(a)
Ewuś zamieściłam zdjęcie mojej glediczji po rozwiązaniu.

Byłam

Kawa napisał(a)
hej hej
ślicznie u Ciebie i już takie rośliny u Ciebie kwitną które u mnie dopiero z ziemi wychodzą!

piękne foty ja zawsze

Dzięki Kami U Ciebie też jeszcze chwila i będzie pełno kwiatów
BKosimkArt 17:25, 21 maj 2020

Cudeńka Ewuniu na rabatach! i ciurka już w oczku... przydałoby się i u mnie bo stojąca woda mętnieje troszkę... choć póki co dobrze się wszystko trzyma.
W warzywniku fajny patent.
Anda 17:28, 21 maj 2020

Ewa777 napisał(a)
Pomysł antykotowy do skopiowania. U mnie też gromadzą się koty sąsiadów i traktują rabaty jako toalety. Dziś znalazłam mnóstwo ptasich piórek na trawniku, to pewnie ich sprawka.

Lustra świetne Cudne odbicia w nich znalazłaś

U mnie mszycy dość mało, ale na kilku różach siedziały dość gęsto. Przygotowałam dziś oprysk z mydła potasowego i wody.

W warzwniku te kostki to mus. W rabatach tylko tam, gdzie naprawdę trzeba. U mnie w rabatach jest tak gęsto, że nie muszę niczego stosować. Peniw jak zrobię nową rabatę, to będzie mus

Twoje lustro też cudne.

Ewa777 napisał(a)

Oj, nie wiedziałam Myślałam, że to dobry, nieszkodliwy sposób.

Opryski przeciwowadowe nie rozróżniają pomiędzy dobrymi i złymi, szkodzą wszystkim. Dlatego nie pryskam środkami kontaktowymi. Jeśli jest mus, bo czasem jest, to prysnę środkiem systemicznym. Działa w sokach roślin, czyli na owady ssąco-gryzące. Niestety, działa pośrednio, jeśli owad pożyteczny zje zatrutego szkodnika. Więc i tutaj trzeba się zastanowić, czy warto pryskać.
Anda 17:30, 21 maj 2020

Katte napisał(a)
Muszę poświęcić wieczór żeby nadgonić chyba ... po krótce .... Rozmarzyłam się

Oj tam, obrazki obejrzyj jeśli chcesz i już U Ciebie niedługo też będziesz marzyć

Basieksp napisał(a)

Poukładam wszystko co mam, mamy kilka obcych kotów, i "kuwete " ostatnio w truskawkach nie wspomnę o zaznaczanych przez nie ścianach, fajny pomysł Pozdrawiam

Oj, to musisz działać i je zniechęcić. Może się wyniosą do sąsiada, który im nie będzie tak utrudniał życia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies