Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

lojalna_ 19:35, 14 mar 2017

Pogladalabym Twoje wiosenne foty ....wizytowkę sobie znowu przejrze
Anda 19:48, 14 mar 2017

roma2 napisał(a)
Dobry wieczór . Spotykam Cię na wielu ogrodowiskowych ścieżkach, ale wpis u Iwonki zachęcił mnie do napisania. Ja trochę "cykam" się wpisywać, bo ogrodowo nie mam za dużo do powiedzenia. Ale Twoje "mutanty" muszę obejrzeć . Widzę, po liczbie stron, że lekturę mam zapewnioną na jakiś czas. Nie szkodzi! Lubię czytać wątki od początku. Pozdrawiam!

Dobry wieczór Romo Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś i podziwiam, że chce Ci się nawet cały wątek przeczytać. Dużo ludzi tu u mnie ciekawe wpisy zostawia, więc mam nadzieję, że będziesz miała interesująca lekturę.
Ciebie również już widywałam Miałam wrażenie, że jesteś już bardzo, bardzo zaawansowana ogrodowo i dlatego "cykałam" sie wpisać coś u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:49, 14 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Pogladalabym Twoje wiosenne foty ....wizytowkę sobie znowu przejrze

Hej Jolu, jakieś nowe muszę porobić, ale jeszcze nic nie kwitnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
roma2 20:02, 14 mar 2017

Anda napisał(a)

Dobry wieczór Romo Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś i podziwiam, że chce Ci się nawet cały wątek przeczytać. Dużo ludzi tu u mnie ciekawe wpisy zostawia, więc mam nadzieję, że będziesz miała interesująca lekturę.
Ciebie również już widywałam Miałam wrażenie, że jesteś już bardzo, bardzo zaawansowana ogrodowo i dlatego "cykałam" sie wpisać coś u Ciebie

Co Ty! Zaawansowana jestem wiekiem. Ogrodowo jak niemowlę. Choć to właściwie, nie do końca prawda. Nauczyłam się już bardzo dużo, właśnie podczas czytania dokładnie wątków. Tylko czasu ciągle mało mam na ogród. A czas mnie goni... Pewnych rzeczy nie da się jednak przeskoczyć. Nauczyłam się cieszyć z tego co mam. I to jak !!! Za największe nasze ogrodowe (!) osiągnięcie uważam, że nasi najbliżsi uwielbiają tam jeździć razem z nami i garną się do pomocy. Taka tam radocha rodzinna!
HanaK 08:18, 15 mar 2017

E ... sama nie dałaby rady wskoczyć to tej gustownej donicy Wygląda cudownie, mam nadzieję, że moje przezimowały. Trzymałam je na dworze i obawiam się, że mogły nie przetrwać, nie odbijają, mają tylko suche ogigle. Chowasz je na zimę ?

Ewo, ścinałaś już kocimiętki i szałwie omszone ? Moje ruszają i nie wiem czy już je ścinać czy jeszcze czekać. Mam nowy, własnoręcznie złożony kompostownik i chciałabym go zacząć zapełniać

Anda napisał(a)

Dzięki, ona sama taki efekt robi
Anda 08:28, 15 mar 2017

HanaK napisał(a)
E ... sama nie dałaby rady wskoczyć to tej gustownej donicy Wygląda cudownie, mam nadzieję, że moje przezimowały. Trzymałam je na dworze i obawiam się, że mogły nie przetrwać, nie odbijają, mają tylko suche ogigle. Chowasz je na zimę ?

Ewo, ścinałaś już kocimiętki i szałwie omszone ? Moje ruszają i nie wiem czy już je ścinać czy jeszcze czekać. Mam nowy, własnoręcznie złożony kompostownik i chciałabym go zacząć zapełniać

Zima moich nie chowam, tzn. stoja w rogu na tarasie razem z rozami owiniete matami kokosowymi. Poczekaj jeszcze troche, moze sie jednak obudza.

Kocimietki i szalwie przycinalam juz chyba ze 3 tygodnie temu Zapelniaj kompostownik
jankosia 21:01, 15 mar 2017

eee_taam napisał(a)

nigdy nie myślałam o chryzantemach w ogrodzie ...właściwie to nigdzie nie widziałam w sprzedaży więc nie było o czym mysleć ....ale jak zrobiłam przegląd ...moze bym u siebie jakies wprowadziła ? przemyślę

Ja jestem z nimi obyta, bo babcia zawsze miała. O kurde, a może mój region taki? Niektóre odmiany trzeba było uszczykiwać bo inaczej wyrastały takie metrowe pionowe chabazie. Dąbki się u nas na to mówiło. Mam nawet kawałek babcinej gdzieś pod dereniem (jeśli jeszcze żyje) ale w pomarańczu więc nie ten teges dla mnie Ale mam też białe biedronkowe, kupione po wszystkich świętych i przeżyły w donicy i tak rosną sobie już trzy sezony
tulucy 21:03, 15 mar 2017

Ja też przycięłam już chyba wszystkie byliny...

Moja knautia taka ciemna bardzo nie przetrwała. Ale spodziewałam się tego. Driakiew za to przezimowała z zielonymi liśćmi. Dokupiłam sobie białej i błękitnej.
katel 21:34, 15 mar 2017

Jankosiu dzięki za linka! Cuda normalnie .
Ewo a czy Ty znasz nazwę tej swojej piękności chryzantemowej?
HanaK 21:44, 15 mar 2017

Dzięki za info, od jutra będę zapełniać kompostownik