Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Kawa 10:53, 13 mar 2017

macham poniedziałkowo
Basilikum 14:28, 13 mar 2017

Czasami przez przypadek jakies zimuja, choc sie wydaje, ze lepiej wyrzucic. Ja tak przez trzy zimy mialam taka podobnej do tej od Ewy. Zostawilam ja, bo juz mi sie nie ccialo jej wrzucac a wiosna mialam niespodzianke wiec zostala. W tym roku jeszcze nie ruszyla wiec nie wiem czy da rade. W donicy zimuje wiec ciezej ma.
Od tej pory sadze jesienia jakies, ktore laduja na smietniku i tym sposobem mam juz kilka.
patrycja 08:45, 14 mar 2017

Ewuś czy róże dobrze komponują się z przetacznikami? Przetaczniki mam niebieskie, różowe i białe czy może inaczej skomponować? Pozdrawiam w słoneczny dzionek.
Anda 14:58, 14 mar 2017

patrycja napisał(a)
Ewuś czy róże dobrze komponują się z przetacznikami? Przetaczniki mam niebieskie, różowe i białe czy może inaczej skomponować? Pozdrawiam w słoneczny dzionek.

Możesz je sadzić razem Jeszcze dosadź jakieś byliny kwitnące od sierpnia, bo przetaczniki aż tak długo nie kwitną.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
patrycja 17:05, 14 mar 2017

Czyli kolorowy misz-masz, muszę upolować rudbekie dwubarwną i będzie czadowo.Może być?
Anda 17:10, 14 mar 2017

patrycja napisał(a)
Czyli kolorowy misz-masz, muszę upolować rudbekie dwubarwną i będzie czadowo.Może być?

Może być, jeśli tak lubisz Dla mnie rudbeckia to już byłby za mocny efekt Scabiosa columbaria jest też śliczna, są różowe i niebieskie. Kwitnie całe lato, tylko przekwitłe kwiatostany trzeba usuwać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
17:13, 14 mar 2017
jankosia napisał(a)
Moje chryzantemki już też na powierzchni
Wrzucę do ciebie link do pewnego miejsca bo widzę że zainteresowanie zimującymi chryzantemami jest. Ta pani ma gospodarstwo 15 km ode mnie a specjalizuje się właśnie w zimujących chryzantemach. Jest gdzieś jeszcze w sieci jej blog na ten temat A tu sklep: http://www.sklep-chryzantema.com/index.php?id_category=6&controller=category
Ciężko na niego trafić jak się nie wie gdzie szukać to może komuś się przyda Wcześniej wysyłała z gołym korzeniem a teraz to nie wiem, trzeba by się dowiadywać

nigdy nie myślałam o chryzantemach w ogrodzie ...właściwie to nigdzie nie widziałam w sprzedaży więc nie było o czym mysleć ....ale jak zrobiłam przegląd ...moze bym u siebie jakies wprowadziła ? przemyślę
18:33, 14 mar 2017
odpisałam u mnie

ale napisze tutaj proponuje szczegółowe zdjecia rabat zrobic ...znaczniki to nie widze celu bo i tak zapomnisz o nich
Anda 18:57, 14 mar 2017

eee_taam napisał(a)
odpisałam u mnie

ale napisze tutaj proponuje szczegółowe zdjecia rabat zrobic ...znaczniki to nie widze celu bo i tak zapomnisz o nich

To chyba tak zrobię
Myśl jeszcze o chryzantemach. Są piękne jesienią
roma2 19:32, 14 mar 2017

Dobry wieczór . Spotykam Cię na wielu ogrodowiskowych ścieżkach, ale wpis u Iwonki zachęcił mnie do napisania. Ja trochę "cykam" się wpisywać, bo ogrodowo nie mam za dużo do powiedzenia. Ale Twoje "mutanty" muszę obejrzeć . Widzę, po liczbie stron, że lekturę mam zapewnioną na jakiś czas. Nie szkodzi! Lubię czytać wątki od początku. Pozdrawiam!