Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 19:08, 09 mar 2016

Iza, Aga, Jana - dziekuje w imieniu corci Akurat sie jelitowka przyplatala. Mam nadzieje, ze jutro juz bedzie lepiej.

Jana, sadzilam je na jesien i juz wychodza, wiec jesli latem pieknie zakwitna, to bedzie bomba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 19:15, 09 mar 2016

Anda napisał(a)
Iza, Aga, Jana - dziekuje w imieniu corci Akurat sie jelitowka przyplatala. Mam nadzieje, ze jutro juz bedzie lepiej.

Jana, sadzilam je na jesien i juz wychodza, wiec jesli latem pieknie zakwitna, to bedzie bomba
ja moich nie wykopałam z braku czasu i lenistwa, ciekawe czy zakwitną
AgataP 20:03, 09 mar 2016

Dzieczyny kiedyś widziałam sposób jak przetrzymać dalie na rabacie przez zimę. Zrobiona była rura z siatki, a do środka napchane jesiennych liści.
Ta ochrona stała nad dalią w ziemi. Ciekawe czy u nas by to zdało egzamin.
Ja na zimę nie wykopywałam krokosmi, nie miałabym czasu na tyle cebulek. Mam nadzieję że przetrwały, oby i Wasze mieczyki też
A macie patent by się mieczyki nie przewracały ?
Anda 20:07, 09 mar 2016

AgataP napisał(a)
Dzieczyny kiedyś widziałam sposób jak przetrzymać dalie na rabacie przez zimę. Zrobiona była rura z siatki, a do środka napchane jesiennych liści.
Ta ochrona stała nad dalią w ziemi. Ciekawe czy u nas by to zdało egzamin.
Ja na zimę nie wykopywałam krokosmi, nie miałabym czasu na tyle cebulek. Mam nadzieję że przetrwały, oby i Wasze mieczyki też
A macie patent by się mieczyki nie przewracały ?

To ciekawe... Bedziesz wyprobowywac?
Moje mieczyki sa nizsze, wiec przewracanie im nie grozi - chyba Tych wysokich nie mam, wiec nic nie podpowiem niestety.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 20:15, 09 mar 2016

Ewuś Wy tak nie chorujcie, bo to grozi nieprzyjazdem . Chybabym się zapłakała normalnie. Życzę zdrówka i nie dajcie się chorobom.

A z mieczykami też mam problem. Nie dość, że rosną tam gdzie teoretycznie ich nie ma , to jeszcze kłaniają się na wszystkie możliwe strony. Takie kulturalne mieczyki
Basilikum 20:23, 09 mar 2016

a podporka z drutu? sa w ogrodniczych takie zielone wygiete w polkole, dosc dyskretnie wygladaja

Ewa szybko zdrowiejcie
a ja gapa nawet nie wiedzialam, ze sie mieczyki wykopuje. No wiec pewnie ich juz nie mam
Anda 20:28, 09 mar 2016

Warmia napisał(a)
Ewuś Wy tak nie chorujcie, bo to grozi nieprzyjazdem . Chybabym się zapłakała normalnie. Życzę zdrówka i nie dajcie się chorobom.

A z mieczykami też mam problem. Nie dość, że rosną tam gdzie teoretycznie ich nie ma , to jeszcze kłaniają się na wszystkie możliwe strony. Takie kulturalne mieczyki

My teraz wyrabiamy normę, a za tydzień już będziemy tryskać zdrowiem za to i na pewno przyjedziemy Opcji nieprzyjazdu w ogóle nie biorę pod uwagę, nie ma takiej opcji

Twoje mieczyki Cię bardzo lubią i nie dosyć, ze chcą u Ciebie zostać to nawet Ci się w pas kłaniają
Anda 20:30, 09 mar 2016

Basilikum napisał(a)
a podporka z drutu? sa w ogrodniczych takie zielone wygiete w polkole, dosc dyskretnie wygladaja

Ewa szybko zdrowiejcie
a ja gapa nawet nie wiedzialam, ze sie mieczyki wykopuje. No wiec pewnie ich juz nie mam

Musimy wyzdrowieć i już
Te szlachetne, popularne się wykopuje, dlatego ich nie mam. Mam tylko te dzikie. One są mniejsze, ale nie trzeba ich wykopywać
katel 21:21, 09 mar 2016

Widzę że poszukujesz różowego powojnika , tu jest fajna wyszukiwarka, pomaga przy wybieraniu , po prawej wpisujesz np. kolor i grupę clematisów. Pamiętaj, że niektóre wolą więcej słońca a inne mniej - to też jest zaznaczone.
http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=SearchResults&nazwa=&grupa_clematis=wielko_wczesnie&kwiat[r]=6&wielkosc_kwiatow=0&wysokosc_od=&wysokosc_do=&przyrost_od=&przyrost_do=&ciecie_typu=&strefa_od=&strefa_do=&Szukaj=Szukaj
Napia 21:22, 09 mar 2016

Na tej stronie dużo też ciekawych informacji na temat pnączy i nie tylko