Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:47, 03 lut 2017

Marti, miałam je dopiero pierwszy rok i ładnie siedziały w miejscu, w którym były posadzone. Szybko przekwitły, ale u nas czerwiec był mega deszczowy, codziennie !! padało, więc może dlatego. Zobaczymy, jak będzie w tym roku. Nawet gdyby były ekspansywne, to są tak piękne, że to zniosę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 18:54, 03 lut 2017

Anda napisał(a)
Marti, miałam je dopiero pierwszy rok i ładnie siedziały w miejscu, w którym były posadzone. Szybko przekwitły, ale u nas czerwiec był mega deszczowy, codziennie !! padało, więc może dlatego. Zobaczymy, jak będzie w tym roku. Nawet gdyby były ekspansywne, to są tak piękne, że to zniosę

To ile one powinny kwitnąć?
Anda 18:57, 03 lut 2017

Dłużej niż dwa dni?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gosika67 19:31, 03 lut 2017

Hej znów zawitałam do Ciebie, jak długo masz ogród, jakiej powierzchni, czy sama to wszystko pielęgnujesz? Ile masz róż, są piękne,pozdrawiam.
Warmia 19:42, 03 lut 2017

Anda napisał(a)
Dłużej niż dwa dni?

Ok., ale przez jaki okres czasu? Miesiąc, czy krócej?
Anda 19:44, 03 lut 2017

gosika67 napisał(a)
Hej znów zawitałam do Ciebie, jak długo masz ogród, jakiej powierzchni, czy sama to wszystko pielęgnujesz? Ile masz róż, są piękne,pozdrawiam.

Gosiu, ogród mam od ośmiu lat, bakcyla ogrodowego od pięciu, ogródek malutki, bo na powierzchni 370 m2 (bodajże) stoi dom i miejsce parkingowe przed domem. Większa część ogrodu zajmuje plac zabaw. Wszystko pielęgnuje sama, ale nie jest tego dużo. Róż mam tylko 14, w tym 4 w donicach Zapraszam do wizytówki
Anda 19:48, 03 lut 2017

Warmia napisał(a)

Ok., ale przez jaki okres czasu? Miesiąc, czy krócej?

Martuś, dwa dni, żaden miesiąc. Pierwszy dzień rozkwit, drugi piękny kwiat, trzeci płatki na ziemi. Miałam bodajże trzy sadzonki i w każdej po jednym kwiatku - już nie pamiętam dokładnie. Dlatego też zastanawiam się, czy je w tym sezonie jeszcze zobaczę, bo jakoś mikro kwitły.
Warmia 19:55, 03 lut 2017

Anda napisał(a)

Martuś, dwa dni, żaden miesiąc. Pierwszy dzień rozkwit, drugi piękny kwiat, trzeci płatki na ziemi. Miałam bodajże trzy sadzonki i w każdej po jednym kwiatku - już nie pamiętam dokładnie. Dlatego też zastanawiam się, czy je w tym sezonie jeszcze zobaczę, bo jakoś mikro kwitły.

tak, ale to jeden kwiat, ale przecież one nie kwitnie jednym kwiatem. Chodzi mi o ogólne kwitnienie rośliny. Z tego co doczytałam, powinny kwitnąć od czerwca do końca lipca, czyli tak ok. dwóch miesięcy.
Anda 20:12, 03 lut 2017

Warmia napisał(a)

tak, ale to jeden kwiat, ale przecież one nie kwitnie jednym kwiatem. Chodzi mi o ogólne kwitnienie rośliny. Z tego co doczytałam, powinny kwitnąć od czerwca do końca lipca, czyli tak ok. dwóch miesięcy.

Dlatego nie byłabym zła, gdyby się rozrosły i ich było więcej, bo te trzy kwiatki mnie nie usatysfakcjonowały
Katkak 20:41, 03 lut 2017

Ewuniu wiesz, że jestem absolutną fanką Twojego ogrodu . Wizytówka utwierdzila mnie w przekonanoi, że sympatia do niego jest w pełni uzasadniona. Pozdrawiam .