Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Warmia 21:30, 09 mar 2016

Anda napisał(a)

My teraz wyrabiamy normę, a za tydzień już będziemy tryskać zdrowiem za to i na pewno przyjedziemy Opcji nieprzyjazdu w ogóle nie biorę pod uwagę, nie ma takiej opcji

Twoje mieczyki Cię bardzo lubią i nie dosyć, ze chcą u Ciebie zostać to nawet Ci się w pas kłaniają

Chyba przestanę się z nimi kłócić Niech sobie rosną gdzie chcą, a co mi tam
Warmia 21:33, 09 mar 2016

Anda napisał(a)

Musimy wyzdrowieć i już
Te szlachetne, popularne się wykopuje, dlatego ich nie mam. Mam tylko te dzikie. One są mniejsze, ale nie trzeba ich wykopywać

To moje są jakieś nie dzikie a dziwne, bo są duże i ich nie wykopuję. Wykopałam raz, ale one nadal tam są. Mam nową odmianę mieczyków, tzw. mieczyki dziwne
Anda 21:41, 09 mar 2016

Warmia napisał(a)

To moje są jakieś nie dzikie a dziwne, bo są duże i ich nie wykopuję. Wykopałam raz, ale one nadal tam są. Mam nową odmianę mieczyków, tzw. mieczyki dziwne

Gladiolus martus
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 21:58, 09 mar 2016

Anda napisał(a)

Gladiolus martus

jedyne w swoim rodzaju
mirkaka 07:11, 10 mar 2016

Ja kupiłam w zeszłym roku cebule fioletowych mieczyków, wyrosły z nich oczywiście łososiowe W ty znów kupiłam fioletowe, ciekawe jaki kolor pokażą Niestety moje też się kłaniają, myślałam że sadzę krzywo cebule, ale widzę że one wszystkie tak mają Mój sposób na nie to ścinanie do wazonu
Kawa 08:22, 10 mar 2016

hej Ewunia zdróweczka

te mieczyki mnie zaintrygowały
ja wczoraj przy przekopywaniu trafiłam na jednego takiego posadzonego ze 3 lata temu i ma się dobrze
tylko teraz w wiadrze z ziemią
Anda 08:57, 10 mar 2016

mirkaka napisał(a)
Ja kupiłam w zeszłym roku cebule fioletowych mieczyków, wyrosły z nich oczywiście łososiowe W ty znów kupiłam fioletowe, ciekawe jaki kolor pokażą Niestety moje też się kłaniają, myślałam że sadzę krzywo cebule, ale widzę że one wszystkie tak mają Mój sposób na nie to ścinanie do wazonu

W wazonie sie dlugo trzymaja. Szkoda, ze nie pachna. Czy moze teraz sa juz jakies odmiany pachnace?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:57, 10 mar 2016

Kawa napisał(a)
hej Ewunia zdróweczka

te mieczyki mnie zaintrygowały
ja wczoraj przy przekopywaniu trafiłam na jednego takiego posadzonego ze 3 lata temu i ma się dobrze
tylko teraz w wiadrze z ziemią

To mu do towarzystwa by wypadalo cos dokupic? Jak myslisz?
Kasya 10:36, 10 mar 2016

Jak to mieczyki posadzone 3 lata temu ? przezimowaly ?
Kawa 10:38, 10 mar 2016

Kasya napisał(a)
Jak to mieczyki posadzone 3 lata temu ? przezimowały ?
wczoraj taka cebulkę wyciągnęłam z ziemi jedną aż sama w szoku byłam
posadzony tam był i nie wykopany i tak sobie siedział