Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 19:45, 12 mar 2016

monteverde napisał(a)

Jeżeli jest to wierzbownica drobnokwiatowa to jest bardzo cenionym zielem, wypadanie włosów, prostata... lubi gliniaste podłoże, rośnie wysoka a kwiatki ma drobne http://www.juliablog.pl/2015/02/wierzbownica-czyli-zioo-ktore-pomogo-mi.html

Aniu, wróciłaś Gliniaste podłoże mam. Może ją w gnojówce dla roślin spożytkuję...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:04, 12 mar 2016

Napia napisał(a)

Mieczyki przechowuję w garażu, podobnie jak dalie.
A jeżeli mowa o dziwnych i niespodziewanych roślinach w ogrodzie, to do mnie też z wiatrem przywędrowały truskawki. Teraz już tworzą małą plantację

Tą truskawkę będę musiała przesadzić Może wtedy zrobię z niej plantację
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:05, 12 mar 2016

amelia_b napisał(a)
Ewciu jak tam prace ogrodowe?

Jutro podziałam w ogrodzie Mam nadzieję, że nie będzie padać. Wczoraj trochę coś tam poprzycinałam, a jutro reszta.
A Ty?
amelia_b 21:49, 12 mar 2016

Anda napisał(a)

Jutro podziałam w ogrodzie Mam nadzieję, że nie będzie padać. Wczoraj trochę coś tam poprzycinałam, a jutro reszta.
A Ty?
A ja powolutku po malutku coś tam zaczęłam u ciebie to już pewnie wiosna w pełni,co?
AnnaCh 01:29, 13 mar 2016

Anda napisał(a)
A u mnie dziś cały dzień mokro Nawet na chwilę nie wyszłam, zimno jak nie wiem co było. Przynajmniej dom odgruzowałam
Milka 06:56, 13 mar 2016

Anda napisał(a)

Irenko, to kupuj - mieczyki bizantyjskie
Goście do nas nie, to my do PL na święta jedziemy i przy tej okazji odwiedzę Martę

O, to super
Raz mieczyki mi przezimowaly, wyroslo zielone, ale nie zakwitly, za to krokosomię nie wykopuje i co rok kwitnie
MirellaB 07:09, 13 mar 2016

Mieczyki są piękne, ale mnie w nich denerwuje to,że się przywracają i trzeba podtrzymywać patyczkami. Poobcinałam i do wazonu, pięknie się prezentowały i bardzo długo wytrzymały
Gardener27 16:10, 13 mar 2016

Nie mogę się doszukać więc zapytam Ewa swoje róże już przycięłaś ?
U mnie już powoli budzą się do życia ale spore ochłodzenie ma przyjść więc je przystopuje
Jana 16:15, 13 mar 2016

U mnie pada, a jak Twoje dzisiejsze prace?
Anda 17:15, 13 mar 2016

amelia_b napisał(a)
A ja powolutku po malutku coś tam zaczęłam u ciebie to już pewnie wiosna w pełni,co?

Tak w pełni to nie, ale dzisiaj było bardzo przyjemnie. Niestety noce zimne bardzo. Jeśli auto na dworze stoi, to co rano skrobać trzeba.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies