Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 14:21, 23 mar 2017

Mixtoorka napisał(a)

W zeszłym roku, wiosną.

Twój rośnie szybciej niż moj Pamietam, jak go wsadzilaś tylko, nie wiedziałam czy to było w zeszłym roku, czy dwa lata temu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 15:20, 23 mar 2017

Ewa, doradź mi coś w kwestii przesadzania róz...jeśli teraz wiosną przesadzam to po wykopaniu przycinam górę i korzenie? czy tylko przenosze do świeżego dołka i korzenie zostawiam w spokoju?
Anda 15:23, 23 mar 2017

malgol napisał(a)
Ewa, doradź mi coś w kwestii przesadzania róz...jeśli teraz wiosną przesadzam to po wykopaniu przycinam górę i korzenie? czy tylko przenosze do świeżego dołka i korzenie zostawiam w spokoju?

Jeśli przesadzasz z gruntu do gruntu, to korzeni już nie przycinasz, bo podczas wykopywania już i tak je przycięłaś Skracasz tylko górę, tak porządnie, ok. 15 - 20 cm.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
15:30, 23 mar 2017
Anda napisał(a)

Mieszkam w 7b. To rzeczywiście duża różnica. Gdybyś chciała mieszkać w innej strefie, to musiałabyś sie dość daleko na zachód przenieść

a w tej strefie juz masz słońce?

bo u mnie go brakuje ....prognozy nas oszukały ..miało byc dzisiaj słonecznie i 15+ jest ponuro i wietrznie, na szczescie juz nie pada ...ale marne 5st ter. pokazuje....nic mi sie nie chce ...czuje sie przymulona
Anda 15:36, 23 mar 2017

eee_taam napisał(a)

a w tej strefie juz masz słońce?

bo u mnie go brakuje ....prognozy nas oszukały ..miało byc dzisiaj słonecznie i 15+ jest ponuro i wietrznie, na szczescie juz nie pada ...ale marne 5st ter. pokazuje....nic mi sie nie chce ...czuje sie przymulona

U nas też tak było, jeszcze wczoraj nawet. Dzisiaj słonecznie i mimo porannego przymrozku teraz ślicznie i 12 stopni w cieniu. Patrzyłam na prognozę na przyszły tydzień i u was ma być od poniedzialku cieplej a od weekendu słoneczniej. U mnie ma być za tydzień 20 stopni. Trzymam kciuki, żeby prognoza się sprawdziła
malgol 16:55, 23 mar 2017

Dzięki Ewa bardzo to w sumie logiczne
Ewa777 17:46, 23 mar 2017

Ja się cieszę jak mam +10'C A tu mowa już o +20'C, toż to można dostać szoku termicznego
AsiaK_Z 17:49, 23 mar 2017

Ecia, nie napiszę nic mądrego to chociaż pozdrowienia zostawię
Zana 17:55, 23 mar 2017

Ewaaaa no jak Ty możesz pisać tak otwarcie o +20! Weź nie dołuj człowieków
Anda 17:57, 23 mar 2017

Dziewczynyyyy, to tylko prognozy na przyszły tydzień Jak się spełnią to wtedy napiszę Teraz mam 12 stopniów i słoneczko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies