Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 08:48, 18 mar 2021

Kasya napisał(a)
Wiem ze masz dzwonek poszarskiego a ja potrzebuje porady
Czy nadaje się on do donicy z krzewem lub drzewkiem ? Bo wiem ze się rozrasta korzeniami wiec czy nie będzie zbyt ekspansywny i czy nie zaszkodzi innej roślinie w donicy..

On się rozłazi i wysiewa, ale tylko płytko pod powierzchnią. W donicy będzie łatwo nad nim zapanować, a roślinie wg mnie nie będzie szkodzić. Jeśli sie za bardzo rozpanoszy to kawałki po prostu usuniesz z korzeniami On sie chętnie wysiewa w kostkę i na to trzeba trochę uważać. Nie wiem, gdzie chcesz postawić donicę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:50, 18 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Ale masz piękna wiosnę w donicach! Ja się jakoś zmobilizować nie mogę...

Dziękuję

Nie dziwię się. Mnie też jakiś marazm dopadł, ale słońce parę tygodni temu mnie zmobilizowało. Bez słońca też mi trudno...

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 09:04, 18 mar 2021

Anda napisał(a)

On się rozłazi i wysiewa, ale tylko płytko pod powierzchnią. W donicy będzie łatwo nad nim zapanować, a roślinie wg mnie nie będzie szkodzić. Jeśli sie za bardzo rozpanoszy to kawałki po prostu usuniesz z korzeniami On sie chętnie wysiewa w kostkę i na to trzeba trochę uważać. Nie wiem, gdzie chcesz postawić donicę.

W dużej donicy na tarasie
Basieksp 09:41, 18 mar 2021

Takie kolory zawsze poprawiają humor bardzo ładne te pełne prymulki u mnie w donicach jeszcze pusto, muszę się za czymś rozejrzeć
Kokesz 09:58, 18 mar 2021

Śliczne i donice fajne, szukałam takiej wielkiej starej glinianej w stylu śródziemnomorskim ale u nas raczej niedostępne.
Moje pełne narcyze zimowały w donicach na balkonie, bałam się o nie latem czy nie zgniją bo miałam tam rośliny, które mocno podlewałam ale powoli wychodzą i nawet mrozy im nie zaszkodziły.
antracyt 11:44, 18 mar 2021

Renata, a byłaś w Jucce? Śródziemnomorskie klimaty też widywałam.
Basilikum 22:23, 18 mar 2021

Slicznie donice obsadzilas prymulke superancka znalazlas pieknykolor ma

ponoc ma byc cieplej lada dzien po niedzieli
lilarose 22:26, 18 mar 2021

dobrze Ewciu, że przyszłam do Ciebie i zobaczyłam troche wiosny w donicach. U nas okropna pogoda, śnieg dziś sypał, brrr. Zimnica
Milka 07:25, 19 mar 2021

Donice radosne, naprawdę taki widok poprawia humor, u mnie biało dziś.
Gosiek33 07:29, 19 mar 2021

Dobrze, że oczy mogę nacieszyć Twoim wiosennym nasadzeniem