Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Juzia 20:29, 14 maj 2016

Anda napisał(a)
Przemku, mróz bez śniegu to śmierć dla wielu roślin

Juzia i Justyna, a może molinia lubi kwaśną glebę? Nic w sumie na ten temat nie czytałam, ale może Wy coś wiecie?

Miałam ją przy Rh i nic nie urosła. A wyczytałam, że lubi właśnie kwaśną i wilgotną.
Teraz posadziłam na piaski....bo akurat przechowalnik na piaszczystej, suchej patelni Zobaczymy....
Juzia 20:35, 14 maj 2016

monteverde napisał(a)
Cześć Juzia, piszesz o trawach u mnie chyba też pomarzły miscanty i rozplenica, bo nic nie wyłazi, dzisiaj pada to może po deszczu się coś ruszy pozdrawiam

Cześć Aniu!
Idę do Ciebie
Filomena 20:55, 14 maj 2016

monteverde napisał(a)
Cześć Anda, piszesz o trawach u mnie chyba też pomarzły miscanty i rozplenica, bo nic nie wyłazi, dzisiaj pada to może po deszczu się coś ruszy pozdrawiam

u mnie też trawy bardzo słabo się budzą, martwię się bardzo
Anda 21:00, 14 maj 2016

Moja gleba ma pH 7. To chyba trochę za dużo dla molinii... Hmm, może się nie kapnie, jak jej o tym nie powiem
Filomeno, moje proso dopiero zaczyna wychodzić. Tak samo jak moja jedyna hosta, myślałam, że już po niej, ale całe szczęście pokazała kiełki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
21:01, 14 maj 2016
To się mówi intuicja - zwróciłam uwagę na tytuł twego ątku i mówię - bardzo interesujący, a do tego żart ukochanego przeze mnie Karla Foerstera mnie rozbawił, oglądam twój ątek z ciekawością, piwonie drzewiaste a szczególnie te bliskie botanicznych albo botaniczne , kultywary chińskie to prawdziwe cuda. Zyczę Ci zapału i sukcesów.
Juzia 21:09, 14 maj 2016

Anda napisał(a)
Moja gleba ma pH 7. To chyba trochę za dużo dla molinii... Hmm, może się nie kapnie, jak jej o tym nie powiem

My też się nie wygadamy...może będzie ok

Filomena 21:15, 14 maj 2016

Anda napisał(a)
Filomeno, moje proso dopiero zaczyna wychodzić. Tak samo jak moja jedyna hosta, myślałam, że już po niej, ale całe szczęście pokazała kiełki.

Cha! U mnie najładniejsza molinia i wcale nie ma kwaśno. Miskanty, prosa siedzą jak zaklęte - może je ponagrzewać suszarką? - już nie mogę się doczekać jak wysadzą noski i głupie pomysły mi do głowy przychodzą
Anda 21:19, 14 maj 2016

Peonio, dziękuje za wizytę i życzenia Zapraszam do mnie, jak tylko będziesz miała ochotę. Chce kiedyś w końcu odwiedzić ogród Karla, bo rownież jestem jego fanką. Może tam już byłaś
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 21:22, 14 maj 2016

Filomeno, to jest dobra wiadomość. Mam szanse na to, że molinia się utrzyma U mnie strefa 7a, to jest różnica. Trzymam kciuki, żeby trawy w końcu pokazały noski. Proso powinno w sumie dać radę.
Warmia 21:24, 14 maj 2016

Ewcia, a jak roślinki, które dosadzałaś w tym roku. Ruszyły? Moje piwonie nic a nic. Chyba jednak mnie piwonie nie lubią.