Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 09:06, 06 kwi 2016

JoannaDe napisał(a)
Nie mam nic do powiedzenia wiec macham dla zaznaczenia obecności :*

Joasiu, ja tez tak mam czesto na watkach Fajnie, ze sie mimo to meldujesz. Macham slonecznie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
JoannaDe 09:12, 06 kwi 2016

Anda napisał(a)

Joasiu, ja tez tak mam czesto na watkach Fajnie, ze sie mimo to meldujesz. Macham slonecznie

Dobrze ze nie jestem sama
U mnie dzisiaj na razie pochmurnie i zimno.
Anda 09:16, 06 kwi 2016

U mnie chłodno i wietrznie, ale słońce swieci. Wczoraj za to cały dzień lało. Przyszły moje zamówione roślinki i tak się zastanawiam, czy w błotko je sadzić dzisiaj, czy poczekać aż obeschnie i sadzić jutro... Hmm ...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
JoannaDe 09:35, 06 kwi 2016

To tak jak u mnie. Wczorajszy dzień deszczowy. Ja bym w blotko nie sadziła. Żadna to przyjemność. Myślę ze jak kilka dni poczekasz to się nic nie stanie.

Aaa, zapomniałam Ci powiedzieć. Byłam na święta w Polsce i wpadłam do ogrodniczego przy okazji. A ze miasteczko przygraniczne to i dużo Niemców w sklepach można spotkać. No i tak stoję sobie przy regałach z nawozami. Koło mnie dwie Panie podchodzą do pana z obsługi i coś próbują po niemiecku wytłumaczyć. Ten ni w ząb nie rozumie. Coś tam bąka czy do kwiatów. Podeszłam bliżej i pytam czy mogę pomoc. Pani Niemka z uśmiechem mówi ze szukają Hornmehl A ja na to z uśmiechem do pana z obsługi czy mają mączkę rogową

Od razu sobie o Tobie pomyślałam
Anda 09:40, 06 kwi 2016

Super historia, jak to się taka wiedza jednak czasem przydać może

Zaraz pójdę do ogrodu i chociaż doniczki z kwiatkami poustawiam tam, gdzie bym chciała je posadzić. Juz mnie ręce świerzbią
07_Rene 09:42, 06 kwi 2016

Zaglądam, pozdrawiam i też do prac ogródkowych uciekam
Napia 10:57, 06 kwi 2016

Anda napisał(a)
Swidośliwa Obelisk

Bez czarny Black Tower

Ale cudne zdjęcia
Przyjmijcie i mnie do klubu nieogarniętych bo i ja z niczym nie wyrabiam.
dajana 11:12, 06 kwi 2016

Najbardziej nieogarnięta w tym klubie to chyba jednak jestem ja .Przebiję każdą z was Skoro trafiłam na wątek: Doświadczalnia bylinowo różana to wypada cos w temacie napisać .Byliny każdego roku wykopuję bo nie wiem gdzie tak naprawdę sa ,szczególnie te co gubią liscie na zimę .Z różami natomiast każdego roku mam bolesne doświadczenia One uwielbiają mnie ranić i choć uwielbiam róże to zaczynam się ich bać .Ot taki ze mnie marny ogrodnik .Pozdrowienia dla mądrzejszych ,
Basilikum 15:04, 06 kwi 2016

mélduje tez deszczyk ale Taki tyci tyci i zimno brrr
Ten czarny bez mi sie podoba, bede go na pewno szukac
MirellaB 15:06, 06 kwi 2016

Coraz bardziej czarny bez mi się podoba