Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Toszka 11:17, 03 paź 2016

Aaaaa, zapomniałam.
Dołek pod cisy: Kompost, mączka bazaltowa, dolomit (troszkę), obornik przekompostowany i troszkę kory przekompostowanej. Przekopujesz w miarę szeroko i głęboko ze swoją ziemią. Sadzisz
Milka 11:19, 03 paź 2016

Też bym cisy wybrała
Anda 12:21, 03 paź 2016

tulucy napisał(a)
Nie lubię cisów
Nawer tego, który był, wykopaliśmy i m oddał w dobre ręce. Było podejrzenie, że dziecię moje zeżarło jagódkę - nawet nie u nas, u rodziców. Wyeliminowaliśmy możliwość powtórki

Kiedyś też nie lubiłam. Rozchodników też nie lubiłam, a róż przed laty wręcz nie cierpiałam

Moje dziecię już większe i do tej pory nigdy nic bez mojej wiedzy nie jadło w ogrodzie, więc nie mam żadnych oporów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:23, 03 paź 2016

Kawa napisał(a)
a ja cisy lubię
zawsze można kupić hilli one jagódek nie mają
nawet bardzo je lubię i mam u siebie sporo a może i będzie więcej

Oj, już nie mogę sie doczekać M przyjął plan zmian bez komentarza
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:29, 03 paź 2016

Toszka napisał(a)
Aaaaa, zapomniałam.
Dołek pod cisy: Kompost, mączka bazaltowa, dolomit (troszkę), obornik przekompostowany i troszkę kory przekompostowanej. Przekopujesz w miarę szeroko i głęboko ze swoją ziemią. Sadzisz

Super, gotowy przepis Kory przekompostowanej nie będzie, bo nie mam dostępu. Mogę dodać tanią ziemię beztorfową, w niej dużo kawałków drewna albo kupny humus. Może być? Kompost mam, mączka bazaltowa jest, dolomit... Hmm, co to może być po niemiecku? Muszę poszukać. Mogę dodać jeszcze mikroorganizmy wspomagające wzrost korzeni bo mam takie.
Anda 12:30, 03 paź 2016

Milka napisał(a)
Też bym cisy wybrała

Cieszę się bardzo, że tyle osób jest za cisami
tulucy 13:03, 03 paź 2016

Moje też już duże, nic więcej nie jadły... Ale mi uraz w psychice został może kiedyś przejdzie
Anda 13:16, 03 paź 2016

tulucy napisał(a)
Moje też już duże, nic więcej nie jadły... Ale mi uraz w psychice został może kiedyś przejdzie

Co się strachu najadłaś to Twoje. Rozumiem. Ale czas leczy rany i może kiedyś się na nie skusisz jednak
13:27, 03 paź 2016
30m długi i 7 szeroki taki ogród masz? ...gdzieś wstawiałaś zdjęcia z szerokich kadrów? ...bo aż jestem ciekawa jak to wygląda bo to całkiem sporo ziemi jest a ty zawsze piszesz ze masz mały ogródeczek

anna_t 13:41, 03 paź 2016

Anda napisał(a)

Super, gotowy przepis Kory przekompostowanej nie będzie, bo nie mam dostępu. Mogę dodać tanią ziemię beztorfową, w niej dużo kawałków drewna albo kupny humus. Może być? Kompost mam, mączka bazaltowa jest, dolomit... Hmm, co to może być po niemiecku? Muszę poszukać. Mogę dodać jeszcze mikroorganizmy wspomagające wzrost korzeni bo mam takie.

A ja bym podpytala czy zamiast dolomitu moze byc piasek..?
Jak glupie pytanie to prosze pominac