Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

katel 23:12, 24 sty 2017

Anda napisał(a)

Katel, Kasiu, encyklopedii nie, ale otworzyłam te watki, bo może komuś się przydadzą informacje i fajnie by było, gdyby inni tez podopisywali swoje doświadczenia z tymi różami. Przynajmniej szybciej można by je było znaleźć.

Myślę że to świetny pomysł! Sama chętnie dorzucę fotki bo w wątkach o różach nie wiedziałam które róże gdzie wrzucać. Nie wiem tylko czy nie lepiej by było przed nazwą wpisywać Róże, żeby podczas wyszukiwania się wyświetlały, np. Róże Louise Odier?
Anda 12:57, 25 sty 2017

Mirella, no jesli kolory sa zupelnie rozne, to moga byc tez dwie inne roze

Haniu, no kto by nie chcial Ja tez, tylko ze rzeczywistowsc wyglada czasem inaczej.

Ewa, zapoczątkowałam tylko nowe watki na temat dwóch odmian róż w dziale Róże
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:03, 25 sty 2017

katel napisał(a)

Myślę że to świetny pomysł! Sama chętnie dorzucę fotki bo w wątkach o różach nie wiedziałam które róże gdzie wrzucać. Nie wiem tylko czy nie lepiej by było przed nazwą wpisywać Róże, żeby podczas wyszukiwania się wyświetlały, np. Róże Louise Odier?

Wlasnie sprawdzilam i wyswietlaja sie i bez. Ale mozna tez dopisac, to na pewno nie zaszkodzi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 19:07, 25 sty 2017

ale jak watki sa w dziele roze to chyba nie trzeba jeszcze raz podkreslac, ze sa rozami

fajnie, ze dzielisz sie Twoja wielka wiedza
katel 22:28, 25 sty 2017

Anda napisał(a)

Wlasnie sprawdzilam i wyswietlaja sie i bez. Ale mozna tez dopisac, to na pewno nie zaszkodzi

Chodzi mi o to, żeby się wyświetlały nie wtedy jak ktoś po działach szuka tylko przez wpisanie róże w wyszukiwarce:
https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=r%C3%B3%C5%BCe&search_in=topics&commit=Szukaj
To jak masz jeszcze możliwość to dopisz
Edit:
Początkujący nie szukają działami i jak wpiszą róże to im się te wątki nie wyświetlą
Anda 22:41, 25 sty 2017

Kasiu Katel, właśnie sprawdziłam, jeśli w wyszukiwarkę na forum wpisze się hasło "róże" to wyświetlają się poszczególne posty. Aaaa Tobie chodzi o wątki, zajarzyłam właśnie No trudno. Nie mam możliwości zmiany. Początkujący albo się porządnie rozejrzą po poszczególnych działach i włączą myślenie, albo będą mieć pecha
Basilikum 22:52, 25 sty 2017

Danusia moze zmienic jak sie ja o to poprosi. Ale argument z waczeniem myslenia tez do mnie przemawia
Jana 20:49, 26 sty 2017

super, że podzielisz się Twoimi wiadomościami o różach, fajny pomysł wiesz, że jesteś nieoceniona? ps. niebieski barwinek też śliczny
AgataP 11:39, 27 sty 2017

Anda napisał(a)
Kasya i Makao, no własnie, rdest taki ladny, ale...

Aniu, kolumnowe są ładne i takie do małych ogródków najlepiej się nadają. Jednak najbardziej podobają mi się drzewa o piramidalnej koronie

Katel, Kasiu, encyklopedii nie, ale otworzyłam te watki, bo może komuś się przydadzą informacje i fajnie by było, gdyby inni tez podopisywali swoje doświadczenia z tymi różami. Przynajmniej szybciej można by je było znaleźć.

Mirella, kolor kwiatów róży jest zależny od ziemi w jakiej rośnie i od temperatury. Pierwsze kwitnienie u mnie zawsze trochę różni się od drugiego. Poza tym warunki w których robiło się zdjęcie odgrywają również ważną role. Louisa ma kolor mocno różowy, raczej w chłodnym odcieniu

Ja z niczym nie mogłam dopasować louisa więc podsadziłam go białymi różami
wilana 15:11, 27 sty 2017

Witaj Ewo, długo mnie nie było na forum i dopiero teraz zobaczyłam wizytówkę.
Ponownie zachwycam się Twoimi rabatami. Są takie delikatne, subtelne. Brawo!