Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Jana 23:00, 29 sie 2015

Anda napisał(a)
Mam nową ławeczkę

Spożywam na niej malinki

Czasem poziomki

Jesienne kwitnienie Summer Song

sliczna ta róża
Anda 23:04, 29 sie 2015

Warmia napisał(a)
Ewka, jaką Ty masz trawę Aj tam wszystko masz ładne

Dzięki, za trawę się wzięłam w tym roku. W ubiegłych latach nie dbaliśmy aż tak o nią i weszło nam dużo chwastów, zwłaszcza koniczyny. Nawet oprysk musieliśmy robić - chemią trucicielską. Dlatego w tym roku podlewam w czasie suszy, koszę co tydzień i nawożę. Teraz u nas padało dwa dni i naprawdę jest to najlepsze dla trawy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mysza 23:18, 29 sie 2015

Witam się
Śliczny ogródek tworzysz, a różyczki cudne.
Będę zaglądać
Warmia 23:20, 29 sie 2015

Anda napisał(a)

Dzięki, za trawę się wzięłam w tym roku. W ubiegłych latach nie dbaliśmy aż tak o nią i weszło nam dużo chwastów, zwłaszcza koniczyny. Nawet oprysk musieliśmy robić - chemią trucicielską. Dlatego w tym roku podlewam w czasie suszy, koszę co tydzień i nawożę. Teraz u nas padało dwa dni i naprawdę jest to najlepsze dla trawy.

U mnie właśnie nie ma trawnika, jest chwastnik. Wszystko co za siatką sieje się do mnie. Ręce opadają.
Basilikum 00:21, 30 sie 2015

Anda napisał(a)
Mam nową ławeczkę
Jesienne kwitnienie Summer Song

jakie jesienne u nas lato w pelni
lawka fajna podusia by sie przydala
a maliny u mnie juz u mnie dawno nie owocuja
06:40, 30 sie 2015
Witaj

przyszłam za zapachem róż czytam, że niewielka powierzchnia ogródeczka...ale "dobra" juz masz sporo ...będę prowadzić oberwacje....może coś odgapiać ...najchętniej fotki czytam
iwka 09:43, 30 sie 2015

Jaka piękna ławeczka, marzenie moje
deszczowymaj 09:55, 30 sie 2015

Śliczna ławeczka ..ale jaka trawka piękna
kasia_w 10:07, 30 sie 2015

Ławka ładną bardzo no i ten summer song Piękna roża kolor zachwyca
eda 12:51, 30 sie 2015

Anda napisał(a)

Dziękuję, kuszenie do Ewy pasuje Ten przewrotnik sadzony był dopiero wiosną. Pewnie jeszcze urośnie i będę go musiała przesadzać. To jest ta mniejsza odmiana, epipsila a nie mollis.

Acha to nie wiedziałam że som mniejsze ja to mam przeważnie z tej pierwszej nazwy rośliny tych szlachetnych nie pamiętam ale mam gdzieś na karteczkach
To może Twój nie będzie taki wielki