Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

AsiaK_Z 18:34, 16 mar 2017

Chryzantemy... kuszący temat trza się zastanowić nad nimi
tulucy 18:35, 16 mar 2017

Ja tam weszłam na własną zgubę. Będę się głowić, gdzie towarzystwo posadzić teraz... Za dużo...
Kasya 20:16, 16 mar 2017

Ewa, znasz rózę Lola, tantau ?
Anda 22:22, 16 mar 2017

Kasya napisał(a)
Ewa, znasz rózę Lola, tantau ?

Nie znam niestety.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 20:35, 17 mar 2017

Ewa, u Patrycji radziłaś ściąć żurawki bo takie leżące. Moje jeszcze gorzej wyglądają, dotąd tylko brzydkie liście wyrywałam ale teraz za wielkie krzaczory wyrosły. Odmłodzić je sadząc młode odrosty? Odrosty powinny być z korzonkami? Czy ciachać i jak je ciachać ??
Anda 21:36, 17 mar 2017

babka napisał(a)
Ewa, u Patrycji radziłaś ściąć żurawki bo takie leżące. Moje jeszcze gorzej wyglądają, dotąd tylko brzydkie liście wyrywałam ale teraz za wielkie krzaczory wyrosły. Odmłodzić je sadząc młode odrosty? Odrosty powinny być z korzonkami? Czy ciachać i jak je ciachać ??

Wiesz, tu jeszcze nie mam aż takiego doświadczenia. Wiosną ścinam moim liście i ładnie odrastają. Wiem że po ok. 3 latach powinno się je dzielić. Jeszcze tego nie robiłam. Moje będę dzielić w przyszłym roku. Po prostu przedzielę je na pół Specjalistą od żurawek jest tutaj chyba Łukasz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 21:42, 17 mar 2017

Ech, chyba je podzielę bo takie wypiętrzone są. Dzięki za podpowiedź, w razie W pobiegnę do Łukiego
22:01, 17 mar 2017
babka napisał(a)
Ech, chyba je podzielę bo takie wypiętrzone są. Dzięki za podpowiedź, w razie W pobiegnę do Łukiego

jak wypietrzone i suche w środku .. to dziel ) ...nie ma na co czekać ...żurawki sie łatwo przyjmuja ...jak to spiętrzenie oderwiesz głębiej to nawet bez korzeni bedzie ...bo ci sie żle oderwie.... to jak wcisniesz do ziemi to się ukorzeni i będzie nowa ładna żurawka

dzieliłam juz żurawki kilkakrotnie i nigdy nie było z nimi problemu....to nie kapryśna roślina
inka74 00:36, 18 mar 2017

Anda napisał(a)

Niestety nie mam pojecia, jak ma na imie moja chryza. Ma male kwiaty, tak ok. 4 cm, kolor podobny jak Pink Bis, moze troche ciemniejszy. Zakwita dopiero w pazdzierniku. Na pewno nie Pink Lady (jak na ostatnim linku), bo nie ma zoltego oczka. Nie pomoglam

Pomogłaś - już coś wyeliminowałam )))
kasja83 07:28, 18 mar 2017

Kawa napisał(a)
hej matko chrzestna mojego krzewu

fotki daj jakieś plissss

A to dobre.Fajna fucha Ewo