Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

asiak 13:33, 06 kwi 2021

Ewuniu wybacz mi jeszcze jedno pytanie. Zaproponujesz mi konkretną różę do tych berberysów, plisss
Mgduska 16:09, 06 kwi 2021

Hmmm, wygląda na to, że w najbliższej szkółce w ogóle nie mają derenia jadalnego - jakiś niezwykły rarytas się zrobił.
antracyt 17:15, 06 kwi 2021

U mnie ceny dereni jadalnych, bez znaczenia czy odmianowe czy nie, są od zeszłego roku wyjątkowo wysokie, za to wybór jest spory.
Mgduska 17:39, 06 kwi 2021

Ten mój knypelek też był strasznie drogi, ale trochę go jednak widać. Tzn. jest knypelek, ale z 70 cm ma, a w zeszłym roku u innego ogrodnika pytałam o jadalne, to mieli tylko dwie sztuki, które prawie w ogóle nie odstawały od ziemi i tyle.
Liczę na to, że szkółka jednak nie wszystko ma na swojej stronie, albo poszukam gdzieś dalej, albo się wkurzę i kupię kalinę
antracyt 18:49, 06 kwi 2021

Ja nabyłam w takim razie okazy całkiem spore, bo mojego wzrostu i trochę więcej, czyli ok.1,8m.
Anda 20:05, 06 kwi 2021

Serdecznie dziękuję za pochwałę wiosny i życzenia świąteczne Mam nadzieję, że święta były u Was przyjemne i spokojne.
Wiosna niestety na razie na urlopie Dzisiaj padał śnieg pare razy. W pracy nie widziałam jednego końca szkółki z drugiego. Jednak mimo to wolę pracować w śniegu niż w deszczu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:10, 06 kwi 2021

asiak napisał(a)
Ewuniu wybacz mi jeszcze jedno pytanie. Zaproponujesz mi konkretną różę do tych berberysów, plisss

Hmm Może See You in Red ? Albo Larissa?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:12, 06 kwi 2021

Co do derenia jadalnego to dziwi mnie, że taki rarytas U nas cena się nie zmieniła. Mamy dwie odmiany - Jolico i Schönbrunner Gourmet Dirndl mniej więcej mojego wzrostu.
asiak 20:23, 06 kwi 2021

Anda napisał(a)

Hmm Może See You in Red ? Albo Larissa?

Obejrzałam już te różyczki A myślisz, że kolorystycznie będą pasować do berberysa Ice Orange?
paniprzyroda 21:27, 06 kwi 2021

Pooglądałam ciepełko na wiosennych zdjęciach Anemony i u mnie startowały, teraz chłód je spowolni. Będę się nimi cieszyć drugi sezon dzięki Tobie