Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 17:12, 03 gru 2020

Napia napisał(a)

Rabata na całym trawniku... muszę przyznać, że brzmi to pięknie. Ale to na pewno niełatwe tak zagospodarować ogród, by z tym przesadzaniem nie było za dużo kłopotu Do dziś odbija mi wśród róż juka, która była tam posadzona wiele lat wczesniej i musze jej pilnować, by się nie rozpanoszyła

Będę próbować i doświadczać minusów moich decyzji na własnej skórze Drzewa muszę dobrze rozplanować, bo dwa chcę posadzić już na wiosnę. W sumie chcę trzy, ale nie wiem, czy wymiarowo dam radę.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:14, 03 gru 2020

Katte napisał(a)
Wow, cisza, cisza i nagle ruszyłaś z tekstem i fotkami Super!
Lubię Twoje fotorelacje
Liriope ja też wsadziłam w donicę bo męczył się strasznie nie chciał przyrastać i nawet kwitnąć.
Donica mu służy obsypałam go kamykiem i ruszył .

Cebulki podosadzałam, i nawet jescze przed śniegiem zdążyłam upchnąć w rabatę przebiśniegi

Pozdrawiam.
Buziaki

Hehe, i znów cisza
Dziękuję za lubienie To motywuje.
Sciskam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:17, 03 gru 2020

SlonecznyOgrod napisał(a)
O Ewa, u Ciebie to jeszcze do zimy daleko, jeszcze tyle kwiatów, jeszcze morwa trzyma liście...

Teraz już wszystko na trawniku. Przymrozek i deszcze "załatwiły" kolory W weekend będę grabić resztę liści z trawnika i dam je na kompost.
W PL śnieg, to chociaż przytulnie się zrobiło. U mnie jest aktualnie szaruga. Przytulność jedynie w domu
Anda 17:17, 03 gru 2020

anabuko1 napisał(a)

Jeszcze ładne kwitnienia.
Piękna ta chryzantemka. Cudny kolorek

Aniu, bardzo lubię tą chryzantemę. Mam nadzieję, że dalej przetrwa w gruncie. Aktualnie moja jedyna.
Basilikum 21:18, 03 gru 2020

U nas sypnelo sniegiem ale tak alutko i zaraz stopnialo. W ostatnich dniach troche sloneczniej sie zrobilo.

Pozdrawiam serdecznie
kamila66 20:59, 05 gru 2020

Ewa wysyłasz zdjęcia na konkursy? Jeśli nie to powinnaś Może producenci nasion byliby zainteresowani. Zdjęcia boskie
daszum 21:51, 10 gru 2020

Ewa, ja w temacie róż.
Czy masz róże Ausmary? Przeczytałam , że długo kwitnie i kupiłam 2 szt. Możesz coś powiedzieć na jej temat?
Mysza 12:16, 12 gru 2020

Anda napisał(a)
Zimozielone paprocie uwielbiam Podzielone Pulmonarie Majeste jeszcze się trzymają. Brother Cadfael jeszcze kwitnie.

Hej Ewa.
Pospacerowałam sobie troszeczkę u CiebieNacieszyłam oczy kolorkami.

Czy zauważyłaś w paprociach kleszcze?? Zawsze tego się obawiam przy naszych kotach, a one są bardzo ładne i do tego zimozielone.

Co to za piękna różyczka??

Jakie drzewa chcesz posadzić?
Anda 13:33, 12 gru 2020

Basilikum napisał(a)
U nas sypnelo sniegiem ale tak alutko i zaraz stopnialo. W ostatnich dniach troche sloneczniej sie zrobilo.

Pozdrawiam serdecznie

U nas wreszcie troszkę cieplej, ok. 7 stopni, za to znów deszcze...
No nic, jeszcze tylko święta, a potem dwa miesiące i będzie lepiej
Anda 13:34, 12 gru 2020

kamila66 napisał(a)
Ewa wysyłasz zdjęcia na konkursy? Jeśli nie to powinnaś Może producenci nasion byliby zainteresowani. Zdjęcia boskie

Kamilko, dziękuję Nie wysyłam Może kiedyś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies