Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

21:27, 14 maj 2016
Anda napisał(a)
Peonio, dziękuje za wizytę i życzenia Zapraszam do mnie, jak tylko będziesz miała ochotę. Chce kiedyś w końcu odwiedzić ogród Karla, bo rownież jestem jego fanką. Może tam już byłaś

Jeszcze nieAndo, ale się wybiore, bo mamy tam w Berlinie znajomych. Zapisuję wątek.
Anda 21:36, 14 maj 2016

Martuś, roślinki ruszyły. Nawet ostatnio pokazałam lysimachię atropurpurea . Ona chyba najlepiej sie do tej pory ukorzeniła. A piwonie posadzilaś może za głęboko? Daj im czas, niech się zadomowią
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Madzenka 00:22, 15 maj 2016

U mnie molińia rośnie bez problemu , tylko gdy ma mało wody słabo kwitnie
Anda 11:43, 15 maj 2016

Madzenka napisał(a)
U mnie molińia rośnie bez problemu , tylko gdy ma mało wody słabo kwitnie

To naprawdę mam nadzieję, że moje dadzą radę się zadomowić. Wody im raczej nie zabraknie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
hanka_andrus 12:45, 15 maj 2016

Trawy to jednak nie moja bajka! Kostrzewę siną i turzyce ptasie łapki mam i te zostaną, rozplenica jeżeli odbije, to jeszcze do jesieni. I finito.

Pół roku puste place po miskantach mnie drażnią, ale jeżeli komuś się podobają, to jego decyzja.

Pozdrawiam Ewuniu, i życzę odpowiedniej pogody!
Jana 13:59, 15 maj 2016

jak czytam wpisy o trawach to też mam wątpiwości - miskanty dopiero ruszają , pojedyńcze źbła, inne wypadły...
Anda 14:49, 15 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
Trawy to jednak nie moja bajka! Kostrzewę siną i turzyce ptasie łapki mam i te zostaną, rozplenica jeżeli odbije, to jeszcze do jesieni. I finito.

Pół roku puste place po miskantach mnie drażnią, ale jeżeli komuś się podobają, to jego decyzja.

Pozdrawiam Ewuniu, i życzę odpowiedniej pogody!

Przygodę z trawami dopiero zaczynam. Trzcinniki bardzo szybko ruszają i przyrastają, wiec te na pewno u mnie zostaną. Proso w zeszłym roku było totalnie zagluszone przez ogromne kosmosy. Wystartowało z początkiem maja. Zobaczymy jakie będzie w tym roku. Stipa w dwóch rodzajach u mnie i też jest na razie pod obserwacja, wraz z molinią.
Anda 14:50, 15 maj 2016

Jana napisał(a)
jak czytam wpisy o trawach to też mam wątpiwości - miskanty dopiero ruszają , pojedyńcze źbła, inne wypadły...

Całe szczęście miskanty są zbyt duże dla mojego ogrodu, wiec nawet nie muszę sie nad nimi zastanawiać
mirkaka 17:32, 15 maj 2016

Moje miskanty rozsadzane w zeszłym jesienią chyba nie przeżyły, na razie nie widać oznak życia
Ewa777 20:05, 15 maj 2016

Douczyłam się u Ciebie w sprawie gnojówki z pokrzyw Dzisiaj nawet nastawiłam takową W tym roku trawy wszystkim poginęły - to wina bezśnieżnej zimy. Dam im jeszcze szansę w przyszłym roku.