Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Basilikum 19:26, 19 mar 2017

Ewa okrywowe to Beetrosen? jakos nie moge sie polapac z tymi rodzajami po Polsku i niemiecku, nie jestem ciagle pewna czy ja dobrze tlumacze
lojalna_ 19:30, 19 mar 2017

Ewus polec mi roze do donicy na taras na sloneczko . Chcialabym juz ))))
Anda 19:37, 19 mar 2017

Basilikum napisał(a)
Ewa okrywowe to Beetrosen? jakos nie moge sie polapac z tymi rodzajami po Polsku i niemiecku, nie jestem ciagle pewna czy ja dobrze tlumacze

Tak, to Beetrose Takie non stop kwitnące to Floribunda, też często nazywane okrywowymi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:37, 19 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Ewus polec mi roze do donicy na taras na sloneczko . Chcialabym juz ))))

Harlow Carr Mam ją od lata tylko, ale już jestem zachwycona
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nowalijka 21:44, 19 mar 2017

Warmia napisał(a)

Ooo, to jutro muszę poprawić. Dzięki

To ja tez musze poprawic. Swoje przycielam na ok 10 cm. Ewa a one odbiją jak tak krotko przytne?
Anda 21:57, 19 mar 2017

Nowalijka napisał(a)

To ja tez musze poprawic. Swoje przycielam na ok 10 cm. Ewa a one odbiją jak tak krotko przytne?

Zostaw te 10cm. To są tak 2-3 oczka, to jest ok
lojalna_ 09:42, 20 mar 2017

)) dzięki idę się ogarnąć w temacie )
jazzy 10:35, 20 mar 2017

Ewuś, przybiegłam do Ciebie podzielić się wspaniałą nowiną, a mianowicie moje wszystkie róże przeżyły zimę! Właściwie wcale ich nie okrywałam. Nawet im kopców porządnych nie zrobiłam tylko lekko zasypałam kompostem z korą.
One już wypuszczają listki. Czy już mam je ciąć, czy czekać na forsycje?

A jak tam Twoje cisy po zimie? Jakie plany ogrodowe? Jakie róże do kupienia?
Buziaki zostawiam!
inka74 10:52, 20 mar 2017

szukałam u nas Harllow Carr w szkółkach - nie było ;(
Anda 11:00, 20 mar 2017

jazzy napisał(a)
Ewuś, przybiegłam do Ciebie podzielić się wspaniałą nowiną, a mianowicie moje wszystkie róże przeżyły zimę! Właściwie wcale ich nie okrywałam. Nawet im kopców porządnych nie zrobiłam tylko lekko zasypałam kompostem z korą.
One już wypuszczają listki. Czy już mam je ciąć, czy czekać na forsycje?

A jak tam Twoje cisy po zimie? Jakie plany ogrodowe? Jakie róże do kupienia?
Buziaki zostawiam!

Bardzo się cieszę razem z Tobą Masz dobry mikroklimat w ogrodzie Co do cięcia, w PL z pogodą bywa różnie. Jak zaawansowane są forsycje? Widać już kolor? Jeśli tak to pewnie bym poszła na ryzyko i cięła, a jeśli nie, to bym jednak zaczekała. Po przycięciu róże dostają większego kopa do rośnięcia i mrozy grubo poniżej zera mogłyby je wtedy łatwo uszkodzić.

Moje ciski są zieloniutkie (odpukać) Zmieniam kawałek przedogródka. Jakie róże kupię - jeszcze nie wiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies