Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Jana 22:02, 15 mar 2017

Ewa, kupiłam sobie dziś przypadkiem 2 Chopiny w B (nie planowałam), zastanawiam się co z nimi teraz zrobić, widze, że już wypuszczają liście, u mnie wieczorem jest -1, przyciąć je jeszcze?, a jeśli tak teraz czy potem, hartować czy może od razu do ziemi?
Anda 22:05, 15 mar 2017

tulucy napisał(a)
Ja też przycięłam już chyba wszystkie byliny...

Moja knautia taka ciemna bardzo nie przetrwała. Ale spodziewałam się tego. Driakiew za to przezimowała z zielonymi liśćmi. Dokupiłam sobie białej i błękitnej.

Oj, szkoda. Mi tylko jedna knautia wypadła, miała za mokro. Driakwii nigdy za dużo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:08, 15 mar 2017

Jana napisał(a)
Ewa, kupiłam sobie dziś przypadkiem 2 Chopiny w B (nie planowałam), zastanawiam się co z nimi teraz zrobić, widze, że już wypuszczają liście, u mnie wieczorem jest -1, przyciąć je jeszcze?, a jeśli tak teraz czy potem, hartować czy może od razu do ziemi?

A one są w doniczce czy z gołym korzeniem? Normalnie takie kupowane teraz róże już są przycięte. Hartuj je może najpierw pare dni, a potem do ziemi. Nie mam jakoś zaufania do B. Zrób im fotki, jak teraz wyglądają
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 22:11, 15 mar 2017

zrobię fotki dopiero za 2 dni chyba .... są przycięte, w kartonie....
Anda 22:19, 15 mar 2017

Jana napisał(a)
zrobię fotki dopiero za 2 dni chyba .... są przycięte, w kartonie....

Hartowanie nie powinno im zaszkodzić. Powinny wtedy trochę przystopować z rośnięciem
Jana 22:21, 15 mar 2017

dziękuję
inka74 22:40, 15 mar 2017

patrzę na zdjęcie twojej chryzantemy i próbuje znaleźć podobna w odmianach zimujących i nie bardzo mi się udaje ;( przydałaby mi się taka jako mocny akcent na nowej rabacie. ciekawe jaka to może być odmiana
ta za ciemna i bardziej w bordo
http://www.sklep-chryzantema.com/index.php?id_product=8&controller=product

może ta - późno zakwita i już jej akurat w sklepie, który podała Justyna
http://www.sklep-chryzantema.com/index.php?id_product=48&controller=product

może to pink lady?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2750-chryzantemowy-ogrodek-moja-pasja?page=5
wietrzyk 00:39, 16 mar 2017

zajrzałam, a tu ruch jak w ulu super, potrzebuję pozytywnej energii po tym zimowym przysypianiu
a może jakieś fotki wrzucisz? nieśmiało zapytuję...
Johanka77 06:21, 16 mar 2017

Perowskie mam od jesieni. Przeżyły. Jak mocno mam je przyciąć? Bo tak się trochę czaiłam, żeby nie zepsuć
Johanka77 06:24, 16 mar 2017

HanaK napisał(a)
E ... sama nie dałaby rady wskoczyć to tej gustownej donicy Wygląda cudownie, mam nadzieję, że moje przezimowały. Trzymałam je na dworze i obawiam się, że mogły nie przetrwać, nie odbijają, mają tylko suche ogigle. Chowasz je na zimę ?

Ewo, ścinałaś już kocimiętki i szałwie omszone ? Moje ruszają i nie wiem czy już je ścinać czy jeszcze czekać. Mam nowy, własnoręcznie złożony kompostownik i chciałabym go zacząć zapełniać

U mnie kocimiętka2 pięknie się krzewi. A szałwie coś marnie, ale dychają.