Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

anabuko1 13:28, 10 mar 2016

No właśnie z tym wykopywaniem to zawsze trochę na bakier z pamiecią.
Ja mieczyki to wykopałam.
ale chyba ze 3 dalie i Cantedeskia( clie )zostawiałam
mirkaka 14:33, 10 mar 2016

Może są pachnące ale ja nie znam Dla mnie nie muszą pachnieć, w wazonie są piękne i głównie po to je sadzę
Anda 20:05, 10 mar 2016

Jesli komuś zimują mieczyki to chyba szczęście ma Ja mam teraz tylko te dzikie i zobaczymy jak sobie bedą radzić u mnie O wykopywaniu na pewno bym nie pamietała, wiec mam nadzieje, ze te dzikie bedą ładne.
U mnie cebulki tulipanów już od 2 lat w nieoczekiwanych miejscach wyrastają. Nie mam pojęcia, skąd się tam biorą. Dzisiaj znalazłam na jednej rabacie malutka sadzonkę truskawki. Tez nie wiem, skąd tam się wzięła
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:06, 10 mar 2016

Milka napisał(a)
Dzikie mieczyki bez wykopywania, to coś dla mnie Zdrówka zyczę, bo chyba goście do was jadą

Irenko, to kupuj - mieczyki bizantyjskie
Goście do nas nie, to my do PL na święta jedziemy i przy tej okazji odwiedzę Martę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:07, 10 mar 2016

JoannaDe napisał(a)
Ewa, znasz ten sposób? Jak to zobaczylam od razu o Tobie pomyslalam

https://pl.pinterest.com/pin/438538082446533714/

Nie znam Może kiedyś wypróbuje, muszę poczytać o tym
Gabriela 18:54, 11 mar 2016

Ja tak nieogrodowo, w związku z Maggie Smith. Właśnie przeczytałam, że wchodzi film z nią w roli głównej, polski tytuł Dama w Vanie, od 18 marca w kinach tu u nas. Zapowiada sie fajnie, a ona rzadko grała role pierwszoplanowe.
monteverde 20:01, 11 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)

Na 90% obstawiam chwast. Są podobne byliny do tego. Ale jak nie rosły tutaj, to będzie to wierzbownica. Trudno się jej pozbyć, to taki uciążliwy chwast.
Jednak to tylko fota i mogę się mylić.. dlatego zostawiłam 10% e coś innego.

Podobne są wiesiołki, lobelie... ale jak nie miałaś tego i nie sądziłaś to samo to nie urosło. Z nasiona też mała szansa..za to wierzbownica z nasion pięknie rośnie.

Przestało tak mocno padać to idę obejrzeć lobelie i wiesiołki..

Jeżeli jest to wierzbownica drobnokwiatowa to jest bardzo cenionym zielem, wypadanie włosów, prostata... lubi gliniaste podłoże, rośnie wysoka a kwiatki ma drobne http://www.juliablog.pl/2015/02/wierzbownica-czyli-zioo-ktore-pomogo-mi.html
Napia 01:35, 12 mar 2016

Anda napisał(a)
Jesli komuś zimują mieczyki to chyba szczęście ma Ja mam teraz tylko te dzikie i zobaczymy jak sobie bedą radzić u mnie O wykopywaniu na pewno bym nie pamietała, wiec mam nadzieje, ze te dzikie bedą ładne.
U mnie cebulki tulipanów już od 2 lat w nieoczekiwanych miejscach wyrastają. Nie mam pojęcia, skąd się tam biorą. Dzisiaj znalazłam na jednej rabacie malutka sadzonkę truskawki. Tez nie wiem, skąd tam się wzięła

Mieczyki przechowuję w garażu, podobnie jak dalie.
A jeżeli mowa o dziwnych i niespodziewanych roślinach w ogrodzie, to do mnie też z wiatrem przywędrowały truskawki. Teraz już tworzą małą plantację
amelia_b 19:41, 12 mar 2016

Ewciu jak tam prace ogrodowe?
Anda 19:43, 12 mar 2016

Gabriela napisał(a)
Ja tak nieogrodowo, w związku z Maggie Smith. Właśnie przeczytałam, że wchodzi film z nią w roli głównej, polski tytuł Dama w Vanie, od 18 marca w kinach tu u nas. Zapowiada sie fajnie, a ona rzadko grała role pierwszoplanowe.

Musze poszukać, dzięki za info. Ostatnio oglądałam film z nią, ale nie w roli głównej, Siostry Ya-Ya czy cos takiego. Ona teraz już zawsze będzie mi się kojarzyć z Downtown Abbey.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies