Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

inka74 17:18, 22 mar 2017

U mnie deszcz, śnieg i szaro-buro. Jak to możliwe, ze rozmaryn ci kwitnie????

Sumer Song nisko teraz tniesz? Zastanawiam się jak moją ciachnąć...

Róże na pocieszenie sobie kupiłam latając po sklepach za farbą...
patrycja 17:56, 22 mar 2017

Anda napisał(a)

I jak? Znalazłaś coś?

Na allegro poszukałam, te mieczyki sadzi się jesienią i to jest wieloletnia roślinka. Poszukałam też na stronie cebule - kwiatowe też są, nie wiem czy to ta sama strona ale inne cebule - kwiatowe piszą o mieczyku bizantyjskim a pokazują zdjęcia abisyńskiego
Ewa777 18:30, 22 mar 2017

Dzisiaj rozkopałam pierwsze kpczyki przy różach
Anda 18:45, 22 mar 2017

inka74 napisał(a)
U mnie deszcz, śnieg i szaro-buro. Jak to możliwe, ze rozmaryn ci kwitnie????

Sumer Song nisko teraz tniesz? Zastanawiam się jak moją ciachnąć...

Róże na pocieszenie sobie kupiłam latając po sklepach za farbą...

U mnie cieplej trochę. W zeszłym roku rozmaryn mi kwitła od grudnia do marca, w tym roku dopiero zaczyna. Zima sroga była jak na nasze warunki
Moją Summer ścięlam niżej niż w zeszłym roku, tak ok. 30 cm. W zeszłym roku ścięlam ją na ok. 50cm i miała trochę rozwichrzony pokrój przez to. Mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej.

A co to za róże kupiłaś?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:48, 22 mar 2017

patrycja napisał(a)

Na allegro poszukałam, te mieczyki sadzi się jesienią i to jest wieloletnia roślinka. Poszukałam też na stronie cebule - kwiatowe też są, nie wiem czy to ta sama strona ale inne cebule - kwiatowe piszą o mieczyku bizantyjskim a pokazują zdjęcia abisyńskiego

Tak, te mieczyki sadzi się jesienią. Jeśli na stronie nie wiedzą, co pokazują to chyba lepiej tam nie kupować
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:49, 22 mar 2017

Ewa777 napisał(a)
Dzisiaj rozkopałam pierwsze kpczyki przy różach

No a ja o kopczykach zapomniałam Też muszę je rozgarnąć.
abiko 19:33, 22 mar 2017

Rozwichrzony pokrój biedna ta Summer Swoją drogą pasowałby sobie już ją znaleźć
pawel_snopek 19:41, 22 mar 2017

Zobaczymy jak mój rozmaryn przezimuje Pokładam w nim spore nadziejęMasz może jakieś nowe fotki twojego rozmarynka
Anda 19:43, 22 mar 2017

abiko napisał(a)
Rozwichrzony pokrój biedna ta Summer Swoją drogą pasowałby sobie już ją znaleźć

No taka była rozwichrzona że ojej
Anda 19:45, 22 mar 2017

pawel_snopek napisał(a)
Zobaczymy jak mój rozmaryn przezimuje Pokładam w nim spore nadziejęMasz może jakieś nowe fotki twojego rozmarynka

Teraz masz szklarnię, to już mrozy mu nie będą straszne (jesli w donicy)
Nowe fotki z poniedziałku były na stronie 813 Trochę wyłysiał mi od dołu mój rozmarynek i sie zastanawiam, jak go przyciąć po kwitnieniu. Masz jakiś pomysł?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies