Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

TAR 23:56, 20 maj 2020

Ewcia, nie bede odmienna i dolacze do pozostałych, przepieknie.

Patent z kostka ściągam. Dobrze ze pokazalas dzieci biedronek, mam takie cos na kilku roslinach. Natomiast mszyca zżera mi klony palmowe. Co robic, powstrzymuje sie cala soba by nie pryskac, raz ze wzgledu na ptaki, dwa na biedronki. ale klony mi umieraja. Tym razem Ryusen i Sangokaku. W brzozach nawet mszycy pelno, o kalinie nie wspomne, w bukach zdobniczka siedzi a w modrzewiu pewnie zaraz tez sie cos objawi. Wymiekam. Po pistie moze wyskocze w piatek.
gogo 01:16, 21 maj 2020

Jak dobrze zobaczyć piękne zdjęcia
U mnie jakoś mszyc nie ma, ale wolałabym je, niż opuchlaki
Bardzo mi się podoba orlaya, ale nie trafiłam na nasiona i nie mam
Nowe rośliny dalej w doniczkach, nie mam weny twórczej, nic mi nie pasuje, więc czekam, może przyjdzie.
Helen 06:37, 21 maj 2020

Już nie mam czego napisać, siedzę, podziwiam i wzdycham.
Makao_J 08:30, 21 maj 2020

Miałam zapytać czy ten lilak to zwisłokwiatowy ale wypatrzyłam że chyba nie u Ciebie rośnie
KasiaBawaria 09:07, 21 maj 2020

Uwielbam to, ze u ciebie sa niespotykane rosliny. I zawsze mozna sie czegos nowego nauczyc U siebie juz dawno myslalam o lustrach, tylko wlasnie balam sie ze ptaki beda beda wlatywac. Ale znalazlam w koncu miejsce w waskiej czesci ogrodu i jestem pewna, ze tam nic zlego nie powinno sie stac.
Mixtoorka 10:02, 21 maj 2020

Anda napisał(a)
W warzywniczku.

Hej!
Jak nic muszę skopiować, sąsiedzi mają 2 koty i sprowadzają sobie towarzystwo, do mnie. Zmyślne, zmyślne
Czasem wylegają po 4 szt na korze ... 4 szt na moim obszarze to okropny tłok. Najgorzej jak wschodziły cebulowe
Nowa12 10:30, 21 maj 2020

Ewuś zamieściłam zdjęcie mojej glediczji po rozwiązaniu.
Kawa 10:43, 21 maj 2020

hej hej
ślicznie u Ciebie i już takie rośliny u Ciebie kwitną które u mnie dopiero z ziemi wychodzą!

piękne foty ja zawsze
Ewa777 11:47, 21 maj 2020

Pomysł antykotowy do skopiowania. U mnie też gromadzą się koty sąsiadów i traktują rabaty jako toalety. Dziś znalazłam mnóstwo ptasich piórek na trawniku, to pewnie ich sprawka.

Lustra świetne Cudne odbicia w nich znalazłaś

U mnie mszycy dość mało, ale na kilku różach siedziały dość gęsto. Przygotowałam dziś oprysk z mydła potasowego i wody.
TAR 11:53, 21 maj 2020

Czy mydlo potasowe lub plyn do naczyń mogą zaszkodzic biedronkomi ptakom? Na klonie Ryusen dzis 3 biedronki byly, jest szansa na potomstwo i pozbycie sie mszycy.