Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Madzenka 17:54, 09 wrz 2016

Wszystko przeczytałam , eh a bym pooglądała
Mixtoorka 17:56, 09 wrz 2016

Anda napisał(a)

Zmierzyłam, ma tak ok. 60 cm wysokości i 40 cm szerokości. Wiosną ją krótko ciachnęłam i się na mnie pogniewała Rozbujała się dopiero w lipcu. Mam ją krótko, tylko dwa sezony. Myślę, że w przyszłym będzie szersza

Ewuś ja zmierzyłam moją. Jest tegoroczna i wysoka na 80-90 cm i podobnie szeroko się rozkłada. Ale brakuje jej jeszcze gęstości i sztywności.
Mixtoorka 17:57, 09 wrz 2016

Madzenka napisał(a)

co mądre słowa to mądre
Anda 18:43, 09 wrz 2016

inka74 napisał(a)
Idealne ma wymiary, nawet jak trochę się rozbuja tez miejsce mam w takim razie dla niej dobre Dziękuję!

Proszę Zobacz u Karoliny - Mixtoorki, u niej jest większa.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:46, 09 wrz 2016

eee_taam napisał(a)
a ja nie mam pełnych hibiskusów mam te zwykłe (tez odmianowe ale metki odfruneły)

Węgry hibiskusami stoja tam całe pasy przy drogach to hibiskusy albo perukowce ....do znudzenia i juz początkiem lipca hibiskusy ładnie kwitną ...u mnie w drugiej połowowie sierpnia .

wyglad perukowców mnie utwierdził w przekonaniu ze tych krzaków u mnie nie bedzie ...hibiskusy mi sie spodobały ...ale jakbym wiedziała ze mam kupic pełne odmiany to najprawdopodobiej bym tak zrobiła ...wymieniac nie bede chyba ze na hortensję

PS. czytam skrupulatnie uwagi o LO ...kusi mnie

Perukowce mi sie najbardziej podobają jak nie mają peruczek U mnie hibiskusy zaczynaja kwitnąć z końcem lipca i tak aż do teraz, ale już tylko pojedyńcze kwiaty.
Skuś się, najwyżej wywalisz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:50, 09 wrz 2016

Rench napisał(a)
Piękne zdjęcia ! Profesjonalni fotografowie powinni zamieszczać 2x więcej,niż pokazują

Powiedz w jakich odległościach masz posadzone żurawki,że one maja taki jednolity ciąg ?

Poczytałam co piszecie o LO,a ja wywaliłam New Dawn,bo mi dach od wiaty podnosiła,na konto LO, Ale zrobiłam wymianę ,ech

Mogę wrzucić z jakiejś sesji modelowej, bo w ogrodzie nudy
Żurawki mam posadzone co 47 cm, zmierzyłam dokładnie
Myślę, że LO jednak dachu nie uniesie
Anda 19:11, 09 wrz 2016

Madzenka napisał(a)

U mnie cały czas to samo, traw nie mam okazałych, zawilec jedyny mikry, róże znów maja przerwę... Nudy
Anda 19:11, 09 wrz 2016

Mixtoorka napisał(a)

Ewuś ja zmierzyłam moją. Jest tegoroczna i wysoka na 80-90 cm i podobnie szeroko się rozkłada. Ale brakuje jej jeszcze gęstości i sztywności.

Sztywna będzie w przyszłym roku. Moja ładnie stoi do góry.
Sebek 20:00, 09 wrz 2016

Anda napisał(a)

Mogę wrzucić z jakiejś sesji modelowej, bo w ogrodzie nudy
Żurawki mam posadzone co 47 cm, zmierzyłam dokładnie
Myślę, że LO jednak dachu nie uniesie

Cóż za skrupulatnosć
Gruszka_na_w... 21:22, 09 wrz 2016

Anda napisał(a)

Natomiast do półcienia polecana jest Zephirine Drouhin.

Tę to nawet do cienia polecają. Właśnie ją testuję przy pergoli w północno- zachodnim narożniku domu. Sadziłam w marcu z gołym korzeniem. Bezkolcowa jest. Ma ładne przyrosty. Zobaczymy , co z niej będzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies