Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:41, 22 cze 2021

AlinaP napisał(a)
Mój ulubiony Patty's Plum Niestety kilka lat temu padł ofiarą nornic wraz z pięknym łososiowym
Bad Birnbach zakwitły. Powiem tak: spróbuję przekuć to w atut. Szwagierka na ich widok wykrzyknęła : jakie piękne róże! Oko ludzkie jest bardzo skomplikowanym organem
Heptacodium nie wiem gdzie posadzić, nie przyznam się, co jeszcze kupiłam
Sporobolusy w donicy, coś z p9 u mnie by zginęło.
Pozdrawiam

Alu, jesteś Zawsze się cieszę gdy przychodzisz w odwiedziny Szkoda, że nadal nie masz wątku, ale latem mało czasu na wszystko, więc rozumiem
Hah, Bad Birnbach to też nie mój kolor. Jednak kwitnienie mają spektakularne, trzeba przyznać. Ładnie to ujęłaś, z tym okiem

Heptacodium posadź gdzieś, gdzie będzie widać jego łuszczącą się jasną korę
Zdradź, co jeszcze kupiłaś proszę. Pozdrawiam również
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:43, 22 cze 2021

Mgduska napisał(a)
Oj, Caradonna to jedno z moich chciejstw Nie jest ich już tak dużo, marzy mi się jeszcze fioletowa Linaria i wysoki przetacznikowiec. Niby ta Caradonna taka popularna, a mi się jeszcze nie udało trafić.

Oj szkoda, że tak daleko do Ciebie, bo u nas w szkółce wszystko to jest do dostania
Linarię sobie wysiej po prostu. Bardzo szybko wschodzi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 19:48, 22 cze 2021

Mgduska napisał(a)
Oj, Caradonna to jedno z moich chciejstw Nie jest ich już tak dużo, marzy mi się jeszcze fioletowa Linaria i wysoki przetacznikowiec. Niby ta Caradonna taka popularna, a mi się jeszcze nie udało trafić.

Nasionka mogę Ci wysłać, sadzonki się nie nadają do wysyłki raczej, szybko więdną. A mam ich już setki, jak rzęsa na stawie wyglądają.
Dragonka 20:03, 22 cze 2021

Anda napisał(a)

Basiu, fajnie, że wróciłaś Cieszę się, że zdjęcia i u Ciebie wywołują tak pozytywne wrażenia Dziękuję

Ja chyba też się cieszę z powrotu... żartuję, brakowało mi w mojej depresji O. ale tak musiałam. Próbuję coś robić, nic z tych planów pięknych, w których mi tak bardzo pomagałaś - na razie, bo brak mi psychicznie sił na to..skupiam się na zaprowadzeniu porządku. A rabaty zostawiam na rok przyszły, trudno, nie zawsze da się wszystko zrobić, trzeba mierzyć siły na zamiary. Ale zawsze mogę ( mam nadzieję ) wpaść do Ciebie i pooglądać te cuda i się uśmiechnąć z zachwytem.
Mgduska 20:32, 22 cze 2021

tulucy napisał(a)

Nasionka mogę Ci wysłać, sadzonki się nie nadają do wysyłki raczej, szybko więdną. A mam ich już setki, jak rzęsa na stawie wyglądają.

O, dzięki dzięki, Dobra Kobieto Zatem zgłoszę się do Ciebie
edi75 20:52, 22 cze 2021

Ewa ta moja Leonardo to pachnie ładnie delikatnie
Zuzka25 21:23, 22 cze 2021

Ewa, czy mogłabyś zajrzeć do mnie i poradzić co dolega moim różą? Dziękuję
hankaandrus_44 21:43, 22 cze 2021

Ewuniu, u Ciebie to porady dla wszystkich zdesperowanych chorobami róż i nie tylko. Jesteś cierpliwą osobą, każdemu tłumaczysz i radzisz z dokładnością.

Podziwiam. I gratuluję dobrego charakteru.
AlinaP 22:15, 22 cze 2021

Anda napisał(a)

Alu, jesteś Zawsze się cieszę gdy przychodzisz w odwiedziny Szkoda, że nadal nie masz wątku, ale latem mało czasu na wszystko, więc rozumiem
Hah, Bad Birnbach to też nie mój kolor. Jednak kwitnienie mają spektakularne, trzeba przyznać. Ładnie to ujęłaś, z tym okiem

Heptacodium posadź gdzieś, gdzie będzie widać jego łuszczącą się jasną korę
Zdradź, co jeszcze kupiłaś proszę. Pozdrawiam również

Jakie miłe słowa.
Jestem, jestem w międzyczasie z telefonu, przy herbacie lub kawie. Nie za bardzo się udzielam, gdybym miała wątek nikt by do mnie nie zajrzał, bo odwiedzam nieliczne. Najczęściej raz. Sorki, bo nie ustawiłam powiadomień i nie wiem czy mi odpowiedziałaś na mój wywód o nazwie rabaty. Tu emotikonka z bandażem na głowie Trochę w tematycznych i tyle.
To nie tak, że mi się ten kolor nie podoba. Tylko nie pasuje do niczego. Zrobię tak, żeby pasował. Ta rabata była taka oddalona z trawnikiem, przybliżyłam ją. Ma być widoczna. I jest. Ma krzyczeć. I krzyczy
To ciekawe, kiedyś kupowałam pelargonie na balkon, wybierałam właśnie ten kolor. Noszę takie bluzki.
Gartnerfreude jeszcze nie kwitnie, Stadt Rom też nie.
Precz z poprawnością polityczną Co do Angeli- są na froncie, te za zakrętem. Zrobię jakiś łącznik.
Wysłać to wypracowanie? Czy skasować? Wysyłam i pozdrawiam oczywiscie.
Gosialuk 04:16, 23 cze 2021

Ja też jestem, też często z telefonu i wtedy nie piszę. W moich ulubionych wątkach jestem na bieżąco. U Ciebie Ewo również. Gorzej mi idzie z systematycznością u siebie, ale od czasu do czasu coś wstawiam. To taki ogrodowy pamiętnik. Zimą fajnie wrócić do tego co było w sezonie.