Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

greg66 08:14, 23 cze 2021

Ewo u mnie jest zdjęcie czerwonej róży. Powiedz co to za róża chodzi mi o to że chciałbym dokupić takie wysokie i mające dużo kwiatów.
KasiaBawaria 08:27, 23 cze 2021

Anda napisał(a)

Białe wyglądają cudownie, zjawiskowo wprost Trzymam kciuki, aby w czasie kwitnienia nie padało. Mój już całkowicie zeszmaciał i smętnie wisi...

Ale chyba jego nasienniki tez sa piekne? Z tego powodu wylecialy u mnie piwonie no ale byly przy podjezdzie i zawsze jak kwitly to padalo.
Mgduska 09:07, 23 cze 2021

Ewa, a jak Ci idzie powiększanie rabat? Czy to plan na jesień (tfu, co za słowo), znaczy na chłodniejsze miesiące?

Podoba mi się u Ciebie, że masz trochę pożyczonej zieleni, a przy tym sąsiedzi nie zamurowali sobie działki czymś szpetnym, i te Wasze zielenie fajnie się przeplatają
AlinaP 10:24, 23 cze 2021

Nie chciałam przedłużać poprzedniego postu. W związku z tym odpowiem teraz. Moje skłonności do utrudniania sobie życia objawiły się tym, że pojechałam po donicę- na wykopaną rozplenicę Black Beauty. Przyjechałam z dwiema przecież to trzeba będzie chować na zimę ale również z magnolią Black Tulip
Co tam heptacodium, jeszcze kalina koreańska jest do posadzenia. Nie mam miejsca. Mam nadzieję, że się uśmiechniesz w duchu
Pozdrawiam
Milka 12:34, 23 cze 2021

Ewo obejrzałam kilka stron, cudnie pokazujesz ogród, bób mnie oczarował I nie tylko on
Anda 20:52, 23 cze 2021

Dragonka napisał(a)
Ja chyba też się cieszę z powrotu... żartuję, brakowało mi w mojej depresji O. ale tak musiałam. Próbuję coś robić, nic z tych planów pięknych, w których mi tak bardzo pomagałaś - na razie, bo brak mi psychicznie sił na to..skupiam się na zaprowadzeniu porządku. A rabaty zostawiam na rok przyszły, trudno, nie zawsze da się wszystko zrobić, trzeba mierzyć siły na zamiary. Ale zawsze mogę ( mam nadzieję ) wpaść do Ciebie i pooglądać te cuda i się uśmiechnąć z zachwytem.

Basiu, nic na siłę. Ogród ma sprawiać przyjemność a nie być przykrym obowiązkiem. Robisz go w końcu dla siebie i w tempie, jakie możesz utrzymać Wpadaj tak często jak masz ochotę. Mam nadzieję, że czasem się uśmiechniesz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:54, 23 cze 2021

edi75 napisał(a)
Ewa ta moja Leonardo to pachnie ładnie delikatnie

Hmm, Leoś raczej nie pachnie. Przynajmniej ja nie wyczułam nigdy zapachu. Zrób jeszcze parę zdjęć Może jakieś inne skojarzenia do głowy wpadną.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:55, 23 cze 2021

Zuzka25 napisał(a)
Ewa, czy mogłabyś zajrzeć do mnie i poradzić co dolega moim różą? Dziękuję

Zaraz wpadnę.
Anda 20:57, 23 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Ewuniu, u Ciebie to porady dla wszystkich zdesperowanych chorobami róż i nie tylko. Jesteś cierpliwą osobą, każdemu tłumaczysz i radzisz z dokładnością.

Podziwiam. I gratuluję dobrego charakteru.

Haniu Bo fajnie jest widzieć, jak u innych się coś udaje i jak coraz bardziej wsiąkają w ogrodniczkowanie Ty sama radzisz więc wiesz jak to jest A czy charakter aż taki dobry to nie wiem
Anda 21:01, 23 cze 2021

Gosialuk napisał(a)
Ja też jestem, też często z telefonu i wtedy nie piszę. W moich ulubionych wątkach jestem na bieżąco. U Ciebie Ewo również. Gorzej mi idzie z systematycznością u siebie, ale od czasu do czasu coś wstawiam. To taki ogrodowy pamiętnik. Zimą fajnie wrócić do tego co było w sezonie.

Gosiu, a ja się bardzo cieszę i do Ciebie też regularnie zaglądam, jak coś wrzucisz, ale nie zawsze piszę. Czasem po prostu nie mam weny do pisania i ogólnie. Teraz też zrobiłam zdjęcia róż w szkółce i w ogrodzie, i jakoś same nie chcą się tu wgrać
Zimą więcej czasu, można się delektować.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies