Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

patrycja 09:23, 24 mar 2017

Jako pogoda u ciebie? U mnie słyńce, trza iść na podwyrek, pozarobiać, pohakać.W łogrodzie tyż coś pogrzebie może co zasadze a zaś przyjdzie salacha z szkoły to bydzie zy mną robić
patrycja 09:24, 24 mar 2017

Chciałam ci przypomnieć pyrlandie. Nie martw się więcej tak pisać nie będę.Pozdrawiam
Mixtoorka 09:33, 24 mar 2017

Ewo, Twój za to już rozwija listeczki Ciut, ciut niższy od mojego
Anda 09:39, 24 mar 2017

patrycja napisał(a)
Jako pogoda u ciebie? U mnie słyńce, trza iść na podwyrek, pozarobiać, pohakać.W łogrodzie tyż coś pogrzebie może co zasadze a zaś przyjdzie salacha z szkoły to bydzie zy mną robić

Patrycja, super, że tak piszesz. Ja to lubię bardzo i zawsze tak możesz W radiu kiedyś leciały "Blubry starego Marycha". Teraz bym je sobie posłuchała A wy w domu tak mówicie?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:40, 24 mar 2017

Mixtoorka napisał(a)
Ewo, Twój za to już rozwija listeczki Ciut, ciut niższy od mojego

Dobra dobra, Twój na dopingu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 09:46, 24 mar 2017

Ewo, nieróżana jestem raczej, choć wczoraj Toszka powiedziała, że do klubu "kochających róże inaczej" nie mogę należeć, bo mam 3 The Fairy , ale czytam co u Ciebie na bieżąco
Bez Black Tower mnie zainteresował, zapisze sobie gdzieś, może znajdę miejsce A tak serio to ja miejsca mam dużo, tylko wszystko rozgrzebane i nic nie zagospodarowane porządnie To takie moje przemyślenia...
Ewciu buziaczki przesyłam, a Ty mogłabyś trochę ciepełka i słoneczka
Anda 10:01, 24 mar 2017

AnnaCh napisał(a)
Ewo, nieróżana jestem raczej, choć wczoraj Toszka powiedziała, że do klubu "kochających róże inaczej" nie mogę należeć, bo mam 3 The Fairy , ale czytam co u Ciebie na bieżąco
Bez Black Tower mnie zainteresował, zapisze sobie gdzieś, może znajdę miejsce A tak serio to ja miejsca mam dużo, tylko wszystko rozgrzebane i nic nie zagospodarowane porządnie To takie moje przemyślenia...
Ewciu buziaczki przesyłam, a Ty mogłabyś trochę ciepełka i słoneczka

Aniu, bylinki nas łączą I warzywka, i miłość do ogrodu Wysialam pomidory i ogórki, jeszcze nic ich nie widać. Mam nadzieję, że niedługo wzejdą.
Bardzo ładny, wg mnie ładniejszy od Black Tower jest Black Lace, ale miejsca trzeba mieć trochę więcej. Niestety, nie mam
Słoneczko i ciepełko już dmucham do Ciebie
Mixtoorka 10:22, 24 mar 2017

Anda napisał(a)

Bardzo ładny, wg mnie ładniejszy od Black Tower jest Black Lace, ale miejsca trzeba mieć trochę więcej. Niestety, nie mam

O tak, tak jest piękny. No, ale niestety większy.
bdan 11:14, 24 mar 2017

Anda napisał(a)

Jeśli przesadzasz z gruntu do gruntu, to korzeni już nie przycinasz, bo podczas wykopywania już i tak je przycięłaś Skracasz tylko górę, tak porządnie, ok. 15 - 20 cm.

Witam się u Ciebie, bo nie wiem, czy już to zrobiłam

Mam pytanie odnośnie tego przycinania, tę górę skracamy o 15-20 cm, czy zostawiamy góry 15-20cm.

Czeka mnie przesadzanie róż i nie chciałabym zrobić jakiegoś błędu.

Tak w ogóle to można już róże przycinać.

Część róż z zeszłego roku chcę przesunąć gdzieś o 40 cm. Mam nadzieję, że jeszcze zbytnio się nie ukorzeniły i z dużą bryłą dam rady je przesunąć.
Czy po przesunięciu zaraz poprzycinać?
Anda 11:27, 24 mar 2017

bdan napisał(a)

Witam się u Ciebie, bo nie wiem, czy już to zrobiłam

Mam pytanie odnośnie tego przycinania, tę górę skracamy o 15-20 cm, czy zostawiamy góry 15-20cm.

Czeka mnie przesadzanie róż i nie chciałabym zrobić jakiegoś błędu.

Tak w ogóle to można już róże przycinać.

Część róż z zeszłego roku chcę przesunąć gdzieś o 40 cm. Mam nadzieję, że jeszcze zbytnio się nie ukorzeniły i z dużą bryłą dam rady je przesunąć.
Czy po przesunięciu zaraz poprzycinać?

Witaj u mnie Musze zajrzec do Ciebie. Przewijasz mi sie na wielu watkach

Gore skracamy do 15-20 cm, tyle ma zostac po przycieciu. Korzenie po przesadzeniu tez beda mniejsze. W ten sposob zwiekszamy szanse rozy na dobre wrosniecie
Roze przycinamy jak kwitna forsycje. Forsycje to takie zdolne bestie, wiedza, kiedy skoncza sie mrozy. Przymrozki do -4 to nie problem.
Najlepiej zaplanuj przenoszenie roz do momentu, gdy zaczna kwitnac forsycje. W dzien "przeprowadzki" najpierw przytnij roze, potem wykop je z jak najwieksza bryla korzeniowa, nie wkladaj do wody i wkop do nastepnego dolka. Miejsce szczepienia powinno sie znajdowac 5 cm pod powierzchnia. Dobrze podlej, okopcuj - to ochrona przed wiatrem i sloncem. Mozesz podlac woda z dodatkiem ukorzeniacza. Dolki docelowe najlepiej przygotowac juz przed przesadzaniem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies