Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

katel 19:12, 10 gru 2016

Ja też nie wiedziałam, że się ludzie oburzają, że to dziadek się uczy angielskiego - to fantastyczne że mu się chce a przecież nie jest powiedziane że wnusia w tym samym czasie nie uczy się polskiego.
Basilikum 19:21, 10 gru 2016

a ja po 30-te
czyli jak mialam jakies 25 at to przerobilam caly podrecznik Niemiecki w 3 miesiace. A pozniej az do poznania M mialam tylko sporadyczny kontakt z niemieckim. Nie uczylam sie niemieckiego w szkole.
A swoja droga to na Bawarii prawie wszystkie dzieci sa dwujezyczne. Najpierw w domu ucza sie bawarskiego a potem w szkole niemieckiego.
Agania 20:23, 10 gru 2016

Dzieci są najmądrzejsze
Jana 11:33, 11 gru 2016

inka74 napisał(a)
Mi reklama z dziadkiem się podoba. Mnie on po prostu wzruszył. Dodatkowo wplecenie w całość nawiązania do Dnia Świra nadaje reklamie specyficzny tylko dla nas znany smaczek. Trochę mnie dziwi medialna nagonka na twórców dlaczego to dziadek uczy się angielskiego a nie wnuczka mówi po polsku. Z tą nauką i mówieniem u dzieci to bardzo różnie bywa. Mojej koleżanki syn ma ojca Szweda a mieszkają od 10 lat w Australi. W domu mówią w 3 językach ale najwięcej jest wkoło angielskiego. Młody rozumie szwedzki i polski ale w tych językach rozmawia tylko z rodzicami. Żyją w miejscu gdzie nie ma innych Polaków ani Szwedów. Tu jak byli dopiero po miesiącu odważył się odezwać. Jak masz ograniczony kontakt z językiem jest po prostu trudniej. I różnie to bywa z dziećmi. A tam była malutka dziewczynka... może 2-latka. Wg mnie zamysłem było, że dziadek chce być bliżej wnuczki, że chce pokazać, że akceptuje wybór syna i tego gdzie i z kim żyje. i że w każdym wieku jak się chce to można. No i bardziej wzrusza jak dziadek mowi do dziecka a nie do partnerki syna.
Z punktu widzenia marketingowego reklama spełniła swój cel bo bardzo wiele osób o niej mówi, lepiej lub gorzej ale mówi, została zauważona. Czy spełni swoje cele sprzedażowe to już inna bajka. Bo nie chodzi tu o reklamę społeczną. Firmie, która kupiła Alleg. zależy na zysku.

A tak ogrodowo - ja też zakupiłam nasionka. Marzą mi się naparstnice pomiędzy różami. I obwódki z niecierpków, begonii, smagliczki. Ostatnio zakochałam się w kompozycjach z czosnkami (oj za mało ich posadziłam) i przegorzanie kulistym. Cudny jest z różami. I dzwonki irlandzkie i szarłat kupiłam. Trochę tak sielsko w klimacie chyba za rok będzie u mnie na rabatkach .
ja też tak odebrałam tę reklamę
anbu 13:30, 11 gru 2016

Zawitałam i tu
Ślicznie kolorowo i fajnie w tym wątku
A zdjęcia pierwsza klasa!
Gruszka_na_w... 14:35, 11 gru 2016

Anda napisał(a)
Mi też się ta reklama podoba. Nie wiedziałam, ze w Pl jest szum z tego powodu, że to dziadek musi uczyć sie angielskiego. To takie typowo polskie podejście. A mi się właśnie to spodobało, że dziadkowi zależało

Pierwszy raz zobaczyłam tę reklamę w piątek, przy okazji oglądania filmu. Bardzo mi się spodobała, bo łamie stereotypy:
Że młodsi mają się uczyć od starszych
Że stary człowiek, to już tylko różaniec i wiadoma stacja radiowa
że wielokulturowość jest be
podtekst komercyjny był mi obojętny
Każdy pretekst jest dobry, żeby poszerzać horyzonty umysłowe.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kasja83 08:17, 12 gru 2016

A ja pogratulować chciałam Danusinego wyróżnienia!Brawo
AgataP 09:04, 12 gru 2016

oj tam oj tam z reklamami... za oknem szaro i brzydko czekamy na śnieżek
jankosia 11:22, 12 gru 2016

AgataP napisał(a)
oj tam oj tam z reklamami... za oknem szaro i brzydko czekamy na śnieżek

Weeeeź, może ty.
12:38, 12 gru 2016
U mnie słoneczko świeci, aż ciężko autem mi się jechało tak oślepia. Bez okularków ani rusz.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies