Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Katkak 09:51, 05 lut 2017

Ewunia kombinuję teraz sporą donicę, wysoką i średnica ok 50cm. Jeszcze chwilę mi z nią zejdzie, bo to praca bardzo czasochłonna, a czasu mam jak na lekarstwo. Ale chodzi mi po głowie, że jakąś różyczkę w niej posadzę . A wtedy zawrócę Ci głowę z prośbą o poradę .
Anda 10:00, 05 lut 2017

katel napisał(a)
Mnie też zainteresowały różane informacje . Wielosił - polemonium cudowny jest .

Cieszę się, że informacje się przydają Ostatnio "odkryłam" jeszcze gatunek Oenothera. Kwitnie w nocy i jest dobry dla nocnych owadów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:02, 05 lut 2017

Katkak napisał(a)
Ewunia kombinuję teraz sporą donicę, wysoką i średnica ok 50cm. Jeszcze chwilę mi z nią zejdzie, bo to praca bardzo czasochłonna, a czasu mam jak na lekarstwo. Ale chodzi mi po głowie, że jakąś różyczkę w niej posadzę . A wtedy zawrócę Ci głowę z prośbą o poradę .

Super, bardzo chętnie pomogę A jak kombinujesz teraz, to nie zapomnij o jakichś rolkach pod spód, żebyś mogła ją przemieszczać, bo będzie ciężka po wypełnieniu ziemią.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 10:07, 05 lut 2017

Ewuniu zwykłą, plastikową paskudę obklejam mozaiką. To duży, plastikowy pojemnik po karmie dla psa . Kółek nie będzie. Postawię w jednym miejscu na wieki wieków .
Anda 10:13, 05 lut 2017

Katkak napisał(a)
Ewuniu zwykłą, plastikową paskudę obklejam mozaiką. To duży, plastikowy pojemnik po karmie dla psa . Kółek nie będzie. Postawię w jednym miejscu na wieki wieków .

Mi chodzi przede wszystkim o zimowanie, żeby donicę wtedy przesunąć w zaciszne, cieniste miejsce. Najwyżej na taczkach ją przewieziesz
10:23, 05 lut 2017
Anda napisał(a)

Mnie też denerwuje podlewanie przy upałach, ale nie mam innego wyjścia, muszę upychać kfiotki po donicach

ale można do donic tez sobie zamontować system nawadniania ...to na pewno przy wielu donicach jest dobre rozwiązanie trzeba tylko tak ułożyć donice aby jakoś za nimi schować gąszcz wężyków
Katkak 10:23, 05 lut 2017

Ewuniu ona będzie stała w zacisznym miejscu - przy ścianie domu, z drugiej strony sosna, u mnie wiatry nie mają specjalnie gdzie hulać, bo mieszkam w dobrze osłoniętym miejscu, wokół domów.
Katkak 10:25, 05 lut 2017

eee_taam napisał(a)

ale można do donic tez sobie zamontować system nawadniania ...to na pewno przy wielu donicach jest dobre rozwiązanie trzeba tylko tak ułożyć donice aby jakoś za nimi schować gąszcz wężyków

Albo kupić do donic te gąbki co w Mai często polecają. To co się wodą nasącza. Ale nie wiem jak się to w praktyce sprawdza.
Anda 10:44, 05 lut 2017

eee_taam napisał(a)

I tu jest pies pogrzebany Nie ma możliwości ich schowania. Przynajmniej mam fitnes - bieganie z konewką
Anda 10:46, 05 lut 2017

Katkak, Kasiu, no to jak donica będzie cały rok dobrze stać, to rzeczywiscie nie ma potrzeby przyczepienia rolek.
Co do gąbek to nie widzialam, ale mogłabym dodać bentonit na dno donicy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies