Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Kasya 00:35, 13 mar 2021

Anda napisał(a)
Na polepszenie humoru

No i dlaczego ja nie mam takich pierwiosnkow jeszcze ?
Piekne kompozycje
Cebulki zimowały w doniczkach ?
Agatorek 01:23, 13 mar 2021

Super te prymulki w donicach . Kolor zawsze poprawia nastrój
Wiolka5_7 08:55, 13 mar 2021

Piękne kompozycje w donicach
sarenka 17:40, 14 mar 2021

Ewa, zajrzysz do mnie? Dodałam zdjęcie roślinki której nazwy nie pamiętam :/ wiem,że Ty mi ją polecałas. I teraz się zastanawiam czy ta roślinkę się tnie czy nie? Pomożesz?
Napia 20:18, 14 mar 2021

Mnie też poprawiły nastrój śliczne prymulki
Kasya 08:28, 18 mar 2021

Wiem ze masz dzwonek poszarskiego a ja potrzebuje porady
Czy nadaje się on do donicy z krzewem lub drzewkiem ? Bo wiem ze się rozrasta korzeniami wiec czy nie będzie zbyt ekspansywny i czy nie zaszkodzi innej roślinie w donicy..
Anda 08:40, 18 mar 2021

Dziękuję Wam serdecznie za pochwałę moich donic Niestety, białe krokusy w donicy już przekwitły, mimo zimna, a ja nawet nie zdążyłam im zrobić fotki :/
W weekend jeszcze zimno, ale od poniedziałku ma być cieplej. Oby, bo już depresji dostaję

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:42, 18 mar 2021

MiluniaB napisał(a)
Nareszcie się doczekałam zdjęć wiosennych donic - pięknie Ewcia

Jakie cebulowe w donicach masz posadzone?

Do donic posadziłam dzikie białe tulipki, które bez słońca się niestety nie otwierają. Przepięknie pachną jak jest słońce
Białe krokusy, które już zdążyły przekwitnąć. Białe pełne narcyzy. To wszystko
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 08:43, 18 mar 2021

Ale masz piękna wiosnę w donicach! Ja się jakoś zmobilizować nie mogę...
Anda 08:44, 18 mar 2021

Magara napisał(a)
Mój humor po obejrzeniu Twoich wiosennych kompozycji też zdecydowanie do przodu
Ewa, jaką masz taktykę na cebulowe w donicach do wiosennych kompozycji? Sadzisz jesienią, dołujesz, a później, na przedwiośniu, dosadzasz sezonowe?
Bardzo jestem ciekawa
Jesienią zapakowałam krokusy do donicy, donicę zadołowałam w skrzyni warzywnej, jakiś tydzień temu wyciągnęłam ale wydaje mi się, że się pośpieszyłam i przemarzły
Fajnie by było za rok błędów nie popełnić

EDIT: z tymi moimi krokusami to była raczej doniczka a nie donica, jakieś 20 cebulek

Muszę Cię rozczarować Cebulowe w blokach startowych kupiłam teraz u nas w doniczkach i posadziłam po prostu wraz z prymułkami i stokrotkami.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies