Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Gardener27 20:24, 23 mar 2017

Witaj Ewo,
Jestem u Ciebie w miarę możliwości na bieżąco, dużo się tu pisze bardzo ciekawych rzeczy. U mnie w tym tygodniu pogoda mało ogrodowa, zimno i deszczowo. Melduję że moje róże ładnie przezimowały i już wszystkie powoli ruszają. Ubolewam nad stratami u Ciebie. Pozdrawiam
gosika67 22:21, 23 mar 2017

Cześć Ewka. To do gruntu sadziłaś cebulki? Kupiłam różne cebulki i nie wiem co robić czy w donice czy do gruntu? Czy trzeba je zaprawiać czy coś innego z nimi zrobić? Mam róże, czy sadzić je do gruntu, bo nocki i ranki u nas jeszcze zimne.
Ewka co u Ciebie teraz jest w okazałości, jak Twoja wiosna? Pozdrawiam serdecznie.
Anda 08:42, 24 mar 2017

tulucy napisał(a)
W dzisiejszej prognozie i u nas zapowiadają na przyszły tydzień +18.

Przyszły pierwsze róże, z F. Od Hyżych są w magazynie kurierskim, bo karton się rozwalił. Mam nadzieję, że jutro dotrą całe.

Rosarium jeszcze się nie zapowiedziało, ale u nich zamawiałam najpóźniej.

Idę obejrzeć tę jabłoń. Szukam czegoś, jeszcze nie wiem, czego... Nic mnie nie powala.

Nic Cię nie powala - to pewnie przesyt. Odpoczynek by zdał się Może być też odwrotnie, za mało prac ogrodowych - więcej rycia w ogrodzie by się dało Wybieraj, co pasuje

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 08:44, 24 mar 2017

Anda napisał(a)

Nic Cię nie powala - to pewnie przesyt. Odpoczynek by zdał się Może być też odwrotnie, za mało prac ogrodowych - więcej rycia w ogrodzie by się dało Wybieraj, co pasuje

Kurcze Łucja to ma ten ogródek z guuuumy wciąż róż przybywa i wciąż ma na niej miejsce...
A ja mam miejsce i nie sadzę muszę dojrzeć do tematu
Anda 08:46, 24 mar 2017

Gardener27 napisał(a)
Witaj Ewo,
Jestem u Ciebie w miarę możliwości na bieżąco, dużo się tu pisze bardzo ciekawych rzeczy. U mnie w tym tygodniu pogoda mało ogrodowa, zimno i deszczowo. Melduję że moje róże ładnie przezimowały i już wszystkie powoli ruszają. Ubolewam nad stratami u Ciebie. Pozdrawiam

Fajnie, że zaglądasz Dobrze, że chociaż ciekawie się tu pisze. Zawsze możesz swoje trzy grosze dorzucić Sezon zapowiada się całkiem dobrze, mimo strat. Zanim róże u Ciebie zakwitną to chcę zobaczyć Twoje donicowe tulipany. Rób dużo fotek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mira 08:51, 24 mar 2017

Anda napisał(a)
Właśnie byłam w ogrodzie i posadziłam ślazy, zawilca, tojeść i Geum, no i chyba na penstemony mi jednak miejsca braknie Zobaczymy, jak się roślinki dalej rozwijać będą.
Mój Young Lycidas kiepsko wygląda. Sadzonka marna. Niby nie przemarzł, ale strasznie wiotki jest. Myślę, czy dać go do donicy a na jego miejsce inna róże wsadzić... Nie wiem.

Dostałam nasionka ślazu - już można do gruntu?, tojeśc nasionka wysiałam wczoraj do doniczek w domu
a co to jest Geum

jak u Ciebie wygląda temat bratkowy?

pozdrawiam
Anda 08:53, 24 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Cześć Ewka. To do gruntu sadziłaś cebulki? Kupiłam różne cebulki i nie wiem co robić czy w donice czy do gruntu? Czy trzeba je zaprawiać czy coś innego z nimi zrobić? Mam róże, czy sadzić je do gruntu, bo nocki i ranki u nas jeszcze zimne.
Ewka co u Ciebie teraz jest w okazałości, jak Twoja wiosna? Pozdrawiam serdecznie.

Gosiu, ale jakie cebulki? Cebulki cebuli, czy cebulki kwiatowe? Pogubiłam się Cebulki kwiatowe zawsze jesienią wsadzam do gruntu. Nic z nimi przedtem nie robię. Otwieram paczkę i do ziemi.
Cebulę będę siać chyba w ten weekend

Róże do gruntu. Mrozu poniżej -5 nie ma, ziemia rozmarznięta. Korzonki już będą rosły. Okopczykuj je jeszcze, zeby nie wyschły. Podlewaj wg potrzeb

W okazałości to nic nie mam tak naprawdę. Przez domem szafirki w kamyczkach się niebieszczą Pączki tulipanów i narcyzów są, więc czekam teraz na nie Jabłonka powinna niedługo zakwitnąć. Czekam Również pozdrawiam serdecznie
Anda 08:55, 24 mar 2017

AgataP napisał(a)

Kurcze Łucja to ma ten ogródek z guuuumy wciąż róż przybywa i wciąż ma na niej miejsce...
A ja mam miejsce i nie sadzę muszę dojrzeć do tematu

Agata, no fiesz Jak Ty tak możesz bez róż? Mam nadzieję, że dojrzejesz w tym sezonie. Zdjęcia u dziewczyn obejrzysz, zzieleniejesz i będziesz sadzić róże jesienią
Anda 09:07, 24 mar 2017

mira napisał(a)

Dostałam nasionka ślazu - już można do gruntu?, tojeśc nasionka wysiałam wczoraj do doniczek w domu
a co to jest Geum

jak u Ciebie wygląda temat bratkowy?

pozdrawiam

Miro, ja sadziłam ślaz już wyrośnięty, to nie wiem dokładnie. Z tego co mi wiadomo, to są ślazy i ślazówki. Po łacinie bardziej się orientuje: są jednoroczne Lavatera, dwuletnie Malva sylvestris, wieloletnie Malva moschata.
Lavatera na dworze wysiewa się dopiero jak nie grożą przymrozki. Można wysiać w kwietniu w domu, a dopiero w maju sadzonki dawać do gruntu.
Do gruntu sadziłam Malva sylvestris.

Tojeść kupiłam gotową, bo moja zeszłoroczna mi wymarzła. Takie to chucherko

Bratków u mnie niet. Raz miałam bratki w donicach, to się tak rozsiały po okolicy, że sąsiedzi mi wygadywali, że bratki teraz wszędzie mają i to moja wina. Najlepsze, że teraz oni mają bratki w donicach. Ech, te ludzie...

Geum to kuklik, teraz zapamiętam
Anda 09:20, 24 mar 2017

Dla Karoliny - Mixtoorka.

Mój bez Black Tower. Mam nadzieję, że coś rozpoznasz na tej focie. Jest na pewno mniejszy niż Twój. Ma ok. 1m.

Czerwiec 2015 / Listopad 2015

Marzec 2017
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies