Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 17:01, 15 gru 2020

Mysza napisał(a)

Ewa, toż u mnie to jest na razie klepisko jakieś a nie ogród. Jeszcze dobrze się nie rozpakowaliśmy po przeprowadzce do domu.
Cieszę się , że tym razem ogród będzie raczej z prostymi liniami tak aby dopasować do bryły domu, co trochę wymusza. Musi być spójność.
Dzięki za odpowiedzi dot.kleszczy.
A różą jestem zauroczona, taka delikatna się wydaje. Ciekawe czy u nas jest do dostania.
Acer griseum i Prunus serrula mają ciekawą korę Nie wiesz może jaki mają system korzeniowy?

Oj tam klepisko To tylko początek. Będzie pięknie.

Właśnie, te drzewa upiększają ogrody zimą. Acer griseum ma raczej płaski system korzeniowy, ale to uzależnione jest od gleby i warunków. Korzenie idą tam, gdzie dostaną pożywienie i wodę.
Prunus serrula ma głęboki system, ale ma skłonność do wypuszczania odrostów.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 21:13, 15 gru 2020

Mysza napisał(a)

Ewa, toż u mnie to jest na razie klepisko jakieś a nie ogród. Jeszcze dobrze się nie rozpakowaliśmy po przeprowadzce do domu.
Cieszę się , że tym razem ogród będzie raczej z prostymi liniami tak aby dopasować do bryły domu, co trochę wymusza. Musi być spójność.
Dzięki za odpowiedzi dot.kleszczy.
A różą jestem zauroczona, taka delikatna się wydaje. Ciekawe czy u nas jest do dostania.
Acer griseum i Prunus serrula mają ciekawą korę Nie wiesz może jaki mają system korzeniowy?

O co ja czytam?!?!?
A wątek nowy będzie?

AsiaK_Z 21:19, 15 gru 2020

Juzia napisał(a)

O co ja czytam?!?!?
A wątek nowy będzie?

No miejmy nadzieję, bo ja już z popcornem siedzę żeby śledzić poczynania Gosi w nowym miejscu ale pewnie.... se jeszcze trochę poczekam hahahaaa
Juzia 21:20, 15 gru 2020

AsiaK_Z napisał(a)

No miejmy nadzieję, bo ja już z popcornem siedzę żeby śledzić poczynania Gosi w nowym miejscu ale pewnie.... se jeszcze trochę poczekam hahahaaa

Na tę okoliczność to i ja bym se popkornu narobiła
Mysza 09:50, 16 gru 2020

Ha ha...mam maszynkę do popkornu
Dziewczyny może za jakiś czas będzie wątek, ale na razie nic się nie dzieje.
Pusta działka.

Ewuś ten Acer griseum mnie intryguje, może się skuszęCiekawe na co się zdecydujesz.

Kiedyś wstawiłaś zdjęcie ze swojej szkółki u kogoś. Czy pamiętasz może co to za
kontur drzewa/ drzewo za workami ??

Anda 10:04, 16 gru 2020

Mysza napisał(a)
Ha ha...mam maszynkę do popkornu
Dziewczyny może za jakiś czas będzie wątek, ale na razie nic się nie dzieje.
Pusta działka.

Ewuś ten Acer griseum mnie intryguje, może się skuszęCiekawe na co się zdecydujesz.

Kiedyś wstawiłaś zdjęcie ze swojej szkółki u kogoś. Czy pamiętasz może co to za
kontur drzewa/ drzewo za workami ??

Akurat wiem co to za drzewo, bo przepięknie się przebarwiło, ale cena tego drzewa mnie zabiła To Euonymus alatus na pniu

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwik69 19:24, 17 gru 2020

Czytam z zaciekawieniem o zmianach jakie planujesz i o przygotowaniu gleby.Będę podglądać i proszę o sesję zdjęć z etapów prac
Jakie drzewa planujesz??
Mysza 15:59, 18 gru 2020

Anda napisał(a)

Akurat wiem co to za drzewo, bo przepięknie się przebarwiło, ale cena tego drzewa mnie zabiła To Euonymus alatus na pniu

Ewa dziękuję Jest wysoko szczepiony. W necie są pokazane niższe okazy.
Hm...mam o czym dumać)
Anda 22:04, 20 gru 2020

sylwik69 napisał(a)
Czytam z zaciekawieniem o zmianach jakie planujesz i o przygotowaniu gleby.Będę podglądać i proszę o sesję zdjęć z etapów prac
Jakie drzewa planujesz??

Hej, fajnie że zaglądasz
Planuję na razie Heptacodium i Cercis, a chętkę mam na jeszcze dwa inne
Anda 22:06, 20 gru 2020

Mysza napisał(a)

Ewa dziękuję Jest wysoko szczepiony. W necie są pokazane niższe okazy.
Hm...mam o czym dumać)

Dumaj Ten u nas był szczepiony na ok. 1,8. Za workami nie widać wysokiej donicy, w której rósł.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies