Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

iwka 20:43, 07 maj 2016

eee_taam napisał(a)
ja mam nastawione z mniszka i z pokrzywy ...w wiadrze (2 wiadra- szukam taniej beczki z kranikiem ) ....przykrywam wiadra deskami ...taki zajzajer juz u mnie jest stosowany od 3 lat ..podelwam tym wszystko 1:10 szczególnie warzywnik.
chciałam jeszcze zrobic ze skrzypu ...ale nie umiem znaleźć w okolicy ...dziwi mnie to ze nie rośnie ...bo ponoć wszędzie jest.
wszystko, to znaczy że kwasolubne i iglaki też? bo ja w ubiegłym roku podlewałam gnojówką hortensje, tuje, jak rozpędziłam się z konewką to po całym ogrodzie leciałam a dzisiaj u Zbyszka przeczytałam że gnojówka z pokrzyw nie nadaje się właśnie pod kwasolubne, bo ma ph powyżej 7, i podlewamy nią tylko to co lubi glebę zasadową
20:57, 07 maj 2016
iwka napisał(a)
wszystko, to znaczy że kwasolubne i iglaki też? bo ja w ubiegłym roku podlewałam gnojówką hortensje, tuje, jak rozpędziłam się z konewką to po całym ogrodzie leciałam a dzisiaj u Zbyszka przeczytałam że gnojówka z pokrzyw nie nadaje się właśnie pod kwasolubne, bo ma ph powyżej 7, i podlewamy nią tylko to co lubi glebę zasadową

ciekawe ...nie słyszałam o tym ..podlewam jak leci ...dolistnie też ...bo działa antygrzybowo.

nie wydaje mi sie aby stosowanie gnojówki z pokrzyw zmieniła odczyn gleby ...no chyba ze bym tym podlewała przez cały sezon dzień w dzień ...a przeciez leje sie 2-3 razy w sezonie ...no mogę się mylić ...ale nie zaprzestaje uzywać gnojówek na wszystko jak leci
Jana 21:04, 07 maj 2016

Kurcze a ja dziś wyplewiłam i wyrzuciłam pokrzywy...
katel 21:18, 08 maj 2016

Ja w trym roku pierwszy raz nastawiłam i chyba już jest ok bo się nie pieni i czarna jest ale to może dlatego, że sypnęłam mączki bazaltowej żeby nie śmierdziała.
Napia 15:05, 09 maj 2016

Świetny ten bajzlownik, jak go nazwałaś super sprawa taki stół do wszelkich prac ogrodowych.
Tulipany cudne i tylko czekać, aż zakwitną róże, a to już niedługo, patrząc na pąki
Konieczki 16:33, 10 maj 2016

Ja na 400 przyszłam podziękować - bo przede wszystkim od Twojego wpisu się zaczęło - mamy kupiony modrzew na taras czeka na obróbkę YUPI

Niech CI roślinki pięknie rosną cobyś mogła nam je pokazywać na Twoich przeuroczych zdjęciach
Jana 17:17, 10 maj 2016

Gratki na 400, macham
anabuko1 15:16, 12 maj 2016

Flower1 napisał(a)

Aniu ja stosuje do kwitnących, w sumie do ogórasków i pomidorków tez poszło w zeszłym roku.Wrzucam skórki po bananach i pokrzywe w sumie razem bo mam taki wielki pojemnik z kranikiem.

Dzięki na info.
To i ja tak spróbuję
Gratki na okrągłe stronice
Anda 15:18, 12 maj 2016

Fajna wymiana o gnojówce Moją nastawiłam 3 dni temu i już zaczyna śmierdzieć. Będzie boska Kwasolubnych roślin nie mam w ogrodzie. U mnie hortensje (mam tylko dwie w gruncie aktualnie) w obojętnej ziemi też sobie radzą i gnojówkę też dostają.

Katel, do mojej też muszę mączki bazaltowej sypnąć, bo inaczej zemdleję przy jej codziennym mieszaniu

Napia, dokładnie, róże tuż tuż Większość tulipanów dziś poszła pod nóż. Bajzlownik już mi się bardzo przydaje, zwłaszcza że zaraz obok mam malutki warzywniczek.

Konieczki, gratuluję decyzji Myślę, że będziesz zadowolona I cieszę się na zdjęcia, jak już taras będzie gotowy

Jana, dzięki

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:19, 12 maj 2016

anabuko1 napisał(a)

Dzięki na info.
To i ja tak spróbuję
Gratki na okrągłe stronice

Aniu, dzięki Przyjemności przy robieniu gnojówki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies