Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

mar_za 13:59, 12 mar 2017

Ewa,
Czy róże pnące, które sadziłam w zeszłym roku to trzeba jakoś traktować opryskami na wiosnę?
gosika67 14:10, 12 mar 2017

Cześć Ewka , po niedzieli mają przysłać mi róże, czy będę je mogła już posadzić?Pozdrawiam.
Anda 17:19, 12 mar 2017

mar_za napisał(a)
Ewa,
Czy róże pnące, które sadziłam w zeszłym roku to trzeba jakoś traktować opryskami na wiosnę?

Wiesz, to zależy od tego czy bardzo chorowały. Jeśli nie, to nie Podsyp je kompostem, może być kupny, podlewaj gnojówką z pokrzywy, pryskaj wyciągiem ze skrzypu, daj nawóz do róż albo mączkę rogową. Róże powtarzające kwitnienie są dość żarłoczne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:21, 12 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Cześć Ewka , po niedzieli mają przysłać mi róże, czy będę je mogła już posadzić?Pozdrawiam.

Gosiu, jeśli ziemia nie jest zmrożona to możesz jak najbardziej. Usyp im kopczyk tak, żeby tylko końcówki gałęzi wystawały. Nie zapomnij podlewać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 21:07, 12 mar 2017

Ewa wiesz, że moja Giardina do teraz ma zielone liście ??
Moniq 21:48, 12 mar 2017

Cześć Ewa , jestem pierwszy raz i od razu z pytaniem Ewa 777 posłała mnie do ciebie w kwestii żywopłotu grobowego, czyli jakie duże sadzonki kupować i jak gęsto sadzić. Uff, bede wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam
Anda 21:56, 12 mar 2017

babka napisał(a)
Ewa wiesz, że moja Giardina do teraz ma zielone liście ??

Najlepiej by było, gdybyś je obcięła. Spróbuj je lekko pociągnąć, odłamać, a jak nie odejdą od gałązki, to je obetnij. Z tego miejsca, gdzie zaczyna się szypułka starego liścia, wyrosną nowe. Te stare są niepotrzebne.
Anda 21:58, 12 mar 2017

Moniq napisał(a)
Cześć Ewa , jestem pierwszy raz i od razu z pytaniem Ewa 777 posłała mnie do ciebie w kwestii żywopłotu grobowego, czyli jakie duże sadzonki kupować i jak gęsto sadzić. Uff, bede wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam

Sadzilam żywopłot cisowy. O grabach niestety nie mam pojęcia. AgataP (Z Pszenicznej) sadziła graby na pewno
babka 23:11, 12 mar 2017

O, dobrze się złożyło, że wspomniałam o tych liskach. Dzięki za podpowiedź
jankosia 23:39, 12 mar 2017

Moje chryzantemki już też na powierzchni
Wrzucę do ciebie link do pewnego miejsca bo widzę że zainteresowanie zimującymi chryzantemami jest. Ta pani ma gospodarstwo 15 km ode mnie a specjalizuje się właśnie w zimujących chryzantemach. Jest gdzieś jeszcze w sieci jej blog na ten temat A tu sklep: http://www.sklep-chryzantema.com/index.php?id_category=6&controller=category
Ciężko na niego trafić jak się nie wie gdzie szukać to może komuś się przyda Wcześniej wysyłała z gołym korzeniem a teraz to nie wiem, trzeba by się dowiadywać